Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. február 21., szombat

Szabi 9 hónapos

Szabika tegnap 9 hónapos volt.
Sok mindent írhatok róla.Imádom,hogy olyan kis nyugodt,mosolygós baba.Jókat alszik napközben is,legalább két alkalommal.Azt éjszakát teljesen végigalussza.Elalváshoz a takaróját húzza az arcába,ez annyira jópofa szokása.
Édes ahogy kacag,tapsol,és mutatja,hogy gyere.Sokat cuppog máig ,és mostanság megtanult csettegni a nyelvével,ahogy a lovak patkóinak dobogását utánozzuk.
Imádom,ahogy kicsit féloldalasan ugyan,de körbe kúszik a lakáson.Pakol,rámol,tapasztal.Eljut mindenhová.Csukni kell az ajtókat,mert ő mindent megnéz,akár a WC-ben is.(Gyerekek gyakran nyitva fejetik az ajtót.)Gyakorta nyüzsög a konyhában,az asztal alatt is.Borsószemeket szed össze,vagy morzsákat morzsolgat.
A nagyok szobája is kedvenc célpontja.Rémülettel tölt el minden Baribie cipő,vagy pici lego darab.
A srácokhoz is egyre inkább odacsapódik,legyen szó bármiféle játékról.Mindkettővel került már összetűzésbe.Atika is sírt,és Petra is,mert Szabi behatolt a territoriumára,vagy szétverte az épp megépített csodálatos kockavárat.Ráadásul ezek csak a kezdetek.Emellett az is biztos,hogy nincs boldogabb pillanat,mint amikor őket együtt látom.Amikor a kádban a nagy okos nővére lelkesen fogja,vagy Ateszka bohóckodik neki,mert azt szeretné,hogy rámosolyogjon,vagy Petra produkálja magát kukucs játékkal a takaró mögül.
Manapság igen nagy lelkesedéssel húzza a hajukat is,ami Petra esetében hatalmas üvöltéssel jár.Szabi képes ezen is nevetni.
Nem tanult még meg mászni,sem felállni,de én nem aggódom emiatt.Látom,hogy fejlődik,és nincs vele semmi gond.Nekem,nekünk így is tökéletes.Nem hajtja a tatár.
Négykézláb sokat kutyázik,és próbálkozott már lépegetni is előre.
A hasát szereti,szerencsére még szopizik bőven.
A főzelékek nagy kedvencei,ezek közül is a cékla,meg a sütőtök ami a legkedvesebb a pocakjának.Evett már husit,és a napokban egy leheletnyi sajtot is.
Gyümölcsöket továbbra sem kedveli különösebben.A banán almával még elmegy.A bolti,üveges gyümi bezzeg lecsúszik néha napján.
Annyi ideje van itt kint a napvilágon,mint amennyit a pocakomban volt.
Máig emlékszem annak a hajnalnak,annak a napnak minden pillanatára,amikor megszületett.Jó,hogy ide,közénk kívánkozott.Alakított mindannyiunkon,más lett a családunk vele.Azthiszem jobb nem is történhetett volna velünk,mint Szabász mester!

1 megjegyzés: