Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. június 10., szerda

Nosztalgiák

Mostanában sokat gondolok arra,hogy milyenek voltak az egy évvel ezelőtti napjaink.Amikor kinyitom Szabika szekrényét,mindig megcsap az a finom fenyőillat,ami babaillattal vegyítve egy különös elegyet képez.Ez az illat tavaly lett része az életünknek,és annyira jó emlékeket ébreszt.
Előttem van,ahogy Petrussal pelenkáztuk a picit.Mindig szalad,hogy segítsen,hozta a fürdőből a gyerekfellépőt,hogy felérje a pelenkázót.Olyankor mindannyian a szobába tódultunk,és csodáltuk az új,pici jövevényt.
Jó meleg nyár volt,a gyerekek pancsiztak az udvaron,olyan jó volt hallgatni a kacagásukat.Csodálgatni a szopizó csöpikét.Szülés után hetekig olyan euforikus hangulatban szoktam lenni,amire annyira jó visszaemlékezni.Semmihez nem hasonlítható,értékes boldogság ez.Ritkán adatik meg,és örök emlékű.Talán holnap Apa felállítja a medencét!Reméljük lesz ideje rá,mert itt a nyár,és én ismét hallgatom majd a kacagást,ahogy a 3 manó pancsizik a vízben...
Ott van az is,hogy vége az ovinak.
Petráék picinyke terme már egyre kopárabb.Az óvónéni kipakolta a játékok zömét,mert jövőre az új szárnyba fognak költözni,az új csoporttal.A kislányom itt lett igazi közösségi ember.Lettek barátai,volt vidám ,volt szomorú.Voltak nehézkesebb,életre felkészítő játszmák,és volt sok vidámság..úgy gyerek módra.Elmondhatom,hogy egyetlen nap sem hangzott el a szájából,hogy nem akar az oviba menni.Mindez olyan szép emlékként él bennem.A rohanó reggelek is megszépülnek most,amikor a babakocsival küzdöttem ,és kapkodva öltöztettem őket.Aztán amikor mentem értük,és tele élménnyel jöttek elém.Hozták a rajzaikat,és meséltek..Jó volt,tényleg az...Mintha tegnap lett volna az első nap,amikor oviba mentek.Reggel kicsinosítottuk magunkat,és készítettem róluk egy képet is az indulás előtt.Mennyire izgultunk,és milyen otthonossá lett hamar.
Ateszka középsős lesz,nem ők lesznek már a legkisebbek.Még most is látom,ahogy vonatot utánozva ,egymás vállába kapaszkodva haladtak a folyosón,még az első pár nap..csak el ne tévedjen valamelyik.
Telik az idő..
A változás kicsit mindig megragad bennem.Lehet,hogy merev ember vagyok?..Milyen fontos pedig,hisz folyamatosan változik minden..Gondolatokat,nosztalgiát ébreszt.Örülök,hogy jól zajlik minden körülöttük,és szépen fejlődnek,mégis kicsit nehéz a jól bevált,családiastól búcsúzni.
(Mellékelek néhány tavaly júniusi,és ovis ballagó képet,melyeket egy kedves Anyatásrtól kaptunk,lévén,hogy mi nem voltunk jó pozícióban a fotózáshoz.)

Megyünk az oviba!
Szabika 2008. június 10.

Ballagó




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése