Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. november 8., vasárnap

Malacka


Megnéztük a Rágcsávók c. filmet.Nagy sikere volt.Aztán rövid időn belül jött a következmény is.Alkudozás,célozgatás a kismalackára.Milyen jó is lenne nekünk egy!
Főleg,hogy Apa allergiás rá.Ezt honnan tudom?Onnan,hogy volt már nekem is Tengerimalackám.Felnőttként,huszonévesen is vettem,és akkor már Apával éltem.Gyerekként is tartottunk malackákat.Nem is egy alom akadt nálunk.
Nos,elkezdtem kutakodni a neten,hogy most mennyi is egy ilyen malac,és miképp szerezhető be.A helyi állatkereskedőnél nem volt túl nagy kínálat.A netről kiderült,hogy ezen a hétvégén van a kisállat kiállítás Bp-en,ott a malackák is szerepelnek.
Ellátogattunk hát a Vajda Hunyad várába ma,hogy megnézzük közelebbről is ezen kis jószágokat.Kapni?Egyelőre nem szándékoztuk meglepni a gyerekeket,de Petra erősködött,hogy ezt szeretné a közelgő szülinapjára,és akkor bizony mást nem is fog kérni.
Gyönyörű kis állatokat láttunk,voltak madarak,hüllők stb..Végül elkeveredtünk a malacokhoz.Az már a netről is kiderült,hogy rengeteg fajta létezik belőlük,még kopasz is.Eddig én a sima szőrűekkel barátkoztam leginkább.A kiállításon aztán elképesztő repertoár tárult elénk.Gyönyörű példányok,melyek némelyike akár ölebnek is elment volna,olyan hosszú,ápolt,szép szőrzettel rendelkezett.
Apánk rövid úton rosszul is lett,hapcizott,így ő szegény a kopaszra szavazott.Én meg próbáltam a helyzetet felmérve lebeszélni a gyerekeket,hogy rossz ötlet,hogy apa allergiás rá stb..

Aztán összefutottuk ismerős arcokkal.Egyik kis tanítványom szüleiről derült ki,hogy tenyésztők,és ők is versenyeztetik a kiállításon néhány példányukat.Kismalac is akadt náluk.Azonnal kivették a ketrecből,mutogatták.Petrának több se kellett,a csillagos eget is megígérte csak megkaphassa.Végül megegyeztük,hogy akkor ez lesz a szülinapi ajándék,és sokat fogjuk takarítani,meg elszeparáltan tartjuk,hogy Apa is bírja. A maguk szintjén felelősek lesznek a malac jóllétéért,és gondozásáért.Hazafelé a Camponában vettünk ketrecet is neki,meg itatót stb..
Nos,este megérkezett Sandra,akit mi Pufinak kereszteltünk.A törzskönyvezett Sheltie kismalac.Ő egy hosszú szőrű példány lesz,akinek szőre hátrafelé omlik alá,és nem előre,a szemébe.Ez még nem látszik rajta,most épp olyan,mint a rövid szőrűek.

Kiderült,hogy ezt az állatot épp úgy tenyésztik,stb..akár a kutyát.Szövetség is létezik,meg sok tenyésztő.
Nos,az öröm hatalmas volt.Szabi azonnal jól meghúzta a malacka "haját",előzetesen pedig vau-vau-nak keresztelte,és morgott is hozzá.Vele azt hiszem vigyázni kell majd.
Ati egy almát mosogatott,melengetett neki,hisz ne kapja hidegen a pici..Felvágatta apával,és a malacka elé tette.
Petra nagyon boldog volt.Fogta,beszélt neki...
-Ígérem,nagyon jó barátod leszek!
Na,ez a mondat a kedvencem lett.Suliba sem akar menni,mert hiányozni fog neki a malacka.
Annyira édesen örültek neki,nagyon jó volt!
Innen származik hát picinyke jószágunk,aki reméljük tényleg jó barátokra talál közöttünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése