2010. március 22., hétfő

Játékbörze ismét

Ismét bővítettük "fejlesztő játékaink"repertoárját.
Van újabb nyomtatott,laminált,saját kézzel gyártott.
Van olyan is,amit nagyon jónak,hasznosnak,érdemesnek tartok.
Nos ahhoz,hogy a térben ,síkban,meg egyáltalán a világban tudjunk tájékozódni,először is saját testünkkel kell remek ismeretséget kötnünk.
Nem elég a testrészeinket ismernünk,de a testtartásunk,testünk térbeli elhelyezkedése,poszturája is igen fontos opció.Mindezt pedig verbalizálni is érdemes..hisz látom,hallom,csinálom..tudom.
Lehet ezt úgy is játszani,hogy a gyerekek elé háttal áll egy társuk,és ő felvesz egy testtartást,amit a többieknek utánozni kell.Valakit megkérünk arra,hogy mondja is el,hogy mit csinál.pl.Felemelem a bal karomat,és előre lépek a jobb lábammal. Ennél nehezebb változat,amikor képeket nézve kell utánozni a testtartást.Mi az Ez volnék én c. könyv alapján dolgozunk,amiben remek poszturák találhatóak.
Nyomtattam ki jó kis kártyákat a kedvenc gyermekkártyás oldalamról is.Alak-forma egyeztetés,sorrendiség,emlékezet fejlesztésére egyaránt alkalmasak.Festékekbe kell mártani az azonos mintázatú ecseteket.Egészen piciknél is használható a színek egyeztetésére,formák válogatására.
Készítettünk Betű puzzle -t is.A nagybetűk egyeztetésére,válogatására remek mulatság.Petráék épp a nagybetűket tanulják.Atesz is kirakja végig,több betűt ismer is már,de főleg az alak-forma egyeztetés dominál nála.
A Castle Logix játékot pedig ajánlom mindenki szíves figyelmébe.Kicsit Brigitte Sindelar programjára emlékeztet,de játékosabb formában.Síkbeli átfordítása térbelivé!Nagyon klassz agytornajáték.Rengeteg fontos területet megmozgat..Ateszka imádja!

2 megjegyzés:

 1. Húúú, Csilla!

  Megint milyen jó ötletet adtál (a nyuszinak)
  :)
  Régóta kacérkodom én is ezzel a játékkal, de nem tudtam eddig eldönteni!
  http://www.csodasuli.hu/File/Salamon.html

  Köszi!

  VálaszTörlés
 2. Én is írni akartam erről a Castle logix játékról, Dominó most kapta megszülinapjára.:) Imádja.
  Köszi az egyéb ötleteket!

  VálaszTörlés