Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. december 22., kedd

Törzsi beavatás

A törzs legifjabb tagjai úgy egy-másfél éves korukban esnek át rajta.Addig csodálgatják szüleik göndörödő fürtöcskéiket,melyek hátul a legkifejezetebbek.Épp olyanok,mint az elsőszülött,legidősebb gyermeké,aki egyetlen leány ebben a törzsben..
Aztán felvirrad a szép nap,amikor megjelenik a törzs összes gyermeke,hogy tiszteletét tegye a beavatáson.
Megjelenik a korban legközelebb álló,aki mély átérzéssel viseltetik a beavatási szertartás ceremóniáját tekintve.Főleg akkor,ha a beavatandó gyermek inzultálja őt,ruháját,haját cibálja,rángatja,verekszik vele..Ahogyan szokta.Nos, épp ezért a korban legközelebb álló bölcsen a kanapén várakozik.

Az idősebb gyermekek a szertartás rendjét követve varázslóruhát öltenek,és hangos "Farkas vagyok"ordításokkkal járják körbe a lakást.

Varázslójelmezt ölt a korban legközelebb álló gyermek is.Az ő állata a pók.
A beavatást vezénylő Anya megörökíti ártatlan gyermekét.Közben a hangulat tetőfokára hág. A gyermekek törzsi zenére (karácsonyi) ropják a varázslótáncot.
Ezután megkezdődik a beavatás.A törzs embere,és asszonya elfogja az ártatlan gyermeket,fürdőszobába vonszolja,és ott egy berregő eszközzel több ízben a fejéhez közelít.A gyermek először tiltakozik,majd rájön,hogy ő szereti a berregő hangokat,így csendben marad,és vár.A beavatás elég viszketős dolog,így orrát,fülét,fejét sűrűn vakarja.A törzs gyermekei kört alakítva állnak a fürdőszoba ajtajában,és áhítattal várják a csodát.
A beavatáson átesett kisgyermek maga igazítja meg új fürtjeit,lehetőleg a legvacakabb tupír fésűvel.
Lezárult a babahaj korszak,a törzs egy újabb,kisgyermekes frizurát viselő csemetével gyarapodott.
A nagyobb gyermekek közül egy,kit épp Mauglinak becéznek,félmeztelenre vetkőzvén szintén igényt formál egy kis beavatásra.Bátorságáért férfias ölelés jár egy korban hozzá közelállótól.

A ceremónia féktelen játékkal folytatódik,egészen a törzs másik asszonyának megérkezéséig.Az asszonyok táplálkozással,és pihenéssel kapcsolatos törzsi programokat helyeznek kilátásba,mely programok kisebb sírást,nyavalygást okoznak a gyermekek körében.
Így zárul a beavatási szertartás.A levágott tincseket pici zacskóba helyezve,egy fiók mélye őrzi..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése