Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. január 8., szombat

Szülinap+Névnap

Vannak emberek,aki valamiért a saját névnapjukra időzítik a születésüket.Amikor Januári kiírást számoltam annak idején,nos akkor második gondolatként az fordult meg a fejemben,hogy ha kisfiú,akkor csak ne hetedikén szülessen.Én egy vagyok azok közül az emberek közül,aki gyerekként azt mondhatta,hogy ma van a szüli-névnapom.
Ati a 3. terhességem volt,így a tüneteket jól felismertem már.Őt is nagyon korán megéreztem.(Szabit talán még előbb.)Aztán azon a Januári hajnalon azt is pontosan megéreztem,hogy valami készülődik odabent. Tervek voltak a fejemben erre a napra.Elmegyek a nagy pocival ajándékot venni Apának,hisz névnapja lesz.Még azt is átgondoltam,hogy jeges az út,így Petra babakocsija jól jön majd..stb..Nem így alakult,mert 6 évvel ezelőtt egy egészen más ajándékot adtam Apának.
Érdekes,hogy a gyermekei születésére mennyire pontosan emlékszik az ember.Minden körülményre,képre,illatra,arra a sok ingerre..Ki mit mondott,mi történt.Ilyenkor mindig intenzíven megélem ezeket a perceket.
Atesz 6 éves.Petránál minden újabb évre rácsodálkozunk,hisz ő az első.Atinál azt mondjuk,hogy Atya Ég..már ő is ennyi idős.Érdekes gondolat,de mintha Atinál gyorsabban repülne az idő..
Atesz..Én ritkán hallom ezt a fajta becézett alakot,amit mi leginkább használunk.
Apa adta ezt a nevecskét a kicsi fiúnak,amikor pár hetes volt.Reggelente,amikor dolgozni indult úgy búcsúzott a babától,hogy ő lesz ma a férfi a háznál,hát vigyázzon a csajokra.
-Atesz,te vagy a férfi a háznál!
Annyira aranyos kis jelenet volt.Nem tudom Apa honnan szedte ezt a formát,mert őt mindenki Atinak becézi,senki nem szólítja így.
Atesz..Kedves,segítőkész kisfiú.Mostanában ugyan többször,és könnyebben szakad el a cérna nála,így gyakoribb a hiszti.
Érdeklődő,nyitott kisfiú,olyan,mint a szivacs.Mindenre emlékszik,és mindent befogad.
Kicsit szeleburdi,kicsit bohókás.Sokszor nincs könnyű helyzetben,mert középen foglal helyet.Ezen tudatosan dolgozunk.Tegnap is az "Anya-Fia" program keretében mentünk ketten a postára,és vásárolni is.
Mindene a nővére.Az ovis karácsonyi élményt ábrázoló képre is magukat,kettőjüket helyezte előtérbe.Annyira jó megélni,hogy így szeretik egymást!
Tegnap megünnepeltük őt,kapott új szőnyeget,babzsákfotelt,pizsamát..stb..Az oviban is volt buli,amit alig várt már.
Ahogy ő fogalmazott:
-Anya! már 6 éve élek veletek!
Boldog Szülinapot Ateszka!
Boldog névnapot Ateszka!


1 megjegyzés:

  1. Boldog szüli- és névnapot Atesznak! :)
    Olyan szép srác! :-) Igazi nagyfiú! :)

    Apátoknak is boldog névnapot!

    VálaszTörlés