Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. május 21., csütörtök

Tudás

Szabika egyévesen a világ legjobb kisfiúja..továbbra is! :)Ja,és nem vagyok elfogult,mert ezt többen is állítják róla.
Igen jó természettel áldotta meg a sors,így fát is lehetne hasogatni a hátán,kevés dolog hozza ki őt,a sodrából.ilyen például az álmosság,mert akkor cudar nyűgös tud lenni.Kedves,közvetlen,mosolygós baba.Nagyon könnyen alkalmazkodik helyzetekhez,igazán rugalmas személyiség.

Mozgását tekintve szerintem teljesen jól halad.Biztosan áll,kapaszkodva szépen lépeget.Mostanság fedezte fel a járássegítőt,és tegnap óta a bébitaxit amit kapott.Tolja őket,és úgy sétál.Nagyon édes!A járgányok a lendülettől persze gyorsulnak,és ilyenkor ő is nagyobb vehemenciával lépeget utánuk.Így száguldott be ma a konyhába,amin majdnem megszakadtam a nevetéstől.
Szabályosan mászik,pontosan nyúl.Finommozgás terén sincs vele gond,mert a legapróbb dolgokat is remekül felszedegeti,lehetőleg lenyelés céljából.(lásd majomdarab)
Beszéde szintén rendben fejlődik.sokat halandzsázik,rengeteg holofrázist használ.Sok az adekvátan használt szó is a készletében.
Melyek ezek?
cia-szia,hoppá-hoppá,jó-jó,aja-anya,apa-apa,va-va-vau,halló-halló
Imádom amikor "pf" hangot ad csak úgy.Ez általában valami kellemeset jelent nála.
Szereti a hasát.Főleg a főzelékeket,és joghurtokat.Babatejet,tejpépet kevésbé már.Sajna 11 hónaposan végleg elválasztotta magát,de így is büszke vagyok magunkra,hogy ennyi ideig így tápláltam őt,és ő táplálkozott belőlem.Néha nem is volt egyszerű a dolog.
Ami a legfantasztikusabb számomra az ő növekedésében,az a szocializáció.
Az első gyerekkel nagyon sokat foglalkozik az ember,mert rengeteg ideje van,csak arra az egyre.Sok mondóka,mese,játék,rajz.Így az első manók szupi,kiemelt figyelmet kapnak.Nálunk Petra verbálisan nagyon jó volt,és talán ez is benne volt a dologban.
Atika már alkalmazkodott.Megoszlik a figyelem,és más területeken fejlődik kiemeltebben egy második manó.Több a példa előtte,utánoz,bár lehet,hogy később kezdi a Cini-cini muzsikát.
A harmadik nálunk egy igazi bandatag egyévesen.Gyönyörűen alkalmazkodik a nagyokhoz.Gazdag a mimikája,a gesztusai,hisz élnie kell ezekkel.Nagyon jól szocializált..szerintem.Bár a Cini-cini muzsika nála is később fog következni,de azt gondolom,hogy családtagként ő a legprofibb így egyévesen.Ki van ez találva na!
Igazi jófej kis egyéves tehát,akit mi négyen hihetetlenül imádunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése