Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. március 1., vasárnap

Szanálás

A gyerekszobában bizony felgyülemlett a felesleges cucc.
Ennek több oka is van.Sok apróságot,játékot kapnak a srácok,röviden szólva nagyon el vannak kényeztetve.
A másik oka az,hogy igazából mindenhez ragaszkodnak.Az utolsó vitaminos doboz tetejét sem lehet kidobni,épp úgy,ahogy a bugyik pici tasakját sem.Van több papírdoboz,ami kincses dobozzá avanzsált,és telve lett mondhatni szeméttel.
Vannak játéktartók is szép számmal,dobozok,meg hálók.Van olyan is,amihez hónapok óta nem is nyúltak.
Ma volt a napja,hogy szanálni kezdtünk. Akkor akartam,amikor oviban vannak,de elszóltam magam,így a jelenlétükben kellett sort keríteni a műveletre.
Atika előre közölte:
-Anya!Ne "szaláld" ki a játékainkat! szanáld után szabadon.
Végül együtt "szaláltunk".Petra elég rugalmas volt,ami a kupakokat,meg a cukorkás papírokat illeti.Sőt,több funkcióját vesztett játék is elhagyta a szobát.Volt ami sose működött,mint pl. a játékporszívó,ami hőstettként az első bekapcsoláskor szétfújta a benne lévő összes fehér kis golyót,de összeszívni sose szívta többé.Kicserélni meg nem lehetett.
A játéktartókban leltünk néhány rég elfelejtett babát is.Volt amelyik már itt -ott meg is sérült.Maszatos lett a feje,és nem mozgatta a mozgatni való testrészeit.Petra örömmel csodálkozott rájuk,és az alkalomra is pontosan emlékezett,amire kapta őket.
Sara baba is igen sérült állapotban került elő.A szeme kancsal lett,és nem pislogott.Csak sírt,de nem mozgott a keze-lába.Galád filctollak összefirkálták a fejét..stb..
Petra öröme alább is hagyott,és nagyon elkeseredett.Még sírt is,mert lelkiismeret furdalása volt,hogy régen nem játszott vele,sőt felé se nézett.Annyira imádom,hogy így tele van őszinte,gyermeki érzésekkel.Annyira aranyos.
Megmosta Sara fejét,apa megigazította a szemét,és elemet is kerestünk hozzá.Ugyan nem tökéletes már,és nem is rugdalózik úgy,ahogy valaha.Jó példa volt arra,hogy nem azért szeretünk valakit/valamit,mert az tökéletes,hanem magáért.
Mondtam Petrának,hogy engem is szeret,pedig nem vagyok én sem tökéletes,és tök jól értette a lényeget.Most ott alszik Sara az ágya mellett,és holnap őt viszi magával az oviba.
Mennyi tanulság lehet egy "szalálás" kapcsán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése