Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. június 21., vasárnap

13

Utólag döbbentem rá,hogy kedves gyermekem tegnap volt 13 hónapos.
Hiába,elmúlt 1 éves,és a hófordulók azért veszítettek a jelentőségükből. :-)
Milyen is most?
Az elmúlt egy hónapban történt azért pár változás,a legjelentősebb talán a személyiségében.Sokkal akaratosabb,és rámenősebb lett.Több a hisztike,a sírás,nyüsszögés.Amit kitalál,azt tűzön-vízen át elérné,és amikor ebben akadályoztatva érzi magát,akkor kiakad.
Agresszívebb is lett.:) Nap,mint nap lekever pár pofont a család aprajának,nagyjának...csak úgy jópofaságból.Amikor valami van a keze ügyében,akkor képes azzal arcon csapni.Ma épp egy pici mappával,ami a szemem sarkát találta el.Azt is jól tudja,hogy a csapás az áldozatból az "AÚ" hangot váltja ki,így ő már a cselekmény kivitelezése közben AÚÚÚzik.Jó lenne erről leszoktatni.
Talán azt mondhatom, így 13 hónaposan,hogy jár,megy.Kimegy a nappaliból a konyhába,a foteltől a WC-ig is elsétál.Sokat megy a bútorok közt is ide-oda.Az azért nem igaz,hogy már ez a fő helyváltoztató mozgása,mert még leginkább mászik,de ezt már járásnak nevezném,és nem "tovaesésnek".
Mindenre felmászik.Asztalok teteje,számítógép forgószéke,és fel is áll rajtuk.Kész életveszély a pasi.
Imádja a kutyákat,főként Bélusék Morci kutyáját.Az ugatását bárhol meghallja a lakásban,és mindjárt ő is mondja,hogy VU-VU-VU.Amikor meglátja a kutyát, szó szerint extázisba esik,és folyamatosan mutat rá,illetve ugat.
A számítógép igen vonzó számára,több alkalommal korlátozott működésű állapotba hozta,a folyamatos nyomkodással.Épp ezért már manuálisan is kikapcsoljuk a vasat.
Tökéletesen megtanult pohárból inni,már ritkán kell emiatt átöltöztetni. :)Inni továbbra is keveset iszik,leginkább vizet,és pohárból.A babatejet viszont cumisüvegből fogyasztja,amitől jobban félrenyel,mint a pohártól.Ezt az italt viszont nem fogadja el másból,csak üvegből.Ki érti ezeket a szokásokat?
A napja elég rendezett.Reggel úgy 6 körül kiabál már,mert megszokta,hogy időre kelünk.Igazi "BIÓ" ébresztőóra.Reggelire tejpépet eszik,vagy tejbegrízt babatejből és grízből.Amikor dolgozom és Apával van,akkor második reggeliként esznek kenyérfalatkákat,kiflit,zsömlét stb..Hétvégén szintén.
Délelőtt lakásrámolás,mászás,nyüzsgés.10 körül tízórai,ami általában egy joghurt,de néha kettő.
Utána alszik egy nagyot,van úgy ,hogy akár 3 órát is.
Pici rámolás után ebéd.Leginkább főzelék szokott lenni.Most már nagyjából mindent eszik,amit mi,így sokszor azt kapja,ami az ebéd.Nagyobb darabosra pépesítve fogyasztja az ételeket.Eszik már tojást is,és a főzelékek is rántással,habarással készülnek.A tej az,amit még soká nem szeretnék adni neki.
Délután a kertben szokott nyomulni a manó.Hintázik,toliautózik,homokozik,sövényt metsz a kezeivel..stb..Rövidke alvás délután is akad.5 óra körül uzsonna,ami mindig gyümölcs.
Este a tesókkal fürcsizik a nagy kádban.Nem minősíteném a fürdő állapotát,a fürdés végeztével.
Vacsira eszik ismét kenyérkedarabot,sajtot,zsömit...épp amit.Végül iszik úgy 150ml babatejet.Ebből kóstolt már a Mildibé,Milumil,Dm,Nestlé kínálatából.Az előre elkészített babatejek nem jöttek be neki.Leginkább a DM hármas jelű,és a Milumil 1 éveseknek való ízlett neki.Tettem már kakaót is a bébitejcsibe,vagy turmixoltam már bele banánt is.A szopit persze egyik se helyettesíti....leginkább az én pici lelkemben,de örülök,hogy ezeket legalább iszogatja,mert gyatra a napi folyadékfogyasztása.
Szókészlete "Atja"szóval bővült,amit Attilára mond.Most a "bivou" hangsort használja sokat,például Petra is ez.
Súlya közel 11 kg a nagy mérlegen.Hosszát nem tudom.
Egy sötétke felvétel a járásról..
Ilyen a legminibb pasim1év+1hónaposan.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése