Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. március 22., hétfő

Játékbörze ismét

Ismét bővítettük "fejlesztő játékaink"repertoárját.
Van újabb nyomtatott,laminált,saját kézzel gyártott.
Van olyan is,amit nagyon jónak,hasznosnak,érdemesnek tartok.
Nos ahhoz,hogy a térben ,síkban,meg egyáltalán a világban tudjunk tájékozódni,először is saját testünkkel kell remek ismeretséget kötnünk.
Nem elég a testrészeinket ismernünk,de a testtartásunk,testünk térbeli elhelyezkedése,poszturája is igen fontos opció.Mindezt pedig verbalizálni is érdemes..hisz látom,hallom,csinálom..tudom.
Lehet ezt úgy is játszani,hogy a gyerekek elé háttal áll egy társuk,és ő felvesz egy testtartást,amit a többieknek utánozni kell.Valakit megkérünk arra,hogy mondja is el,hogy mit csinál.pl.Felemelem a bal karomat,és előre lépek a jobb lábammal. Ennél nehezebb változat,amikor képeket nézve kell utánozni a testtartást.Mi az Ez volnék én c. könyv alapján dolgozunk,amiben remek poszturák találhatóak.
Nyomtattam ki jó kis kártyákat a kedvenc gyermekkártyás oldalamról is.Alak-forma egyeztetés,sorrendiség,emlékezet fejlesztésére egyaránt alkalmasak.Festékekbe kell mártani az azonos mintázatú ecseteket.Egészen piciknél is használható a színek egyeztetésére,formák válogatására.
Készítettünk Betű puzzle -t is.A nagybetűk egyeztetésére,válogatására remek mulatság.Petráék épp a nagybetűket tanulják.Atesz is kirakja végig,több betűt ismer is már,de főleg az alak-forma egyeztetés dominál nála.
A Castle Logix játékot pedig ajánlom mindenki szíves figyelmébe.Kicsit Brigitte Sindelar programjára emlékeztet,de játékosabb formában.Síkbeli átfordítása térbelivé!Nagyon klassz agytornajáték.Rengeteg fontos területet megmozgat..Ateszka imádja!

2 megjegyzés:

  1. Húúú, Csilla!

    Megint milyen jó ötletet adtál (a nyuszinak)
    :)
    Régóta kacérkodom én is ezzel a játékkal, de nem tudtam eddig eldönteni!
    http://www.csodasuli.hu/File/Salamon.html

    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Én is írni akartam erről a Castle logix játékról, Dominó most kapta megszülinapjára.:) Imádja.
    Köszi az egyéb ötleteket!

    VálaszTörlés