Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. augusztus 31., hétfő

Osztálytalálkozó+Szülinapok

Tegnap délután elég sűrű programunk akadt.
Bevásároltunk pár apróságot,ami még a sulihoz,ovihoz hiányzott.Feltétlenül szükséges volt pl. egy hercegnős tárolódoboz beszerzése,ami a technikához kell..mert minden hercegnős,így legyen az is..
Aztán átmentünk a tesómékhoz,ahol jó családi szokáshoz méltóan duplán akad szülinap.Bátyámé,és a kisebbik fiáé,a keresztfiamé!
Felköszöntöttük a fiúkat,és ettünk fincsi tortát.A dolog legaranyosabb része az volt,amikor a két harcedzett bölcsis magától ült le a kis asztalhoz,és önállóan próbálkozott(!!!!) elfogyasztani a tortát.Palkónak nyilván jobban ment azért,de Szabitól is nagy teljesítmény volt ez.


Ezután a Kéktóhoz vettük az irányt.Ez nem tó,régen volt az..most sportpálya,és játszótér..Különböző rendezvények helyszíne a városban.Itt volt Petra első osztálytalálkozója.
A 28 gyerekből kb 18 volt ott.Alig lesz fiú ebben az osztályban,szinte az összes kis elsős lány.Ennyi nő egy helyen! Az énektanár ,Inci néni volt ott.Ismerkedős,dalolászós,játékos feladatokkal várta a kis dalos pacsirtákat.Petra először meg volt illetődve,de hamar feloldódott,és szaladt,pörgött,énekelt a csajokkal.A mászó rúd körül összeálltak páran,és rohantak körbe,a rudat fogva.Aztán ezer felé estek el,egymás hegyére-hátára.
A program befejeztével ettek a srácok egy jégkrémet,és elmentünk a Lidlbe,hogy vegyünk még pár holmit a tisztasági csomagokhoz.(Nem semmi azért ez az évkezdés.Megsúgom,hogy a nagycsaládos sem kap ingyen tankönyvet,csak 9000Ft-ig,afelett fizetni kell.A 8. osztályok könyvei pl. egytől - egyig 20ezer Ft-os kategória!Mondjuk az elsős se fér bele a támogatott összegbe.A füzetekről,miegymásról ne is beszéljünk..Na nem panasz,mert öröm volt megvenni,csak ne éljen a köztudatban az ingyenes könyv,mert nincs olyan!)
Nos,a Lidlben Petra fájlalta a fülét.Annustól informálódtam,hogy melyik az ügyeletes fülészet.Haza se jöttünk,mentünk be Pestre.
A dokibácsi totál negatívnak diagnosztizálta a fülét.Este mégis tovább fájlalta,pontosan a kis porcnál,ami a fülkagylót szegélyezi(Tragus) Ez fájt akkor,amikor hallójárat gyulladása volt a víztől.Szerintem most is ilyesmiről lehet szó,max. még kezdődő gyulladásról.
Ma a tesóm vigyázott rá,és jót játszottak az uncsiöcsivel.Akkor fáj csak,ha megnyomjuk..
Azt mondja,hogy nem akarja,hogy fájjon,mert akkor nem mehet holnap suliba!Meg kell zabálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése