Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. szeptember 3., péntek

Szeptember elején..

Egy kis nosztalgia..

2008.

2009.
2010.


Megkezdődött..Elsején reggel majdnem elkéstünk.Hatalmas forgalom indult meg.A bölcsi udvara feltúrva,csoportok összevonva.Logikus magyar szokás,hogy nem nyáron újítunk fel gyermekintézményeket,hanem szeptemberben.Egyik fogadóban öltöztetni kell,aztán átvinni a gyereket az udvaron(15 fok volt..) majd beadni a másik oldalon lévő csoportszobába.
Az ovi udvara valószínűleg ezen logikus ok miatt,szintén teljesen fel van törve,dúlva.A parkolóban áll a kövezőanyag,így a szülők sem tudnak hová parkolni.Ez azért is jó,mert 3 intézmény áll egymás mellett.Bölcsi,ovi,suli.Miután kimorogtuk magunkat,felrohantunk Szabival együtt a sulis évnyitóra.(Nem volt idő ide-oda vinni,így apa nyakában ült.) A termekben hallgatták a gyerekek az igazgatóhelyettes beszédét. Hideg volt.Petrám először egyedül ült le,mivel késve értünk be.Végül jött még kislány,így volt aki mellé ült le.Majdnem el is sírta magát,amíg egyedül ült.
Kiderült,hogy két új tantermet alakítottak volna ki a nyár során ,melyek nem lettek kész.Osztály viszont van bőven,így két első osztály a tornateremben,és az ebédlőben kezdi az évet.Mondjam azt,hogy szintén magyar valóság..Persze,nem az intézmények hibája ez,így megy..későn jön a pénz..stb..
Évnyitó után elvittük Szabit a bölcsibe.Egy könnye nem volt,simán ment befelé.
A gyerekeket ebéd után hazahozta apa. Sok dolog nem változott.
Szabi szobatiszta volt a bölcsiben is,és megdicsérték.A sok új beszoktatandó kis manó mellett ő már öreg motoros.Azt mondják,tátott szájjal nézte,hogy miért ordítanak,sírnak az újak.
Atesz még reggel,induláskor eltörte a hűtőmágnest,amit az óvónéninek hozott a nyaralásról.Emiatt volt nagy sírás,de az óvónéni így is örült.Ő volt a fogkrémosztó is,ez pedig nagy öröm mindig.
Petra...A tanítónéni is nagyon örült az apró ajándéknak,amit a nyaralásról hoztunk neki.
Az osztály nem változott.Továbbra is akad kiközösítés,klikkesedés,ami már az első nap kiütközött,de már nem csak én kaptam fel nyíltan a fejem. Mások is látták,érezték talán a korábbiakat is..Disney klubot alakított egy csoport kislány,aminek csak azok lehetnek tagjai,akiknek a legújabb Hanna Montana cuccai vannak.Nekünk nincs új táskánk sem pl..
Nem tudom.Ilyen persze mindig volt,mindig lesz..Mégis furcsa értékrend.Aki nem tudja ezeket megvenni,annak egyedül marad a gyereke? Megvehetném,nem arról van szó,de mindig újabbat,és újabbat? Ezért szeressék? Ez szeretet?Mi van akkor,ha valakinek más érdeklődésű a gyereke?
A klubot vezető kislány simán elküldi azokat,akiket nem kíván ott látni maga körül."Menjetek innen.."

Mondtam Petrának,hogy ne mutassa ki,ha bántja ez a dolog.Mosolyogjon mindenkire..Legfeljebb válaszolja azt,hogy nem is akar velük játszani..
Mindenesetre megdöbbenek,bár nem is értem miért.
Benne más érzelmek mozognak.Két kislány is mellé akart ülni,persze ők sem klubtagok.Petra pedig vívódott.A kocsiban azt mondta:
"Ki mellé üljek anya? Nem akarom egyikőjüket sem megbántani.Te hogyan döntenél?"
Nekem ez sokkal jobban tetszik,mint a menjetek innen...Lehet,hogy nem a "mai tempó",de az én értékrendem.
Nos,így van...Van pár kislány,akikkel együtt ő is klubot alakított ma.Velük jól érzi magát,és ez a lényeg.Itthon próbálom nagyon megerősíteni érzelmileg.Olyan kiegyensúlyozott,boldog gyerek.Jó lenne,ha ott bent is így létezne.Én is próbálom felvértezni magam,hogy megértsem mi-miért történik,és ne vegyem anyaként a szívemre.Nem lejátszott dolgok ezek.
Magam is berobbantam az új helyemre.Szerencsére 8 perc alatt ott vagyok,így időben alig van különbség az előző munkahelyhez képest.
Örömmel fogadtak,és tetszik a munka.A gyerekek is örülnek nekem.Dél után egy picivel eljövök,és megyek a gyerekekért.Nincs napközi,nincs bent alvás egyiknek sem.
Petra így folytatja majd az RSG-t,Ati küzdősportra menne.Szabcsi meg örül,hogy egész délután csünghet az anyján.
Apa!Nos,ő szeptember elseje lévén,igazodott a magyar szokáshoz.Szétverte a konyhát!Mindeközben mi könyvet csomagoltunk,címkéket ragasztottunk..Ideális volt az apró szemű por.Történt ugyanis,hogy nyáron szétfröcskölte a kávéfőző a benne lévő kávét.Minden fal kapott belőle.
Apa ígérte,hogy megcsinálja,de hogy épp ezen a jeles napon kezd el glettelni,csiszolni...
Most térdig járunk a porban.KIRÁLYSÁG!

2 megjegyzés:

  1. Jó kis összefoglalót írtál!
    Sajnos ez a klikkesedés mindenhol megvan...
    De Petra okos kislány, megérti, hogy ők semmivel nem különbek, mert hanamontánás dolgaik vannak. Kár hogy ezt ők mégis így gondolják. Engem igazán az érdekelne, honnan jön nekik ez, hogy jött ez az ötlet, hogy ez alapján válogassák meg a barátaikat!

    VálaszTörlés
  2. Csilla! boldg lehetsz, Petra maga a kedvesseg! csak a javara valik, ha a torpepicsak (bocsika) tavol tartjak maguktol!

    VálaszTörlés