Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. október 29., péntek

Tanulunk

Fejlesztőjáték gyártási ambícióimat nem adtam fel,legfeljebb a hév csökkent,főként az idő hiányában.(egyébként minden játék az..)
Otthoni iskola...Nos,ha megtehetném,bizony elgondolkodnék rajta.Tanítói végzettségem is akad,szóval nem járatnám suliba a népet.Megtette egy kolléga anyuka,akinek blogjait nagy örömmel olvasom.
Azt,hogy miért jó ez a dolog,vagy miért "rossz" esetleg..tudnám boncolgatni egy darabig.Lehet jönni persze a közösségi szocializációval,és a társadalmi beilleszkedéssel,meg azzal is,hogy mindenki jár suliba,felnőttként dolgozni.Ezen dolgok helyességét sem kérdőjelezi meg az ember...mégis ,ha vannak alternatív lehetőségek,hát érdemes megfontolni.
Mi bölcsibe, oviba,suliba járatjuk a gyerekeket,de csak ebéd utánig.Délután lehetőség nyílik tehát a lecke elsajátítására,meg egy kevéske alternatív hozzáállásra is. Délig meg akad közösségi élet,és társadalmi beilleszkedés.
Nos,a héten berongyoltunk Petrával Budapestre.A havonta kötelező "szúrás" volt porondon.Csillától kölcsönöztem a szót..Az érzések is hasonlók a dolog kapcsán,de ez egy másik bejegyzés témája lehetne.(Miért hányja össze 8 éves lányunk kora reggel a kocsit,és sír keservesen..Inkább ne írjak róla,nem igaz..?)
Miután dolgunkat elvégeztük,ellátogattunk a Fakopáncs játékboltba.No,innen üres kézzel nem távozom.
Ahogy Petrám mondja,anyának a Fakopáncsba,meg a fonalboltba nem szabad bemennie.
Nos,hát azóta megy is a rakosgatás,és a játék.
Persze ezeket a játékokat nem csak nekik veszem,hanem a munkámhoz is használom.Tekintve,hogy Ati iskolaköteles,neki bizony kell az inger.Milyen komolyan veszi magát!
A játékok használatáról majd bővebben is írok..egy másik bejegyzésben.
Készítettem egy nyílkészletet is.Nem kell hozzá más,csak színes karton,amit lamináltam utólag.
Alkalmas a színek,irányok megkülönböztetésére.Kicsi-nagy összevetésére,vastag- vékony,egyenes-görbe különbözőségeinek gyakoroltatására.Lehet kirakni belőle ritmikus sorokat.Egy,vagy több tulajdonság alapján válogatni őket.
Hasonló a logikai lapokhoz,de mégis egy kevéske változatosság.Petra imádta!
A kagylótésztából pedig remek szőlőt lehet készíteni.Tempera kell hozzá,és ragasztó.

Ati,az olasz drukker épp fejlődik.. :)

Ez itt kérem a hármas szorzótábla





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése