Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. február 8., hétfő

Játszunk

Tudatosan játszunk.Próbálok jó hátország lenni a sulihoz,és a majdani sulis léthez egyaránt. Petrát "nyüstölöm" így,nyüstölöm úgy.Na jó,gyakorlunk,és ahogy nézem azért van is eredménye.Múltkor ugyan besikerült egy gyengébb matek,de ez már inkább a szorongás következménye volt.Sajnos már ez is játszik,de erről az egészről annyit tudnék írni,hogy ez a bejegyzés azt nem teszi lehetővé.Most a játékról van ugye szó.
Mindig tudatos játékvásárló voltam,bár ez nem jelenti azt,hogy néhány gagyi,igazán semmire nem jó vacak nem a birtokunk.Néhány?Sok-sok..
Azért általában olyat vettem,ami jó,és sok olyan is akad,amit magam készítettem.
Nos,mostanság hangsúlyt kapnak ismét az irányok,az egyeztető feladatok,finommozgást,figyelmet erősítő játékok.Minden nap végigmegyünk a testrészeken,oldaliságot gyakoroljuk a két oldalt megmutatott,megnevezett testrészekkel.(bal kéz-bal boka..stb..) Ezután átlépjük a test középvonalát,és keresztezve fogják meg a testrészeket.(jobb kéz-bal váll)
Az időben is tájékozódunk,így nem múlik el nap az adott évszak,hónap,nap megbeszélése nélkül.Milyen nap volt tegnap,mi lesz holnap?stb..
Ezeken túl játszunk az ujjakkal,pl. az asztalra leteszik a tenyerüket,és az általam megnevezett ujjacskát emelik csak fel az asztalról.
Játszunk...Fejlődünk a korral,mert Petra tanuló programokat is nyom.A Manó sorozat részei közül most a betűk világában bolyongunk.Jó kis programok,és ovisoknak is sok lehetőséget kínálnak.
Vannak aztán még igen jó kis dolgok.VÉSIKE ami szintén nagy siker a lányomnál.Feladatlapok,amik Atit is érdeklik már.Olvasólapok,melyek jó kis gyakorlóanyagok.

Egyensúlyozó játék a Fakopáncstól,ami sok figyelmet és ügyességet igényel.(színek egyeztetése,figyelem,finommozgás)
"Cukorkás" játék,ahol szintén a színeket kell egyeztetni,és bizony elég erős figyelmet is kíván a játékostól,hisz a sok hasonló közül kell kiválasztani a dobott színeknek megfelelőt(lényegkiemelés,alak- háttér megkülönböztetés,kombinációk,mintázat egyeztetése..)
Készítettem dekorgumiból "kezeket".Bal-jobb tenyér..Kirakjuk,és meg kell nevezni,hogy melyik tenyérről van szó illetve,hogy merre mutat.Egyeztetik saját testükkel is,így fejleszti a testsémát,irányokat,figyelmet..Talpakat is gyártok.Ezt "bent" is imádják a gyerekek.
Megvan az összeadást-kivonást segítő egyik legjobb kártyacsomag is,na meg a betűk képekkel!Ezeket is imádja minden elsősöm,köztük a saját lányom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése