Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. február 12., csütörtök

Gyáva macska

Atika lelkesen mesél az óvodai élményekről.Meg kell vallanom,néha fogalmam sincs mit beszél,mert azért akadnak még zavaros fogalmai,amik így,a szituációból kiragadva nehezen értelmezhetőek.Ilyenkor általában hosszas kérdezősködésbe megyünk át,hogy mit is akar közölni a ded. Sajnos ez általában úgy végződik,hogy Atika berág,sír,hisztizik,hogy nem értjük,meg nem is azt mondta,és különben is..Mostanság próbálok tehát finom körüljárással,apró kérdésekkel eljutni a válaszig.
Készülnek a farsangra.Nagy hacacáré lesz,színdarabot adnak elő,meg lesz tombola,zsákbamacska,amit nyilván nekünk magunknak kell vinni,hogy aztán megvehessük másét..
Atika azt mondja ma minden előzmény nélkül:

-Andi néni egyszer nyert egy gyáva macskát!
-Micsodát?-kérdem én.

Erre Petra felvilágosít,hogy a zsákbamacskáról van szó.
Így kiderült Atika "téveszméje"ami a tárgyhoz kötött gyermeki gondolkodásából fakad.A zsákbamacska lehetőségét ő természetesen egy igazi macskához való hozzájutással azonosította, a farsang keretei közt.Sőt,lehetőség szerint akár lehet gyáva is ezen jószág,mivel a zsákban lévő macskának nincs sok értelme,de olyat azért már hallott a mesékben,hogy gyáva macska!
Azt hiszem,hogy totál jó lehet kis srácnak lenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése