Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. szeptember 2., szerda

Ezt akkor most jól értem?? :O

Szeptember elsejétől adóterhet nem viselő járandóság lett a családi pótlék.
Az adóterhet nem viselő járandóság lényege, hogy összege nem adózik, de „feljebb tolja” a többi jövedelmet. A két kulcsos szja táblában a felsősáv 1,9 millió forintnál kezdődik. Ez havi 158 333 forint havi jövedelemnek felel meg. Ha valakinek a ráeső havi családi pótlékkal növelt havi jövedelme nem éri el a 158 333 forintot, akkor a havi nettó kifizetése változatlan marad, semmit sem fog észrevenni a változásból. Akinek a havi adóelőleg alapja a családi pótlék összegével meghaladja a 158 333 forintot, ő a ráeső (50 százalék) családi pótlék összegének 18 százalékával több adóelőleget fognak fizetni.
A magánszemélynek például 160 ezer forint vagy annál magasabb havi bruttó keresete van és havonta például 13 300 családi pótlékot kap (kétgyerekes család), akkor (13 300 forint 18 százaléka) 2 394 forinttal több szja előleget fizet. Ennyivel csökken a nettó jövedelme havi szinten. Mivel a családi pótlék összege az alsó adósávból foglalja el a helyet más jövedelemtől, ezért mindenki, akinek a havi jövedelme 160 ezer forint feletti, az a leírt számpéldának megfelelő nettó jövedelem csökkenéssel számolhat havi jövedelemtől függetlenül. Tehát a havi ráeső családi pótlék összegének 18 százalékával csökken a nettó jövedelme. Az itt leírt számítás csak akkor igaz, akiknél a „havi adóelőleg levonási” módszert alkalmazzák. Mivel az szja sávhatár visszamenőleges emelése havi háromezer forinttal növelte a nettó kifizetést, ezért levonhatjuk a következtetést: már egy kétgyerekes családnál a törvénymódosítás vissza is veszi (2394 forint) a sávhatár kitolása miatti szja-csökkentést.

Akkor én ezt most jól értem?
Kitöltöttem persze a papírt,ami a családi pótlékomat firtatta.
Igen,és vagyok én olyan rossz magyar állampolgár,hogy nem csak a családi pótlék a jövedelmem,hanem Uram bocsá' dolgozom is a 3 gyerekem mellett!
Ja,hogy 3 gyermek,akkor ugye annál több családi pótlék,és így annál magasabb adósáv..mert hogyan is van ez?Aki több gyermeket is merészel vállalni,és még dolgozik is,nem eltartattja magát,azon szülő gyermekei valószínűleg kevesebb pótlékot érdemelnek,hisz a magasabb sávba kerüléssel több pénzt vonnak le a szüleiktől.Én naivan azt hittem,hogy a családi a gyerekeknek jár,és mint ilyen egységesen!
Sőt,én a legbrutálabb kategória vagyok,mert nem elég,hogy szültem eme hazának 3 értékes kis polgárt,voltunk olyan szerencsétlenek,hogy az egyikőjük magasabb családi pótlékra lett jogosult.Igen,azért lett jogosult erre,hogy minél jobb,és több dolgot biztosíthassunk neki,hogy minél egészségesebb legyen!Ezzel persze egy még magasabb kategóriába esik a fizum,így a tartósan beteg gyermekre kapott összeg kifejezett hátrányt képez ezen szempontból.
Hja kérem,hogy akik nem dolgoznak,sokszor megélhetési anyák(már bocsánat a kifejezésért) azok kérem nem adóznak többet,mert nincs miből,így őket tovább buzdíthatjuk a gyermekvállalásra,kifizetjük mi dolgozó népek nekik a TB-t,amiből ők továbbra is adózatlanul kapják a családit..aztán a kifizetésünk után mi végül kevesebb juttatásban részesülünk,hisz velük ellentétben mi adózunk.Az adózott jövedelmünk mellett még a juttatással is lehet húzni minket.
Bocsánat,ez egy manós blog,de ez most mélységesen felháborít megint!
Ezt én jól értem akkor?
Ezt még egy gyerek ösztönös igazságérzete is átlátná..Mi meg csak hagyjuk..
Aztán megyek az oviba,és EGY kisfiú a szemem láttára üti ököllel a kisfiam hátát,és kiabálja,hogy:
-Húzzál a ... anyádba!Középsőben.Ahhoz az anyukájához küldi,aki becsületesen nevel 3 kisgyereket,dolgozik,tanul,mindent befizet,adózik,betartja hazánk törvényeit!Pontosan oda.A kisfiam meg csak sír,és húz bizony hozzám..
Mindenkitől sűrű bocsánat,de ezt most ki kellett írnom magamból,mert mérhetetlenül felháborít.

2 megjegyzés:

  1. ezt sajnos igencsak jól érted
    nekem is pontosan ez jutott erről eszembe, hogy csak azt érinti, aki adózik
    márpedig a családi pótlékban részesülők nagy hányada a büdös életben nem dolgozott, tehát nem is adózott...

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen hihetetlen,hogy ezt keresztül viszik majd rajtunk.EZT is!A GyED-GyES lerövidült,a családi adóalapot növel,nincs 13. havi..még mi lesz?Tényleg ki akarnak nyírni minket!

    VálaszTörlés