2009. augusztus 22., szombat

A Balcsi

Megjöttünk hát a szokásos ,évi, nagycsaládi nyaralásról,a Balatonról.Ilyenkor,augusztus 20. körül összejön a nyaralóban 3 generáció,4 lakásban.Pontosan 19-en voltunk,bár a tesómékkal váltásban.Őket is hozzászámolva mindjárt 22 a szám.
Mi most csak röviden maradtunk,de képviselt a héten minket Petra ,és Atesz.
Mami,és Papi egy hős,hogy egész héten nyaraltatta a 3 nagyobbacska gyermeket.
Emlékszem még a gyerekkorom itt eltöltött nyaraira. Nyaraltam a Mamiék nyaralójában Apuékkal,aztán a Mamiékkal rendszeresen.
Akkor még mi voltunk gyerekek,és játszottunk jókat együtt a rokon gyerekekkel.Mi vártunk Barbit, Mónit,és Gábort lelkesen az ajtó előtt.Ma mi vagyunk a szülők,akiknek összesen 8 gyermekük született.Ma ők várják egymást az ajtóban,és játszanak hihetetlen jókat,még akkor is,ha ritkán találkoznak.
Sőt mi több,szerelem is szövődik már!Petrus ,és Brúnó között.Pici koruktól szeretik egymást,és van közöttük valami vonzalom.Ráadásul egy nap köztük a korkülönbség.
Petrus tetszik a fiúknak,ez tagadhatatlan. Az udvarlás különböző jeleit azonban általában piciny mosoly kíséretében veszi tudomásul.Brúnóval kapcsolatban más a helyzet.Itt elpirul,itt dobog az ő kis szíve is rendesen.
A Mamiék elmesélték,hogy egész héten együtt voltak.Az esti bulin összebújva táncoltak,úgy,hogy az arcuk pár centire volt egymástól ,és le nem vették a szemüket a másikról.
Lementünk a strandra,és úgy volt,hogy majd ott találkozunk Bruniékkal.Nem találtuk őket,így Petrát kérdeztem meg,hogy milyen most Bruni frizurája..én már régen láttam.Erre azt felelte,hogy :
-Olyan szép,hosszú,szőke!
Mindezt áhítat közeli állapotban.
Apropó strand!A strandon bizony 4 gyermekes anyukává lettem,hisz ott volt velünk Petya, a bátyámék nagyobbik kisfia.
A fürdőzök rémülettel vegyes csodálattal szemléltek minket.Sőt,volt aki hármasikres anyunak nézett.Egyforma kalapban,nagyjából hasonló méretű három nagyobb gyermek..No ,és ez a nő,még ezután szült egy 4. babát.. :)
Aranyosak voltak,jól viselkedtek,jól elvoltak együtt.
Szabi nem egyszerű..Amint letettük a parton,azonnal rohanvást elindult,és szedte fel mások plédjét,vette el mások labdáját,ült bele mások székébe..Mindenre fel szándékozott mászni,és a babakocsiba való behelyezésre igen heves ,és hangos érzelmi reakcióval válaszolt.Lassan arra a megállapításra jutunk,hogy az a drága, csendes jó kis baba jegelt minket,hogy elaltassa gyanúnkat arra vonatkozólag,hogy ő felér egyedül a két elődjével..már amennyiben nyüzsgésről,mászásról,rámolásról,hisztiről,szökésről van szó..
Mondjuk az is biztos,hogy őt nem kíméli senki..Mégis igaz talán,hogy a harmadik gyereket már igen lazán,rutinosan neveli az ember..Visszük mindenhová,babakocsiban rángatva altatjuk a tűzijáték alatt,mászik a csúszdára fel,hát nem ijedten lekapjuk,hanem mellé állunk ,és hagyjuk csúszkálni a nővérével(Na jó,azért ezt lazán engedtük már a nővérnek is..)..megy a Balcsiba,az éjszakába..Ő meg jó fej,mert veszi a lapot,és megy..menetel..mondhatni folyvást..
Apropó tűzijáték...Három asztal volt foglalt a parton,a pizzériában.Így kezdtük a tűzijáték estéjét.
3 asztal,a 3 generációnak.
így is ültünk le.Középen a gyerekek,két oldalt a felnőttek.Nagyszülők balról,szülők jobbról.
Jól mutatott a dolog.Szabi itt szökevénnyé is kívánt válni,rám is hozta a frászt,de Mami elkapta a csavargót.
A gyerekek nyakban ülve gyönyörködtek a nagy csillagszórókban...és ...Eljött az este,amikor a lányom nem aludt velünk,otthon.Elment Brúnóékkal a partra,vitorlásra aludni.Hiába,a szerelem sötét verem,de nem gondoltam,hogy a csajom már 6 évesen egy kisfiú kezét fogva,puszit kapkodva arcomra nyomva lelkesen szalad,hogy még aludni is együtt lehessen. Persze fantasztikus volt látni az örömét! Édesek voltak együtt.(Távoli,nem vérszerinti rokonok,így ez a gyerekszerelem jogos!Brúnó már arról is mesélt Petrának,hogy amikor felnőttek lesznek ,hát feleségül veszi!)
Reggel Barbi küldte az sms-t..
"Jól vagyunk, nagy a szerelem!"
Nos,hát ismét jól nyaraltunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése