Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. március 26., péntek

Nyilt napok 2

Ateszkánál is megvolt a nyílt nap.Reggel már nagyon izgatott volt,alig várta,hogy apa hazaérjen.Csalódnia kellett,mert mi előbb elindultunk,de nem győztem hangsúlyozni,hogy apa jönni fog utánunk.
Apa végül tényleg lekéste a kezdést,így Atika a rendszeres reggeli tornán sírt is egy picikét.Végül megvigasztalódott,mert befutott az apukája.
Az ovi egy mozgásfejlesztést zászlajára tűző intézmény.Jól végiggondolt pedagógiai munkával dolgozik.Minden nap van egy kis mozgás a tornateremben,így kezdik a napot.Remek eszközparkjuk van,szóval van mire alapozniuk.
Ateszka jár +labdás tornára is,sokat ügyesedett az idén.
Visszatérve a napra...Soma bácsival voltak délelőtt.A szülők megtekinthettek egy foglalkozást,és a folyamatos reggeliztetést.Középsőben még nincs kötelező foglalkozás.(Nagycsopiban úgy tűnik mégis vissza fogják hozni ezt.)Az óvodapedagógus felkínálja a lehetőséget,és aki akar bekapcsolódik.
Apa elmesélte,hogy énekeltek,mondókáztak,Soma bácsi furulyázott nekik.Aranyosak voltak.Főleg a lányok kapcsolódtak be,de Ati is aktív volt azért.
Utána reggeliztek.Folyamatos reggeli van,ami azt jelenti,hogy nem egyszerre esznek a gyerekek,hanem két asztal van megterítve,és ott cserélődnek a reggelizők.A városban nagyjából mindenhol bevezették ezt.Hivatkoznak a kevés játékidőre,a tér hiányára...jogos amikor 30 gyerek van egy csoportban,de mégis fura,hogy nem egyszerre ülnek asztalhoz a gyerekek.Nekem ezt kicsit zavaró és olyan,mintha rossz szokást közvetítene.
Összességében apa ismét büszke volt.Édes,aranyos kis középsős gyerekeket láthatott.
Soma bácsi fiatal,még főiskolás óvodapedagógus.Sokaknak talán fura,hogy óvóbácsi van a csoportban.Ebben az oviban mindjárt kettő is dolgozik.
Valóban új,más színt visz a gyerekek életébe,más szerepet,más viszonyt jelent.Én úgy látom,hogy nagyon jó a férfi minta is.
Apropó férfiasság!Az ovi után apa és fia az edzőterembe ment.Atesz az apját utánozva, félmeztelenre vetkőzve tekerte a szobabinyát,és emelgetett súlyokat.Ez ám az igazi minta!:)Bájos történet,hogy már most együtt mennek gyúrni,így az oviban eltöltött közös nap után..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése