Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. november 2., kedd

Mindenfélék

Elsőként a legfontosabb! Atika megtanulta bekötni a cipőjét!Ez nagy szó,mert rég tanítgattuk,de nem sok sikerrel.Tegnap kapott egy könyvet,ami épp a cipőkötéshez jó gyakorlóanyag. Apával leültek,és addig csinálták,amíg nem sikerült.Nagy volt az öröm.Egyelőre csak a nyuszifüles forma megy,de majd belejön.Ma már a cipőjét is lelkesen bekötötte.
Itthon vagyunk,teszünk -veszünk.Az elmaradhatatlan mézeskalács sütés is megvolt.Szabi halomra pakolta a tepsibe,Atika gyúrta,Petra pedig irányított.

Petra "komolyabb" nyelvtani szabályokat sajátít el.Sajnos a nyelvtan nem a szíve csücske,gyakorolni kell.A lakás minden pontjára került egy kis vizuális inger,még a mellékhelyiségben is vannak LY-J differenciálására alkalmas szavak.A fürdő egyenesen tele lett vele.
Mellesleg horgol is a csaj.Csinált két mobiltokot.Egyiket az apja szülinapjára,a másikat pedig a maminak.Ma pedig egy Batyu nevű hernyót,ami ki tudja minek indult,de hernyó lett belőle.Azért hívják Batyunak,mert ez is egy kivétel..helyesírás szempontjából(szóvégi mgh.)szóval a szószedetből vette a csaj.
Szabi pedig megkapta a neki jogosan járó nyulat,amivel lógtam neki.
Így a családi nyúlfarm teljes.Petra fel is idézte a nagyjából megtanult mesét..Három nyulak összegyűltek,selyemfűre települtek..Jelen esetben a kanapéra.




2 megjegyzés:

  1. tuti a fürdőszoba fal! :)
    Petrán nem csodálkozom, baromi ügyes, azé én egy mobiltokot se tudnék összehozni! :)
    nyulak...továbbra is a szívem csücskei!a lány nyúl azzal a virággal a hajában tünemény! :)
    ja!gratula a cipő kötéshez!
    puszi

    VálaszTörlés
  2. Először is gratulálok a cipőfűző megkötéséhez, nagyon ügyes Ati, nálunk Bettina nem is akar cipőt kötni, azt mondja úgyis cipzáras vagy tépőzáras.
    A fürdőszoba nagyon jó, mivel írtátok fel? Így biztosan meg fogja tanulni, ha látja mindig hogyan kell leírni a szavakat.
    Különben Ati is megy suliba jövőre, ugye? Nekem nagyon nehéz az iskolaválasztás, Bettina okoska típusú.
    A nagylányod horgolása pedig csodálatos. Nálam alábbhagyott a lelkesedés, én ennyi idősen mindig kötöttem, sálakat, babapulcsit stb.

    VálaszTörlés