Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. március 1., kedd

Falánkság

Hiába na,a bűn,az bűn.
Az ember meg néha meggondolatlanul cselekszik.
Ezen körülmények játszottak közre abban,hogy majdnem elveszítettük kicsi kutyánkat.
Apa kocsonyát főzött.Maradt belőle jó sok,tömény csontocska.Mondtam én neki,hogy ennek a kutyának egyáltalán ne adjon csontot,de ő úgy gondolta,hogy a kutya az egyszerűen kutya.Mint ilyen..néha eszik csontot is .Maximum az eb méretét nem vette figyelembe,no meg a mohóságát.A 3 kilós kutyának odaadta a mennyiségét tekintve felnőtt embernek való kocsonyát,jórészt csontot.Lilike meg volt olyan szíves,és megette egyszerre.Azt,hogy melyikre voltam mérgesebb inkább ne firtassuk..az ember vállalja ugye a felelősséget,miután a képességei kicsit magasabb szintűnek mondhatók.
Elég az hozzá,hogy a kutya másnap elkezdett sugárban vért hányni(A gyengébb idegzetűek itt hagyják is abba az olvasást.)a három gyerek meg sikítva rohangált a lakásban.Hatalmas volt az ijedelem.Én meg bőgve,mindenről megfeledkezve autóba vágtam magam kutyástól,és irány az állatorvos.A dokitól már jó előre elnézést kértem,hogy a táskámat sem hoztam,így pénz sincs aktuálisan nálam.Nagyon sírtak a gyerekek,és nem gondolkodtam.Láthatta,hogy eléggé megviselt az ügy,mert csak nyugtatott.A kutya ott is hányt,konkrétan az orvost is eltalálta.
Begyulladt a gyomornyálkahártya,és a gyomor nem tudta azt a sok kálciumot feldolgozni,amit a csonttal bevitt.A csontocskák még ott álltak az emésztőrendszerében.Kapott két szurit is,és diétára ítéltetett.
Mire a kutyát hazahoztam a család teljes depibe süllyedt. Az orvost kifizettem,és reméltem,hogy vége is a kálváriának.Gondoltam persze,hogy ennyivel nem ússzuk meg.
Lili lassan javult,néha hányt,és teljesen magába roskadt.Apát meg mardosta az önvád,így meg is fürdette az ebet,sőt meg is fésülte,sőt copf is készült a hajába(akarom mondani szőrébe).
Vasárnap este már meleg tejjel itattuk,ráadásul fecskendővel.Talán ez is segített.Végül megindult az emésztése,és jobban lett.
Amiért leírom ezt a történetet,az maga a tanulság.
A mohóság,falánkság tényleg bűn,akár bele is lehet betegedni,pusztulni..
Nem minden kutya él csonttal.
Az ember pedig felelős.Nekünk kell mérlegelni,és jól dönteni.

2 megjegyzés:

  1. Nem vagyok egy nagy állatbarát, de még nekem is elszorult a szívem. Szegény kutyus. Nálaunk anyukám baromira megválogatja, hogy milyen csontot ad oda a kutyának (puli), aki csak és kizárólag a kertben lakik.
    Jobbulást Lilkének!

    VálaszTörlés
  2. Szegény kutyus...apát nem igazán hibáztatom, most biztosan tanult belőle.

    VálaszTörlés