Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. január 13., kedd

Oltás

Ma az oltási ambulancián kezdtük a napot.(Szent László Kórház)

Mindhárom csemete oltódott valamivel.Nem volt egyszerű.Petra kapott Prevenart,és hepatitisz elleni védőoltást.
Ateszka Prevenar-t.Neki meg kellett venni a kora miatt,és nem is tartozik az érintett körbe.(70% támogatással felírták,ami igazán pozitív meglepetés volt.)A doktornő 5 éves korig feltétlen fontosnak tartja.
Szabolcs is Prevenar-t kapott. Hatalmas balhé volt.Mindhárom egyszerre üvöltött.Petra és Atika félelmében,Szabolcs megijedt a tesóktól.Félkézzel fogtam Szabászt,és vetkőztettem Petrát,amíg a férjem kergette az ordító Ateszkát.Menekülési útvonalakat próbált keresni,és nagyon technikásan cselezte ki az elkapására irányuló tevékenységet.Mondanom sem kell ingyen cirkusz gyanánt is beillettünk.
A legkisebb volt a leghősiesebb,mert egy szavát nem lehetetthallani a szuri alatt.Doktornéni szerint ilyen combiban meg sem érezni! :)
Végül mindenki megkapta a magáét,balhé elült,és lelkesen követelték a nekik járó jutalmat.Annyira hozzászoktak már a Madarászban,hogy mindenhol kérik a jussuk.A Madarászban Ati akkor is kér,ha Petrától vesznek vért.Ott is evidens,hogy a kiséret is érdemel matricát.
Oltási ambulancia! Örülök,hogy elküldtek ide minket.Korrekt,széleskörű tájékoztatást kapunk nagy szaktudással bíró,kompetens emberektől. A doktornő ,aki ma oltotta a gyerekeket az oltási könyveket is tervezi,szervezi évek óta.
A védőoltás is olyan téma,ami örök vita..Beadni,vagy nem adni? Én örülök,hogy indoklást hallok arról,hogy MIÉRT kell beadni.
Azért annak még jobban örülök,hogy fogyatkoznak a lapról a betervezett oltások.Sajnálom a palántákat, és a lap alján magam is sorra kerülök.(Egész családra készítenek tervet.)
Kíváncsi vagyok azon a jeles napon majd ki kerget kit? :)

1 megjegyzés: