Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. január 19., hétfő

Családi pótlék

"Az áfaemelés helyett az állami kiadásokban kellene lefaragható elemeket keresni, sok kicsi sokra megy alapon, illetve az adózók körét kellene bővíteni, például a nagy értékű ingatlanok megadóztatásával. Elismételte pártja régi vesszőparipáját, miszerint a szociális támogatásokban a rászorultság elvét kellene alkalmazni, de arról nem beszélt, milyen jövedelemhatár fölött vennék el például a családi pótlékot.

Erről a küszöbről Szűcs Erika szociális miniszter sem nyilatkozott az MTV Szólás szabadsága című műsorában, csak azt ismételte el, hogy a kormány a legmagasabb jövedelműek családi pótlékának elvételét fogja javasolni. Az MTI tudósítása szerint a miniszter azt mondta: „Megnézem, hol lehet egy ésszerű határt meghúzni, valahogy körbeírjuk, mi az a kategória, ahol ez már nem jár.” MInt hozzátette, más típusú rendszerszerű átalakításra nem érkezett javaslat.

Szűcs Erika úgy látja, a szociális tárcához tartozó területen az idén nagyjából 60 milliárd forint takarítható meg anélkül, hogy az veszélyeztetné a szociális biztonságot. Hangsúlyozta ugyanakkor: bármilyen átalakítás lesz, a rendszernek garantálnia kell a lakhatás fenntartását, a munkába járás, a foglalkoztatás támogatását, illetve a gyermekek védelmét."

Egyszerűen hihetetlen,hogy ott tartunk ahol 1994-ben..
Mi nem előre haladunk,hanem nagy léptekkel hátra.
Szavakat sem találni erre!

1 megjegyzés:

  1. H sürgősen nem zavarjuk el innen ezt a magyarellenes és nem utolsósorban családellenes [ami szándékos, hiszen a magyarság kiírtására hivatott; látsd család törvények, eü-i törvények :( ] kormányt, akkor nem is olyan sokára olyan helyzetbe kerülünk, hogy csak pisloghatunk, hogy ez tényleg velünk, itt megtörténhet???!!!!

    VálaszTörlés