Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. január 5., kedd

Székhordozás meg egyebek..

Erről akár a számhordozás is eszünkbe juthatna,de nem...Másról van szó.Nézzük csak,hogyan tökéletesítette a gyermek azon képességét,hogy a számára magasan elhelyezkedő-általában jó okkal nem elérhető távolságra tett- tárgyakat megszerezze.
Kezdődött egy Fischer Price játékkal,a műanyag zsiráffal.Rendszeresen ráállt,és arról simán elérte pl. a kilincseket. Így lehetőséget nyert arra,hogy aWC-ben kotorászhasson a WC kefével,átprogramozza a mosógépet magasabb hőfokú mosásra.(A ruhák védőszentje járhatott közbe,hogy nem lett különösebb gond belőle.) Szétdobáljon számomra igen fontos iratokat.A leggaládabb tett a távirányítók fürdővízbe hajítása volt.Természetesen azokat is a zsiráfon állva szerezte meg.Sőt,Petra vastag filctollait is a hosszúnyakú segített elcsenni.Ez azért is volt jó,mert alkalma nyílt vastag,fekete filccel összefirkálni a falakat.Ő az első ,aki freskót készít a lakásban,a két nagy disztingvált ennyi idősen,és volt szíves csak lapra rajzolni.Szabi önkifejez. Gonosz Anyu, ezek után,galád módon eltette a zsiráfot.
Ezután a díszpárnákra állt fel,majd kihozta a gyerekfellépőt a fürdőből,és arra lépett fel kotorászás céljából.Ebben az időben kezdődhetett az ajtók kulccsal való zárása,ami igen nagy feladatott jelentett.Atika nem tudta pl. kizárni a WC ajtót,így épp,hogy megakadályozható volt egy csurgatással kapcsolatos baleset.
Kedves cseppünk ráébredt,hogy ennél magasabb helyeken is akadnak érdekes tárgyak,így kihozta a gyerekszéket Petráék szobájából.Azon állt akkor is,amikor töréstesztet végzett el egy kedves tanítványtól kapott,karácsonyi mécsesen.Azt hittem kellően betoltam a polc hátuljára,és elég magasra raktam.(Nem számoltam a székkel.)A TV felé is gyakorta csapkodott különböző játékeszközökkel,mely mozdulatok Apából kifejezett tüneteket váltottak ki.A tünetek már csak azzal váltak fokozhatóbbá,amikor is Apa az egész kukát átkutatta.Remek program volt.A pár hónapos DVD lejátszó távirányítója ugyanis végleg elveszett,épp úgy,ahogy a MÁK-tól kapott hivatalos levél.Ja,nem mondtam még,hogy a gyermek örömmel dob kukába fontos dolgokat?Bármit!Nos,Apa hiába túrta szét a kukát,a távirányító nem volt ott.Kérdeztük is Szabitól,ugyan hová tette.Ő rögtön ment,és mutatta a többi távkapcsolót,illetve hasra fekve tekintgetett be a fotel alá.Remek a beszédértése,ez legalább itt is megerősítést nyert.Sajnos a rövid,illetve hosszú távú memóriája kevésbé jó,mert nem tudja megmutatni,hol is van a keresett tárgy..Verbalitása szintén kevés ehhez.("Végleg eltüntettem!"..no,ez azért még nem megy..)
Nos,az a faramuci helyzet,hogy a gyerekszoba ajtajához is nehezen engedjük már a gyereket.Sőt,a kisszékek is tabuvá váltak.
Nem baj,van másik!Mégpedig a nagy szék,amit a konyhából lehet betolni,odahúzni bárhová.Így kényelmesen elérhető a konyhapult,ott ezer veszély.A karácsonyfa csúcsdísze és a hőn áhított szaloncukrok is remekül megközelíthetőek ezen segédeszköz használatával.
Most légy okos te szülő!
Tudom-tudom,az idő megszépíti az emlékeket,de most úgy látom,hogy a harmadik gyümölcs a legnyüzsibb eddig.Amolyan minden lében kanál.A szeme sem áll jól.
A dohányzóasztalt is meghódítja,bár onnét tegnap sikerült lerepülnie is.Igaz,akkor szívmelengető oka volt az esésnek.Petrának akart puszit adni,de elvétette a lépést,és lebillent.
Gyakorlatilag folyton résen kell lenni.
Az is jelent valamit,hogy megtanulta a "fáj" szót.Teljesen tisztán mondja,hisz annyiszor kérdeztük meg tőle,fáj-e neki a leesés,a beverés ..stb..
A tengerimalac!A ketrecét kinyitja és simogatná.Csodálom,hogy ez a toleráns jószág,még nem szökött meg egyetlen ilyen alkalommal sem.Persze menekül,de csak körbe-körbe.Ennek következtében hatalmas forgácsfelhő képződik,és borítja be a környéket.Porszívózni igazi szélmalomharc.A porszívótól megrémült állat rohan körbe,és utánpótlás forgácsfelhőket indít útra.
Ahogy így elolvasom,hát úgy tűnhet,hogy nem vagyunk eléggé résen.Holott igen,de vannak az azonnali közbelépést akadályoztató,más kiskorúak is a családban.Van,hogy egyszerre mindhárom veszélyelhárítást igényelne.Atira készül ráborulni a játékospolc,Petra meg elcseni a nagyollót a konyhából.Alkotni szeretne.Mindeközben Szabi felmászik a karácsonyfára.
Úgy jó,ha zajlik!
Mi is?Van valami u-betűs szó!!!JA! Unatkozni!Nálunk lehetetlen! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése