Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. október 3., vasárnap

Petra



7 hónapos várandósan,egy Kismama újságot olvasgatva vált számomra világossá,hogy a kislányt a pocimban csak így hívhatják.Egy szüléstörténetet olvastam épp,ahol a megszületett pici lány neve lett Petra.Rögtön tudtam,hogy ez a mi nevünk.Valamiért kifejezetten úgy éreztem,hogy ez a név igazán illeni fog a mi picikénkhez.Szerintem nem tévedtem.
A jelentése KŐSZIKLA! akkor még nem tudtam,hogy szüksége lesz bőven arra,hogy olyan erős legyen,mint egy kőszikla.Ő pedig megmutatta,hogy a név bizony kötelez.
Jordániában van egy város,mely a Petra nevet viseli.Gyönyörű hely,még képeken is.Hihetetlen,sziklákból formált csoda.Pont olyan szép,mint a mi kislányunk.


Október 2.

Név jelentése:
kõszikla

Név eredete:
Latin eredetû, a Petrus (Péter) férfinév nõi párja

Név elemzése:
A Petra név jóeszû, felelõsségteljes személyiség kialakulását támogatja, akinek érzéke van a pénzzel kapcsolatos dolgokhoz. Becsüli a minõségi dolgokat. Komoly természetû, nem viccelõdik semmin, még egészen kicsi dolgokon sem. Már fiatalon is komolyabb társainál, érdeklõdése érettebb, mint a vele egykorúaké. Az otthon és a család nagyon fontos számára, szüksége van arra a békére, biztonságra és nyugalomra, amit csak ez a környezet adhat meg neki. Bármibe is fogjon, mindent belead, hogy azt a legjobb tudása szerint tegye. Igyekszik minden feladatát véghezvinni.

Becenevek:
Pertrácska, Petri, Petrike, Petrus, Petruska

Hírességek:
Bánhidi Petra - táncmûvész
Gaják Petra - mûsorvezetõ
Haumann Petra - színésznõ
Mandula Petra - teniszezõ
Palotás Petra - mûsorvezetõ

3 megjegyzés:

  1. Boldog névnapot a kisasszonynak!

    VálaszTörlés
  2. puszi a névnapos druszámnak :)

    VálaszTörlés
  3. Boldog névnapot a te nagylányodnak (kőszikládnak)
    aki megint egy irigylésre méltó sapiban pózol!
    :)))

    VálaszTörlés