Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. május 30., vasárnap

Tündér

A nemi identitást mi szülők is alapozzuk.A kislányok járjanak kislányos ruhában,masnival,meg mindenféle fidres-fodros kiegészítővel.
A fiúk meg legyenek fiúk,lezser,vagány,kisautókkal,néha akár nyakkendővel...ilyesmik.
Igen ám,de a mai fiatalok egyre inkább uniformizálódnak.Vannak olyan kezdeményezések,melyek kifejezetten tiltanák az óvodában a fiús,lányos jegyek hangsúlyozását.Nem is értem miért,hiszen az óvodáskor épp egy elég hangsúlyos időszak ebben a szerepazonosulás témában.Lásd papás,mamás játékok,miegymás..
Mi tehát lányos jegyekkel ruházzuk fel a lányt,és fiússal a fiúkat.Mégis...Agyermekek egymásra is erőteljesen hatnak,és amikor Petra tündér jelmezt ölt,az hatással van Szabolcsra is.Még nem vágja,hogy ez most fiús,vagy lányos,még akkor sem,ha Ati hangosan ellenkezik.
Talán sokan ingatják is a fejüket,és tudom,hogy a bátyám pl. sikítana,ha emeképp látná valamelyik fiát.
Nem,nem őrültem meg,csak nem hinném,hogy ennek különösebb jelentősége lenne azon túl,hogy aranyos.A fiatalÚR így illegett,billegett a kertben is..Talán a szomszédok zöme is elgondolkodott.
(Remélem nem lesz senki,aki kinyomtatva a képeket a gyámügyhöz siet..) :)



A 7 és fél éves tündér pedig megállapította magáról,hogy ő egy duci tündér lett.Jó,tényleg hízott egy kicsit,de még így is csak 24 kg.Az oviban vásárolt tündérjelmezek persze feszülnek egy kicsit,sőt pocika is akad.Be is húzta,mert egy tündér nem lehet pocakos.Nekem így pocisan is a legszebb tündérke..
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8W2_B2vbnVEVDmuNwJNAdYfa7D1fMN086WcKkadzoBF5j4AzgNAjTWIH3sIvfIagh_l90OkqsbjOdWkGMeNdSBzHzDXGsbxYwMJlJXKJaj19BjpT-4uGtQNxzciV8esY7BSFkcIweWZs/s1600/HPIM9853.JPG">

3 megjegyzés:

  1. Na ez egy érdekes téma. Szerintem teljesen rendben van, hogy egy két éves gyerek felvesz egy tündérjelmezt. És? Akkor mi van? Bettina mikor farsangkor kalóz lett, szemfedővel és karddal? Volt aki furcsán nézett ránk. Miért ne próbálhatnák ki. úgyis annyi a szabály és az elvárás a világban, ettől nem lesznek mások vagy rosszabbak. Én azt vettem észre, hogy a szülők és főképp az anyák tehetnek arról, ha fiúgyermekük felnőtt korában nem tud a kapcsolataiban összhangban lenni, mert egy picit sem hagyják "lányosodni" őket. Remélem érthető voltam.
    Ja igen és Bettinának van játékpisztolya is, durrog mint a fene, kell bele töltény és frankón eljátszanak az apjával vele.

    VálaszTörlés
  2. Persze Orsi,mindet ki kell próbálni!Ebben igazad van.
    Szabi is tologat babakocsit,itatja,eteti a babákat.
    Az is teljesen rendben van,hogy felvesznek az ellenkező nem ruhái közül néhány darabot.Ezáltal is alakul bennük az,hogy vannak jellemző jegyek,és idővel majd a saját nemükhöz kapcsolódókat választják.14-15 évesen,csajozni indulva tuti nem fog már ugye tündérjelmezt ölteni.Addig meg hagy gyakoroljon.
    Amin én csodálkozom,az az,hogy a jellemző jegyek hangsúlyozásást szeretnék tiltani.a református egyház itt nálunk tiltakozott is ez ellen.Mi értelme?
    Ami furcsa nekem még manapság..Az összes tini,fiú-lány csőnaciban,sötét cuccokban,lapostalpú cipőben,kockás nyaksálban,oldalra simított,hosszúra hagyott frufruval nyomul.Múltkor lenéztem egy plázában a felső szintről,és az összes srác tök egyforma volt.Fiúk,lányok...EMO stílus..stb..Kicsit furcsa.Erre gondoltam,mint uniformizálódásra.Persze,most ez a divat.Értem én,csak a nemi különbségek,jellemző jegyek is kevésbé jelennek meg.

    VálaszTörlés
  3. jajanyám, olvastam nemrég én is erről egy cikket, ahol odáig fajultak a dolgok, h az oviban nem apának és anyának nevezzék a szülőket, hanem 1-es szülő és 2-es szülő!?!?! hát normálisak ezek!?!????!??!??!???! sztem meg éppen az a baj, h homogenizálódik a társadalom! esküszöm én visszamennék egy pár száz évet, ha tehetném, amikor a férfi volt a kenyérkereső, a nő pedig az anya és a családi tűzhely őrzője. sztem ez így normális!

    a picik meg mindig utánoznak, főleg ha a tesóról van szó! naná, h szabi is tündér akart lenni! mirkó fiam meg néha babázik. és akkor mi van?!?!

    én meg iskolás farsangon cowboy voltam, kalappal,bőrmellénnyel, pisztollyal, mégis ízig-vérig nő lett belőlem. na.
    :)

    VálaszTörlés