2010. február 21., vasárnap

Jelentés+ 21 hónap

Szabi szerencsére jobban van..talán.A köröcskék eltűntek a lábáról,valószínűleg a fertőzés kapcsán jelentek meg,én legalábbis így gondolom.
Azért,hogy ne legyen unalmas,Atinak fáj egy kicsit a füle,meg a feje.Petrának a hasa,és ezzel kapcsolatosan akad egy kevéske hasmenése is.Jó,ez konkrétan azután,amikor vagy 5 gombócot evett meg anyósom töltöttkáposztájából.Szerintem nekem is menne a hasam,sőt fájna is.Mostanában szó szerint zabál..elnézést.Lassan akkora hátsó akad nála,mint az anyjáé..No jó, ez egy kis túlzás..
Szabi..visszatérve.. ráadásul kétszer egymásután esett fejre a dohányzóasztalról,ahová a fülfájós bátyja invitálta.Onnan remekül lehet papírrepülőt elhajítani,főleg amikor az ember tök álmos,meg be is van lázcsillapítva.. Ne adja a jó Isten!Ami egy kisgyerekes családnál akad,az itt minálunk is fennforog tehát.
Szabi elérte a 21 hónapos életkort.Számomra igen megdöbbentő,mert konkrétan olyan,mintha tegnap szirénázott volna velem keresztül,szeretett városkám utcáin ama bizonyos mentőautó,ama bizonyos reggelen.Szinte hihetetlen,hogy 3 gyorsan tovaszálló hónap,és 2 éves lesz a harmadik babánk.
Manócska igen bújós,így 21 hónaposan.Betudható ez a betegségnek is.
A beszéde roham tempóban fejlődik.Egyszerű mondatokat használ.Csomó új szóval bővelkedik.
pl.
Ati mééé sísssz?-Ati miért sírsz?
aszik-alszik
bezász-bezársz
kocsi-kocsi
lesik-leesik
visi-virsli
vigyázz-vigyázz
jó-jó
stb..
Reggeli párbeszéd a nővérével:
-Szabi!Tudod hányan voltunk,amíg te meg nem születtél?
-Nem.
-Négyen,jó?
-JÓ!
Mondhatom jól mulatunk az ilyen mélyenszántó párbeszédeken.
Nagyon édes,segítőkész manó is ez a Szabika.Máig szeret hajszárítóra elaludni.Ma épp a helyére készült vinni az eszközt.A fürdőszobába tért be,pont fürdés után.Nyilván hanyatt is esett a kifröcskölt vízen,ez szinte borítékolható volt.(Nem vagyok elég gyors!)Nem volt elég a dohányzóasztalhoz kötődő manőversorozat.
Imádja a tesókat.Mindent utánoz,amit azok cselekednek,épp ezért kerül néha elképesztő helyzetekbe.
Elég önálló.Etetni nem lehet,csak egyedül eszik.(Sajna mostanság alig...)
Egyedül fel tudja venni a bakancsát,ami elég nagy dolog,mert azzal még én is vért izzadok.
Szeret firkálni,főleg a falra.
Bilivel próbálkozik,de hatalmas sikerekről nem számolhatunk be.
Mindent kipróbál,és megszerez,rendkívül fifikás gyermek.
Írhatnék persze még ezer dolgot.Jó lenne,ha végre meggyógyulna,és újra olyan gondtalan figura lenne,akire öröm ránézni,aki amolyan igazi harmadik gyerek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése