Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. március 16., szerda

Meseolvasó

Ebéd utáni szieszta alkalmával már gyakran Petra olvas Szabinak mesét.
"Gyere,mossuk meg az arcod,és utána mesét is olvasok neked!"
Eszméletlenül aranyos párbeszédek.Olyan,mint egy kicsi "anyuka".Még csak 8 éves,de ott van benne az ösztön.
Sokszor olvasni eszmefuttatásokat a kicsi-nagy korkülönbség előnyeiről,"hátrányairól".
Nálunk adott egy kicsi korkülönbség két évvel,és ha azt vesszük van egy nagyobb 5 és fél évvel.Köztem,és a bátyám közt is ennyi van.A harmadik különbség pedig a közel 3 és fél év,amit nem is tartanak annyira ideálisnak a szakik.Látom tehát 3 verzió előnyét,és "hátrányát".Emellett persze azt vallom,hogy minden családnak úgy jó ez,ahogy alakul.Ahhoz alkalmazkodik strukturálódik a család,ami adatott.Ez persze így más,hogy hárman vannak,és nem egy testvérpár esetén "vizsgáljuk" a dolgot.
Szóval,a nagy odaül a kicsi ágya mellé,betakargatja,majd kezébe veszi Arany János Juliska elbujdosása c. művét,amit még anno neki vettünk,mikor kicsi volt.Én olvastam mindig Petrának ezt,leginkább ebéd után.Tetszett neki az illusztráción megjelenő copfos kislány.Azt mondta rá,hogy olyan,mint ő maga.
Most ő olvassa.Én meg bekukucskálok az ajtón,és csak csodálom a jelenetet.Nem mérlegelem a korkülönbség előnyeit,hátrányait,csak egyszerűen gyönyörködöm benne.

2 megjegyzés:

  1. nagyon edesek!!

    engem nagyon izgat ez a korkulonbseg tema, foleg igy tervezgetve a harmadik babat (tavoli terv...), egyszer ha lesz idod/kedved, boncolgathatnad...

    annyit mar tudok, hogy a kis korkulonbseg elso eve gyilkos :-D de utana alakul :)

    VálaszTörlés