Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. szeptember 17., péntek

Cápa és a mester

Ma volt Petráék első úszásoktatós napja. Annyira korán azért nem végzek a munkahelyemen,hogy oda tudjak menni megnézni,hajat szárítani.A busz meg késve ért vissza,így a két fiúval,a zuhogó esőben ténferegtünk a suli előtt.A portás végül beengedett minket az aulába.(Nem részletezném,hogy Szabi mit művelt ott.Ízelítőnek elég,hogy az ebédlőből a portásnéni kért neki egy kanalat,amivel az uzsira kapott krémtúrót terítette módszeresen végig saját magán,és az aulán.)
Végül megjöttek a srácok,Petra csak úgy ragyogott.Ki volt pirosodva az arcocskája.Az egyik SZMK-s anyukával mindjárt újságolták is,hogy Petrus CÁPA lett.
Ez azt jelenti,hogy jól megy neki a vízi létezés.Felmérték őket,és 3 csoportot alakítottak ki.A kismedencében tanulnak a BÉKÁK,aki nem rendelkeznek úszástudással,és most kezdenek ismerkedni a vízzel.
DELFINEK lettek azok,akik tudtak siklani,de kevésbé magabiztosak.CÁPÁK pedig azok,akik "átúszták" a nagy medencét.Igazából át kellett siklani rajta,hozzá valami kis lábtempót használva.Petrának ez gondolom könnyen ment,hisz víz felett tud mellúszásban úszni,nem is kis távokat.
Elmesélte a csajom,hogy nagyon izgult,amikor sorba kellett állni,és várakozni arra,hogy bemutassa mindenki a tudását.Nagyon fontos volt neki,hogy melyik csapatba kerül majd.Hiába,ő ilyen kis teljesítmény szorongó..Nem laza,ha virítani kell..Majd megedződik!
Azt mondja,hogy a tanítónénik mindenkit megtapsoltak.Nagyon büszke,ha megdicsérik.
Ráadásul nem semmi úszósapija van,amit szintén elismeréssel öveztek az ott lévő felnőttek.
Jó lesz ez az úszás is!Itt is megvan a sikerélmény.

Atesz pedig 3 alkalommal volt a héten judo edzésen.Van már ruhája is,megvettük.Nagyon komoly benne,de sajnos nem tudom megörökíteni.(A gép már be sem kapcsol.)
Ma másfél órás edzés volt.Most csak vittem már,nem ültem be megnézni.Érdekes,most pikk-pakk át tud öltözni olyan sebességgel,amit az óvodai élet során még sosem tapasztaltam.Felvette a ruháját,és beállt a sorba a többiek közé.
Amikor mentem érte,az edző odajött,és referált róla.Azt mondta,nagyon ügyes fiú,kitartó,lelkes,igyekszik,figyel,utánoz.Büszke is voltam rá nagyon!
Este azt mondta,10 év múlva már mester lesz.Úgy legyen!
Végül egy pár nappal ezelőtti kép,mely Szabcsit mutatja be,Petrus úszósapijában.Ő még csak így vesz részt a sporttevékenységekben.
Nos,a gép meggondolta magát.Bár elég alaphangon,de készít képeket.
Íme a leendő mester!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése