Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. április 24., péntek

Szabi,mint tényező

Elérkezett hát azon időszak is,amikor a legkisebb igen jelentős tényezővé válik.Mire gondolok?
Na ja,mondhatnánk,hogy eddig is az volt,mert hát születésétől kezdve hangot adott igényeinek,anyán is osztozni kellett vele stb..Igen,ez tény.
Mostanra viszont mobilis, önálló hatalmas akarattal rendelkező,ezt hangosan ki is fejező,törtető,romboló térhódítóvá lépett elő.
Az utóbbi napokban ugrásszerűen fejlődött a mozgása,a humora,a "verbális kifejezőkészsége".
Amikor pl. a távirányítókkal játszik rögtön két "felettes" akad,aki elvenné azokat tőle.Rövid közelharc után le is "távirányítótlanítják" a zsenge gyermeket,aki erőteljes szemöldökráncolás közepette,hangosan kiabál támadói felé,kifejezvén nemtetszését. Hanghordozása alapján melegebb éghajlatra küldi őket.
Ezen 4-6 éves bölcs,jólnevelt gyermekek nevelési célzattal lépnek fel a virágföld kidobálása,és annak elfogyasztása kapcsán is.A közelharc ilyenkor is kifejlődik,és a szemöldökráncolással egybekötött nemtetszés is jól hallható.(Apjuk szerint épp úgy kiabál a nagyok felé,mint amilyen hanghordozással néha én fegyelmezem őket...)
Ezen felettes szervek akkor is fellépnek,amikor a kisméretű a WC-ben tesz látogatást(Hja kérem,nyilván ők hagyják nyitva annak ajtaját,de ez másodlagos kérdés.)és erős késztetést érez arra,hogy abba a vizes,néha szörcsögő érdekes dologba belenyúljon.Ugyan,hisz a család összes tagja betér ide rövidebb időközönként,csakis valami érdekesség lehet ott.
A nagyobb méretű tagok játékairól ne is beszéljünk.Sajnos nem marad már nyugalomban semmi.Legyen az építmény,vagy autópálya,akár kisszéken alvó ikerbabák..Minden rombolás alá kerül,lehetőleg hangosan dumálva,és széles vigyorral.Az még nem egészen érthető ezen zsenge ember számára,hogy ez miért vált ki másokból hangos sírást.
Ő csak továbbáll,mint aki jól végezte dolgát,vagy nekiveselkedik guggolásokat végezni valamely bútorba kapaszkodva.Közben néha popóra tottyan,és HÁPPÁ szóhasználattal kommentálja is a dolgot.
Tegnap lépegetett is párat a fűtőtest mellett,meg valamely nap a járássegítővel is.Sajna ezen alkalmatosság "eleséssegítővé" avanzsált,mert a zsenge gyermek épp fordítva kezdett neki a tolásának.
Miért vérzett tegnap a nyelvem?Azért,mert amint van két percem,és szokás szerint a földre ülök le,ő azonnal késztetést érez arra,hogy felmásszon rám.Lehetőleg rugózzon is párat,meg kacagva néhány igen kedves pofont is adjon nekem.A rugózást tegnap épp akkor kivitelezte,amikor meg akartam őt puszilni viszonzásul a kedves közeledéseiért.Nem jól jött össze,mert elharaptam a nyelvem.
Ezen történések mellett még nem tettünk említést a CD,DVD tokokról,melyek sűrű rendszerességgel repülnek ezerfelé,hogy lehetőség szerint édesanyánk is kellően mobilis legyen,és ne túl sokat üljön a hátsó felén.
Estére aztán úgy elfárad ezen zsenge hajtás,hogy már az öltöztetés,pelenkázás alatt leragad a szeme,de még ilyen félbódult állapotában is képes huncut mosolykákkal megajándékozni a személyzetet.
Imádom ezt az időszakot!
Ilyenkor annyi báj,annyi csodálkozás van bennük,és minden napra tartogatnak valami újat.Most,hogy nagycsalád lettünk ez még érdekesebbé,hangosabbá,zűrösebbé vált.
Nagyon élvezem!Bár bevallom,egy kicsivel kevesebb virágföld porszívózással ki tudnék egyezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése