2011. március 13., vasárnap

Jól esett volna..

Mindig tanul az ember..
Jól esett volna kicsit több együtt érző,biztató szó Petrus betegsége kapcsán.
Tudom,hosszú hétvége,meg nem lehet mindig,minden körülmények között,mindenhová reagálni.
Sokan ismernek minket,a történetünket,talán bele is tudnák valamennyire képzelni magukat a helyünkbe.Talán jártak is itt a napokban.Tényleg nem kell mindenre,mindig reagálni,de az ilyesmire szerintem igen.
Én legalábbis megteszem,amikor bárki gyereke beteg.
Ez most kikívánkozott belőlem,mert az ember őszinte itt,legalábbis én.
Majd ezentúl én is csak a csili-vili alkotós,boldog napjainkat osztom meg,mert úgy látom az talán népszerűbb.
Lehet mondani,hogy most ez hiszti a részemről.OK.Én is cudar vacakul vagyok,és talán ez is befolyásol..bár gondolom különösebben ez sem érdekes.
Mindig tanulunk...tényleg!

24 megjegyzés:

 1. Szia Csilla!

  Először is szeretném leszögezni, hogy szerintem mindenben igazad van!
  Tényleg nem lehet állandóan mindenhová kommentelni és ez a hirtelen beköszöntő tavasz, plusz a hosszú-hétvége mindenki életét fenekestől felborította!
  Na, nem mentegetőzésként, de nekem az utóbbi időben napok telnek úgy el, hogy a gép közelébe se járok...
  Nekem a csajok 6 hétig voltak itthon és a héten mentek először oviba, úgyhogy tudom miről írsz...
  Nem, nem csak a csili-vili dolgokról kell írni!
  :)
  Már több helyen is jeleztem és írtam én is arról, hogy egyes blogokba, ha felraknak egy akármilyen, semmilyen (na jó azért szép képet) rögtön érkezik rá 38 megjegyzés...
  Tudod ilyet azért soha nem tennék, csak azért, mert az nem én lennék!
  Most biztosan érzékenyebben érint és természetesen jólesett volna egy-két biztató szó, de ne ennek elemzésére fordíts felesleges energiákat, mert te is tudod, hogy nem éri meg!
  :D
  Nekem, ma van a születésnapom és bulit pont az ünnepi hétvége miatt nem tartunk (majd csak 2 hét múlva) mert a barátaink zöme is szétszéledt ezekre a meleg napokra.
  Azt, hogy hányan nézték (olvasták) a blogomba írt bejegyzésemet rendszeres és rendszertelen olvasók és abból hányan köszöntöttek, fel teljesen mellékes, mert azok inkább ne is írjanak, akik csak "kötelességből" tennék!

  Szeretném megosztani veled kedvenc idézetemet amit mindíg, minden körülmények között :)))
  használok, hátha neked is segítségedre lesz a nehezebb pillanatokban!

  Ami volt, azt nem lehet újrakezdeni,
  ami elmúlt, nem lehet visszahozni.
  Ilyesmi csak egyszer fordul elő az életben.
  De vannak más élmények,
  amelyek legalább annyit érnek,
  csak épp mások...

  Gyógyulást nektek és további kellemes hétvégét!

  VálaszTörlés
 2. Csilla..én megértem,elhiheted...nekem is mindig rosszul esik, ha ez történik, mert nagyon fontosak a visszajelzések..és ha vmi szar dolog történik, akkor muszáj, hogy erőt merítsen az ember..és egy-egy jó kommentből azért lehet..

  VálaszTörlés
 3. Köszi Mónika,hogy írtál.
  Nem arról van szó,hogy mennyit foglalkozom ezzel.Nem is írok ilyet sűrűn,de néha ezt is muszáj megjegyezni.
  Azzal sem feltétlenül foglalkozom sokat,hogy mikor,hányan nézik,vagy olvassák,amit írok.Egyszer te írtad egy játékod kapcsán,hogy igenis fontos amikor megmutatjuk "magunkat" és talán mindenki vágyik a visszajelzésre is.Főleg egy ilyen dolog kapcsán.
  Nem,nem parázok folyamatosan a gyerekeim egészségén.tudom,hogy nem ér semmit parázni,és azt is,hogy jól vannak,jól lesznek.Mégis...most jól esett volna.
  Az idézet klassz,de nem feltétlenül érzem ideillőnek.Nem látom az összefüggést.
  Azt gondolom,hogy sokat értem az utóbbi időben,lassan 35 évesen.Nem is kapom fel túl hamar a vizet,és sok dologt igen reálisan látok már.
  Vannak akik írnak blogot,de sosem kommentelnek másokéra..Szinte soha.Ez nekem furcsa,mert azért ez egy közösségi"fórumként" is működik.Mégis,megértem,ha nem teszik,sosem írnak.
  Vannak,aki nagyon ritkán írnak valamit,és ritkán,de kommentelnek.Ezt is értem én,nincs rá annyi idő már stb.
  A bejegyzéseim száma drasztikusan csökkent,mióta dolgozom.Szóval nem is ezekkel van gond.A tavaszt is értem.Csütörtök óta azért jól esett volna,jó pár olyan embertől a jó szó,akik kértek már pl. egészségügyi kérdésben tőlem tanácsot,jó szót.Olyanoktól,akikhez én is rendszeresen írok.
  Itt csak erről van szó.
  Én pedig leírtam,hogy ne nyomja a bögyöm,oszt ennyi.
  Annus! Hát igen..

  VálaszTörlés
 4. Csilla!
  Mentegetőzni nem fogok. Tudom hogy ez a bejegyzés nekem szól!
  Nem írtam, nem azért nem, mert nem jutott el az agyamig, hogy betegek vagytok, csak mostanában nem sok időt töltök el blogok olvasásával, bekukkantok mindegyikbe, aztán átfutom a fotókat vagy bele-bele olvasok a bejegyzésbe.
  Írnék, meg is jegyzem, hogy majd ha lesz több időm nap közben-este, akkor majd vissza nézek és írok de ez valahogy mindig elmarad, mert mostanában semmire sincs időm.
  A fotón is látszik, amit Petráról feltettél, hogy milyen betegek a szemei, akartam is írni, "majd este", ami megint csak elmaradt.
  De nehogy azt hidd, hogy csak nálad nem kommentelek, máshol se.
  Rohanás az egész életünk, de gondolom ezt nem kell Neked mondani, mert Te még több felé szórod az energiádat a gyerekek mellett.
  Most meg, hogy végre kicsit jó idő van, az egész napot a szabadban töltjük.
  Vissza csinálni nem tudom, mert ahogy Mónika is írta, ami elmúlt,nem lehet visszahozni...

  VálaszTörlés
 5. Nem"csak" és kifejezetten neked szólt.
  Ahogy Mónika is írta,ha annyira nem fontos,akkor nem fog odakerülni az pár sor...Ez igaz!Így van,én sem vagyok tökéletes,és valóban én is rohanok eleget.Van elég dolgom,és sorolhatnám.Mégis..szóval ettől még nem esett jól!

  VálaszTörlés
 6. Drága Rusy!

  Igazából nem értem, de nekem nem is kell, mert mindenki más. Én pl. most láttam az egész történetet és természetesen, hogy a betegség ügyet nagyon megértem, mert ez Mindenkit, a beteget, az aggódó anyát és a környezetét is megviseli. Nagyon remélem, hogy már mindenkinek jobb a kedve és az egészsége is.
  (Én kicsi blogos vagyok, és kevés időm is jut a blogokra ill. a kedvencekre, de hát szerintem előfordulhat olyan időszak, hogy ritkábbak a járatok.) A fontos, hogy aki látta a bejegyzéseidet és valamiért ne tudott írni, az nem azt jelenti, hogy ne érezne veled-veletek együtt!! Megértem, hogy jól esett volna.
  Igen, kívánjuk a törődést.
  Hidd el sokan gondolnak szeretettel rátok, még akkor is!!! Nekem sokszor csak annyi időm van, hogy megnyitom a saját oldalunkat és a szememmel végig követem az ismerősök neveit, majd pár pillanatra bevillanak és rájuk " energiázok". ezt nem lehet bejegyezni, de szerintem ez is fontos. A gondolatból szeretet születik.

  Petrának és az egész családnak sok erőt , szeretet és egészséget kívánok.

  VálaszTörlés
 7. Csilla! en is olvastam, en sem irtam :( sajnalom, ha ezzel bantottalak (jo, nem uuugy, tudom, tudod!)
  remelem mar jol vagytok!

  VálaszTörlés
 8. Kedves Csilla! Az a helyzet, hogy én igazából most értettelek meg. Olvastam, hogy a Petra beteg, de nekem ez nem tűnt olyan nagy ügynek. (jön-megy) Gyerekbetegség. Most látom, ebből a kifakadásból, hogy ez neked a régmúltat idézi, és az fáj, hogy ez az emlék tört fel ismét.
  Csak annyit tudok mondani neked/nektek, hogy annak VÉGE. Legyen ez így bennetek is.
  Természetesen jobbulást Nektek, és Békességet. AMI VOLT AZ ELMÚLT.

  VálaszTörlés
 9. Na most jól letolva érzem magam...
  Én is azt hittem - (tudom hol kell hinni), hogy "csak" a szimpla sulis lázas-nátha ami kipusztította a fél osztályt...de erről talán Én írtam is egy megjegyzést.
  Betti nagyon várja már Petrust, siessen meggyógyulni, mert Ő biztosan összetörik, ha még sokáig beteget jelentetek.
  Ancsával nem jött össze a padtársi viszony, de ahogy hallottam kölcsönös az érzés...
  nagyon várja már az új ültetést, hogy egymás mellé kerüljenek megint :)))

  Sok puszi, és gyógyuljatok. Szerdán jön már Petra?
  Bea

  VálaszTörlés
 10. KRISZTI!
  Lehet,hogy érthetetlen,de ahogy írod,mindenki más!Nem azt várom,hogy minden betűmre,és feltett képemre 38 komment érkezzék!könyörgöm,erre nincs szükségem!Arra viszont igen,hogy pár jó szót kapjak azoktól,akiket évek óta követek itt..akkor,amikor épp valami negatív dolog történik.
  Én sem írok mindig,mindenhová,de ha valaki parázik valamin,vagy bajban van,akkor általában igen.
  Nekünk a gyerekbetegség mást idéz.
  Ahogy fentebb írtam,tudom,hogy vannak,akik ritkán,alig blogolnak.Kommentelni is csak ritkán térnek be.Kifejezetten nem is ezekre az emberekre gondoltam.

  CSILLA! Az ELMÚLT,de sajnos még nem lélegezhetünk fel.Majd akkor,amikor 10 ÉVES lesz a gyerek,mert addig nem nyilvánítják ám gyógyultnak.A kezelés vége 2008,onnan számított 5 év kivárási idő van.Ez pedig nem véletlen.Nem részletezném,de azért addig ez mégis egy para,és nincs 100% nyugalom.Ez leírhatatlanul vacak dolog ám.Nem lehet szabadulni tőle,ott zizeg az ember agyában.
  ÉS igen,nekem ez a régmúltat idézi.Ugyanis egy felső légúti dologgal kezdődött az egész anno.
  Ritkán írok itt erről,egy jó ideig egyáltalán nem is írtam.
  Nem hinném,hogy túl sokat foglalkozom ezzel,főleg ahhoz képest,hogy nem telik el úgy nap,hogy ne jutna eszembe.Persze igyekszem nagyon pozitív lenni,de azért ez az élethelyzet nem könnyű.
  Havonta járunk kontrollra,ahol MINDIG van VÉRVÉTEL.A gyereknek már nincsen ép vénája,állati nehéz megszúrni.Csupa heg a keze.
  Minden reggel hány,amikor oda indulunk,és könyörög,hogy ne menjünk.
  No,most ebbe jól belementem.
  Szóval,ha ő beteg..nem tudom csak úgy azt mondani,hogy az régen volt..mert még nem mondhatom ezt!Majd 2012 áprilisában.
  Ezt még sosem írtam itt le.

  VálaszTörlés
 11. Én sem mentegetőzöm
  csak most néztem be... (szar hetem volt nem is nagyon részletezem, szerdán egy nagyon kedves, számomra fontos barátomról kiderült pont az 55. szülinapján, hogy inoperábilis többszörös áttétes hasnyálmirigy rákja van, ez úgy adott egy kis pofont az egész hetemnek. Majd szombaton Tatabányáztunk, vasárnap jöttünk -vendéggel- bónusz tarol valami hányós vírus is a családban.
  Megértelek, hogy ilyenkor megijedsz.
  Attól még ha nem is írom sokszor gondolok Petrára és szorítok, hogy valóban rövidesen VÉGE legyen ennek a mizériának, lejárjon az az 5 hosszú év és végre Te is elhidd, hogy MINDEN OKÉ. Mert így kell lennie!

  VálaszTörlés
 12. Rusy! Én nem tudtam ezt, hogy van ez a 5 év. Ne haragudj! Ezentúl biztosan jobban odafigyelek erre!
  Együtt várom veletek 2012-őt!
  Gyógyuljatok:)

  VálaszTörlés
 13. El sem lehet felejteni..Szabi betölti az 5. életévét és fellélegethettek.

  VálaszTörlés
 14. Bizony,látszik,hogy sürgetném! az a 2012 nem 12,hanem 13..Megtévesztő,mert 2012-ben lesz 10 éves Petra,de a következő májusról beszélünk.
  Egyébként pedig valamilyen szinten mégis bocsánatot kell kérjek,mert aki olyan szerencsés,hogy hasonlót nem él meg a gyerekével,az nem érzi azt a félelmet,ami mi.Nem lát meg olyan összefüggéseket,amit mi,és sorolhatnám még.
  Ahogy írta már,szerintem ez is egyfajta közösség itt.Mesterséges,és sok hibája van,hogy nem élő dolog.
  Mégis..van amikor az ember számít pár szóra a többiektől.Számít,mert ..jól jönne neki.
  Ennyiről volt szó tulajdonképpen.

  VálaszTörlés
 15. Szia Csilla!

  Befutottam én is, tudom, hogy aggódsz és borzalmas lehet most neked. Gyors gyógyulást kívánok mindenféle komplikációtól mentesen.
  NÁlunk is mindenki beteg, rettenetesen elegem van, apa már totál odavan, az ágyat nyomja, éjszaka nem aludtunk és már Bettina is köhög...

  Fel a fejjel, maradj pozitív, mint eddig és egy kis "hiszti" belefér ;-)

  VálaszTörlés
 16. Jelen.Itt a soha nem író és soha nem kommentelő de ritkán olvasó....
  Én most olvastam a bejegyzést és így utólag is remélem azóta minden rendben és Te is megnyugodtál!Petrusnak természetesen semmi komoly baja nincs ő már megküzdötte a saját kis meccsét és ő győzött:)))...és ez most már mindig is így lesz!

  VálaszTörlés
 17. Én sem voltam gépközelben, de ha van időm, mindig olvaslak.
  A betegséget sajnálom nagyon, remélem mostmár teljesen helyrejöttök.
  Mi 1 nap után tegnap érkeztünk haza Ausztriából síelésőből, mert mindkét gyerekem jó beteg :( Úgyhogy megértelek. :(

  Szebb napokat! jobbulást

  VálaszTörlés
 18. Tényleg..most már lassan én leszek zavarban!
  Ígérem nem pampogok többé,és köszi mindenkinek!:)
  Nekem spec. tüszős mandulagyulladásom lett a 4. napra,mint szövődmény.
  Tegnap a mamiék álltak helyt mellettünk,a papi még az ügyeletre is elvitt.Vártunk ott vagy 4 órát.Közben a igen gáz betegpáros is érkezett,akik mellénk,konkrétan a papi mellé ültek.A nő haja,mint utóbb megláttam tele volt tetvekkel.Valahogy igen hamar kiürült a váró,mindenki kiment várakozni.
  Az orvost kihívták beteghez,de a hívástól számított 1 óra múlva indult csak el.Addig mi ott szívtunk.Végül azért sorra kerültünk.
  miután penicillin érzékeny vagyok,"csak" egy olyan antibiotikumot tudott felírni nekem,ami 3 szemes,és 3033Ft az ára.Majdnem leültem a patikában..
  Most kb. olyan,mintha egy vattapamacsot lenyeltem volna egyben.
  Atikának éjjel 38.2°volt a láza,szóval erre a hétre már azt hiszem itthon is maradunk. A táppénz,mint írtam különleges vállalkozás lenne,így valszeg szabadságra megyek majd..ez csak a vicc a dologban.
  Még egyszer köszi,hogy írtatok,tényleg bánom már egy kicsit,hogy nyekegtem..na!!

  VálaszTörlés
 19. Ja,és igen!
  Mónika! Boldog szülinapot neked!

  Orsi!Jobbulást a gyerekeknek!

  Csillus! Sajnálom a rövidre sikerült síelést! Jobbulást!

  Ági! Nem,nem akartalak én bántani!

  SLY!Köszike,hogy írtál a ritkán ritkák képviselőjeként. Köszike a biztatást is!
  CSÓÓÓK!

  VálaszTörlés
 20. még annyit, hogy, amikor írtam, hogy Marcinak rémálmai vannak, nagyon vártam, hogy írj rá, mert úgy gondoltam, hogy talán tudnál vmit tanácsolni...aztán betudtam a távolmaradást annak, hogy nincs időd , se energiád, mert Petrus beteg.

  VálaszTörlés
 21. mondjuk, az is lehet, hogy nem is láttad, mert nem szerepelek a listádban.

  VálaszTörlés
 22. Nem szerepelsz,mert mindig a "Kicsikéim" oldalról mentem fel hozzád.
  Aztán egy berögzült,automatice így tettem,és nem is gondolkodtam el rajta.Őszintén..de most mindjárt felveszlek.
  Most akkor megkaptam a "viszont számonkérést".
  Hiába,úgy látszik a fagyi azért vissza-vissza nyal.
  Olvastam a rémálmos dolgot,de akkor már valóban ..Petrus beteg volt.Itt meg is dől,hogy én reagálok általában..
  Orvost kérdeztél,pszichológust kérdeztél..
  Én is csak azt tudnám mondani amit ők.
  Hiába a család ellenállása,a videó játékok nem a legelőnyösebbek,mert ezek a picik még nem tudják elkülöníteni a valóságot,és a képeken látottakat.Ahogy sokszor az álmot sem a valóságtól.Még Ati is csinál olyat,hogy éjszaka állítja,őt uborkák üldözik,mert ezt látta egy reklámban.El is hiszi,hogy ez valós..Nem,hogy közel 3 évesen.
  láttam,hogy a helyzet javult,ennek örülök.
  Még egyszer bocsánat,hogy nem reagáltam!

  VálaszTörlés
 23. Rusy, menj már, ha a fagyi visszanyal dolgot akartam volna, akkor nem így írom.
  Ha igazán bántott volna, akkor arról tudnál, az biztos:-))
  És igen, tessék felvenni, nehogy már Ági statisztikáját javítsuk:-)) ( Ági, csak vicc volt )

  VálaszTörlés
 24. Csilla!Nagyon bánt engem is,hogy nem írtam semmi reakciót Neked.Jártam itt,gyors elolvastalak és "ennyi" volt részemről:(!!!Sajnos csak azért,mert nagytakarítást csináltam és nem volt valmi sok időm...
  Nem mentegetőzni szeretnék csak a lelkemnek jobb,hogy most írtam.Teljesen megértelek az érzéseiddel kapcsolatban...
  Jobbulást most Neked!Puszi

  VálaszTörlés