Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. szeptember 14., kedd

A nagy sportválasztó nap

Na nem az igaz sportválasztó napról van szó.Ez csak a mi kis,családi sportválasztó napunk volt....mégpedig tegnap.
4-re RSG-re mentünk a város egyik iskolájának tornatermébe.Igazából felmérés volt a dolog.A "néni" megnézte Petrus adottságait.Én persze csak lestem,mert ilyenkor döbben rá az ember,hogy mikre képes a gyereke.Mi ugye nem kérünk alapból,a mindennapi élet során ilyen atrakciókat a csemetétől.Megy neki a spárga,ezt mondjuk tudtam.Le tud úgy hajolni terpeszülésben előre,hogy a karjait kinyújtja,és a orrát leteszi a földre.Ez azért nagy dolog,mert Petrának van a világ legpiszébb orra.Megcsinálta a hidat úgy,hogy a néni totál felhúzta,és a lábai közé tolta hátra a fejét.Na,itt már rezgett a lábam..
Az értékelése alapján nagyon jó adottságai vannak a csajnak,és látszik,hogy van valami kis előképzettsége is.Nem kell a kezdő csoportba mennie,mindjárt bekapcsolódhat a haladóba.
Három gyerekkel felszerelkezve átvágtattunk a város egy másik iskolájának tornatermébe,ahol Atika judo edzése kezdődött.Barátaink két fia jár ide,de ők már a haladó edzésre.Ők mesélték,hogy nagyon jó,színvonalas edzésekről van szó.Atika megrettent kicsit,már majdnem visszakozott,hogy be sem megy.Végül apa egy kis telefonos segítséggel rábeszélte.Bement.
Mi ezt is végignéztük.Nagyon jó volt!!!Jó volt a hangulat,de szigor is volt.Egy 4 éves kislány volt,a többiek mind fiúk,és kb. a felső tagozat 7. osztályáig.Ők a kezdők.Sok klassz játékot játszottak,sok mozgáskoordinációs ,fejlesztő rész is volt benne,pl. tükörjáték,irányok stb..Az edző lassan vezette fel,és a játékból indította a gyakorlatokat.Bátor ugrás,szabadesés stb..Ati nagyon jól utánozott mindent.A hátra bukfenc is elsőre sikerült neki,bár utána egy előre bukfenccel vissza is tért a kiinduló pontra.
Volt egy kis "földharc" is.Az egyik gyerek hasra feküdt,és a társának meg kellet akadályozni,hogy felálljon.Ati egy elsős kisfiúval állt párban,aki már egy éve jár.A kisfiú próbált felállni.Ati pedig úgy ösztönből követte,gyors mozdulattal rákulcsolta a lábait a derekára,átfogta a kezével a srácot,aki végül nem tudott felállni.Az edző is meglepődött,mert most volt ott először a fiam.Mondta is neki,hogy Ati,legközelebb te tartod az edzést.Ösztönből csinálta,de olyan igazi mozdulatnak tűnt.Ledöbbentem,hogy milyen gyorsan reagált.Öltözés közben a tej is megalszik a szájában,olyan lassú..
A következő feladat pedig az volt,hogy a hason fekvő gyereket kellett felfordítani az ellenfélnek.No itt a tapasztalt elsős egyből felfordította Atikát.
Ati nagyon boldog volt,nagyon tetszik neki a dolog.Hazáig le sem lehetett lőni,és alig várja a szerdát,hogy újra menjen.Petra pedig kétségek közé esett,mert bizony a judo is tetszik neki.Kettőre nem járhat,főleg,hogy közel egy időben vannak az órák.Itthon mindjárt gyakorolták is egymáson,amit láttak.Atika megakadályozta Petrát,hogy felálljon a földről.
Jelen helyzet szerint Petra az RSG mellett döntött.Én meg egyik sulitól a másikig száguldozom majd a srácokkal.Szabi meg ugye hozta a formát.Majdnem beállt ő is a judora,de a plüss macival feltétlen megdobálta a srácokat.Ki tudja, hogy ő majd mit választ..
Már csak nekem kéne valami mozgás..
Az erőművészekről pár vacak kép.A gépünk megadja magát..
Apa arra tanítja őket,hogy egyenes könyökkel nyomják ki magukat a kezében.


1 megjegyzés:

  1. Látom te sem fogsz unatkozni!
    Sajnálom a gépeteket, de hátha a szép konyha majd kárpótol ezért!!!

    VálaszTörlés