Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. szeptember 30., csütörtök

Ornitológus

Petra tanul.
Mondhatom jól megy neki.
A fél matekfelmérőt írta csak meg,mert a második nap hiányzott.Az első napi termés teljesen hibátlan lett neki.A tanítónéni meg is dicsérte,és kilátásba helyezte,hogy amennyiben a második rész is hibátlan lesz,úgy csillagos ötöst fog rá kapni.Az osztály tekintetében 3-4 gyereknek lett csillagos ötös a felmérő.
Reméljük hétfőn meglesz a siker,amikor is pótolni fogja a második részt.
Másodikban már sok a szövegértő olvasás.Szinte folyamatosan olvas a lány,és mondhatom,hogy elég jól érti is.(Azért elkiabálni nem szeretném!)Szerencsére még mindig Meixner Ildikó néni ösvényén haladnak,és nagyon jól felépített a tankönyvük.
A szövegértés kapcsán sok rajzos feladat is akad.
Ma a madarak versenyéről olvastak,amihez rajzot is kellett készíteni.
Ökörszem..az apját kérdezte meg először a gyermek,miképp is néz ki egy ökörszem.Az apja adott is valami rövidke választ,de a kényelmesség kedvéért hozzátett,hogy menj kérdezd meg anyádat,hisz ő a pedagógus..:)
Nos,édesanyám biológus volt,apukám pedig mezőgazdász..mondhatom tehát,hogy próbáltam apait-anyait beleadni.Valami kevéske nekem is rémlett,talán valahol vörös is..? Esetleg az a vörösbegy? :)
Én se biológus,sem ornitológus nem vagyok..
Maradt a net.Eszembe jutott a internetszolgáltató reklámja. Mit tegyünk,amikor a gyermeknek az utolsó pillanatban kell leckét írnia a mitomén(látszik,hogy nem az én világom) milyen állatról.Épp így kerestük mi is az interneten,milyen is egy Ökörszem.Makarenkói pofon nem volt kilátásban,ennyire nem kapcsolódtunk azért a reklámhoz.
A gyermek tehát vizualizálta a szárnyast,és ennek megfelelően rajzolta le.
Az élet kérem szépen egy nagy iskola.Megmondták már elődeink is,hogy jó pap holtig tanul.
A délután folyamán sort kerítettünk a gyűjtőmunkák megvalósítására is.Bementünk apa munkahelyére,ahol sok-sok fa van.Mogyoró,dió,gesztenye,platán..Levelet kell préselni.No,itt is beletört egy-egy fa meghatározásába a bicskám..Szégyen,bizony szégyen.Persze nem a fentebb említettekébe,azok talán mennek. :)
Szedtünk diót,gesztenyét,leveleket,tobozt.Itthon pedig préselésbe fogtunk.Később felragasztjuk,felcímkézzük és reméljük,hogy a gyermek bezsebel vele valami jó jegyet!
Azt pedig nyugtáztam,hogy én már nem leszek sem biológus,sem ornitológus...az tuti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése