Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. január 20., kedd

8 HÓNAPOS

Szabika ma 8 hónapos.
Az idő egyre gyorsabban megy.Atinál is volt néha olyan érzésem,hogy hirtelen csak úgy nagyfiú lett,mert olyan gyorsan elmentek a hónapok,aztán az évek.Petránál még minden olyan új volt,és ő egyedül volt.Valahogy mindenre annyira rácsodálkoztunk,és több időnk volt,hisz csak rá fordítottuk még..Nála valamiért hosszabbnak is tűnt ez a pici baba korszak.
Szabi tehát pikk-pakk 8 hónapos lett.
Mit kell tudni róla?
Mozgásfejlődése igen lassú ütemben folyik.Remekül forog mindkét irányba.Kúszással próbálkozik,igen gyakran halad hátrafelé,vagy maga körül pörögve.Négykézlábra néhány alkalommal állt,akkor is rövid időre. Gondolkodtam is,hogy csak káprázott a szemem.Aggódni még nem aggódom,de sok haladékot sem kap már a kisember.Próbálom magam is tornáztatni,és én azt gondolom nincs baj.Amennyiben pár hét múlva is csak itt tartunk,úgy felkeressük a munkahelyem korai fejlesztő részlegét.(Több szem,többet lát alapon.)Megnyugvásra ad okot még az a tény,hogy Ati sem hamarkodta el a mozgásfejlődést.Az alma meg nem esik messze a bátyjától..ahogy már írtam is.
Játékokkal ügyesen manipulál,a felismert funkciót többször is megpróbálja használni.
Nemrégiben megtanult tapsolni.

Verbális téren jól fejlett,igen harcias hangadásokkal hívja fel a figyelmet magára.A kedvenc továbbra is a HEŐ sóhajjal egybekötve.:)
Alapvetően vidám kisbaba.Sokat mosolyog,nevet.Mostanában huncutul el is szégyenli magát.
Az éjszakát teljesen átalussza,max. éjfél körül kel egyszer szopizni.Napközben is alszik kétszer minimum két órát.Összességében jól illik rá ,hogy fát lehetne hasogatni a hátán.Nem sok dolog zökkenti ki a béketűréséből.
Kedvenc szokásai közt szerepel a takaró huzatának arcba húzása elalvás idején.
Tápláléka még mindig jelentős mennyiségben anyatej,aminek nagyon örülök.
Napi egyszer eszik mást,akkor általában főzeléket kap.A gyümölcsök kevésbé jönnek be neki,mint a zöldségek.Kedvence a sütőtök,és a cékla.

Imádja a tesókat!Főleg Petrát,akinek remekül lehet húzni a haját.

Adatai:

súly:9170g hossz:71cm

Hát ilyen Szabi nagyjából..Az biztos,hogy oldalakat is tudnék róla írni!

1 megjegyzés: