Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. január 22., péntek

Barát

Igazi férfi barátságról van szó,ami egy 5és fél éves,illetve egy két hete 5 éves között köttetett.
Igaz,ami igaz..Ati nem igazán kedvelte eddig az ovit.Amíg Petrus is odajárt, kicsit jobban megtalálta a helyét,de az idei nevelési év nem ment olyan könnyen neki.
Nem mondanám,hogy bárkivel is igazi gondja,baja volt,de olyan kis magányos farkasnak éreztem.Tudtam,hogy nem érzi biztonságban magát valamiért,hogy nincsenek igaz szeretetkapcsolatai.Persze szereti ő az óvónénit,óvóbácsit,dajkanénit,csak a gyerekek felé nem nyitott eléggé.Akivel barátkozott volna,annak más a legjobb barátja.Summa- summája elvolt ő,de úgy lógott a levegőben.Gyakran mondta,hogy nem szeretne menni.Mindig megkérdezte,hogy holnap lesz-e ovi,és örült a hétvégének .Mígnem megszületett élete első,igaz barátsága.Bence!Olyan szeretettel mondja ki még a nevét is.Én is nagy szeretettel gondolok a kis mosolygós,barna hajú Bencére.Ő már nagyobb,mondja Ati,hisz már 5és fél éves..mintha az fél év oly sokat számítana.Bence ügyesen rajzol,és szeret is alkotni.Atit is felbátorította,sőt sokat tanult Bencétől.Együtt ülnek oda a kis asztalhoz,rajzolnak,kivágnak,dolgoznak.Reggel már az ajtóban várja a kis barátja.Cinkosan összemosolyognak,megmutatják egymásnak az aznapra behozott kincsüket.Bence addig vár ott,amíg Ati el nem készül.
Itthon is sokszor elhangzik,hogy Bence így,és Bence úgy.
Már nem azt hallom,hogy nem akarok oviba menni.
Annyira jó érzés látni,ahogy megéli a gyerek ezt a szép emberi kapcsolatot,a barátságot.Tényleg férfi barátság,ahogy pacsit adnak reggel egymásnak, férfias minden gesztusuk.Nagyon jó,hogy ez az érzés biztonságot ad Atinak.
Aztán amikor a labdás tornát elfelejtve,korábban megyek Atiért,és folyóson szerencsétlenkedem egy hisztiző 20 hónapossal,akkor valaki a segítségemre szalad.Bence. Ati tornán van,de kihoztam a zsákját! Hiába,egy igaz barát mindenre odafigyel.
Szervezzük a szülinapi bulit is most,hogy talán(?)letudtam a félévet.Az első felsorolt meghívott sem lehet más,mint Bence.
Barátság..a javából..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése