Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. január 31., szombat

Elmúlt pár nap..

Nem írtam pár napig,mert mifelénk a helyzet elég ramaty!
Röviden összefoglalnám..

Ateszka

Csütörtök este kiütötte magát.Délután már lefeküdt ugrálás helyett.Estére be is lázasodott.Csillogtak a szemei,nátha indult.Másnap(pénteken)oviba se ment.Tegnap megnézte a doktornéni.Azt mondta,hogy enyhe vírus ,csepegtessük a szemét orrát,vitamin stb..Este nagyon vacakul volt szegény.Vele együtt sírtam.Lázcsillapító mellett is 39.4°volt a láza,így Apával a hűtőfürdő mellett döntöttünk.Aki még nem vitt éjfél tájt vacogó gyermeket ilyen okból a fürdőszobába,hát az nagyon szerencsés!
Szegényt már levetkőztetni is nehéz volt,mert reszketett,és sírt.Szabika babakádjába tettük a vizet,és beleültettük.Kezdtem hűteni,és locsolni a testét.Sírt, tiltakozott.Ilyenkor még Apának is nedves lesz a szeme.Sajnos sokat nem javított a fürdő,mert visszamérve is 39°fölött voltunk,így jött a kúp.
Kiabálta szegény,hogy nem kér "púkot" de muszáj volt.Végül ez hatott,és aludt is elég nyugodtan reggelig.Ma napközben már ugrándozott is,így reményteljesnek láttam a helyzetet,de estére csak romlott a dolog.Hőemelkedése lett,nem vacsizott,és fél nyolckor aludt."Anya bújj mellém!"
Annyira beteg tud lenni,olyan igazi férfias beteg.Nagyon lázas,nagyon levert,és nagyon nyűgös.Annyira sajnálom!

Petra

Petra jól bírta a gyűrődést.Nem csoda ,hogy Ati beteg lett,mert a csoportjukban mindkét óvónéni beteg,és a gyerekek fel is hiányzik.Éppen ezért össze is vonták őket Petrusék kisebb létszámú csoportjával.Úgy örültek a manókáim ennek,egész nap együtt játszottak,és a kiságyukat is egymás mellé kérték.
No,Petra még pénteken ment oviba,mondván,hogy ő nem hagyja ki a hittant,amire nemrég kezdett járni,és nagyon tetszik neki.
Tegnap tök jól volt,este annyit evett,hogy egy felnőtt is megirigyelhetné.
Ma délelőtt kezdett el punnyadni,délután már le is feküdt.Reggel még hulla-hopp karikával kergették egymást Atival,és nyüzsögtek.Az volt a ma legjobb része.
Este már ő sem kért vacsit,fázott,csillogott a szeme,köhögött,és le akart feküdni.Nem lázas,így azért még reménykedem,hogy ennyivel megússzuk.
Közölte velem,hogy ő nem akar "púkot"kapni!

Szabika

Ő még nem beteg,és remélem nem is lesz az!!!!
Az utóbbi két napban nagyon nyűgös volt,és rengeteget matatott a szájában.Gondolom,hogy valami ott készülődik..(ahogy nálam is,de erről lentebb..)
Közben a kutyázást tökéletesre fejlesztett,és több percig is álldogál négykézláb.
Sőt ma tett egy-egy lépést is négykézláb,de még orra bukott.Így számomra nyilvánvalóvá vált,hogy a kúszás,mint olyan nála ki fog maradni. Szaktanácsadóm Petra(aki hall ezt-azt tőlem)kijelentette,hogy az öccsénél ki fog maradni a kúszás!Édes okoska!
Ma a szomszédasszonyom visszaadta Petrati babajátékait,amiket a fiának adtunk kölcsibe.Mindet Szabász elé szórtuk motivációként,késztetésként.Őt ez nem igazán hatotta meg,mert továbbra is a DVD lemezekkel játszott,és matuzsálem újságokat akart szétszaggatni.A nagyok bezzeg örömmel csaptak le a régi cuccokra.Én meg keresgéltem elemeket a játékokba,műszaki cikkeket beleztem ki értük..
Szabász ma evett borsófőzit is, répával,meg krumplival.Ez is a "szeretem" dolgok közé kerül a listán.Nem is volt elég az első adag amit szántam,kellett még szedni neki.
Este mérlegeltem is,és 9370g.Látszik,hogy szereti a hasát!
Szabi tehát jól van.
Anya
A bölcsesség fogam továbbra is nő.Sajna bekapkodtam pár szem fájdalomcsillapítót is a szopi mellett.Ma már sírtam is a WC-ben,hogy a gyerekek ne lássák.Holnap valószínűleg felkeressük a Mária utcai szájsebészetet.Borzalom,hogy egy fog mit tud művelni az emberrel.
Így senyvedünk tehát tömegesen,és... Apa próbál asszisztálni,fájdalomtól hárpia feleséget elviselni,hűtőfürdőt készíteni,gyógyszertárba rohanni,ebédet főzni,és jelenleg dolgozni..Szegény,hála neki!
Mi lesz velünk reggelig?

Játék punnyadtan


Kincsekkel


Négykézláb



2 megjegyzés:

  1. jobbulást Mindenkinek! Szabi ügyes kis "kutyázó" :-) puszi

    VálaszTörlés
  2. Gyógypuszikat küldünk mi is:)
    Remélem a fogad jobban lesz hamar, kitartást a párodnak :)
    A hűtőfürdőt ismerem sajnos, tudom mit érezhettél:(((
    Nálunk Nikinek, volt hétfőn éjjel 40.1 fokos láza:(

    VálaszTörlés