Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. szeptember 1., kedd

Évnyitó

Nem sokat aludtunk az elmúlt éjjel.A két nagy nyugtalan volt,főleg Petra,így hamar átjöttek.
Reggel korai kelés,öltözés,frizura,miegymás.Készítettünk eme nagy napon pár indulós képet is a családról.
"Úgy ,mint az Anna Peti ,és Gergőben!"
Kérték ezt Petráék,hisz van egy iskolakezdésről szóló történet is,ahol akad hasonló kép..
Miután a fiúkat leadtuk,a nagy iskolához vezetett az utunk.Ez a fő épület,de Petrusék a kis épületbe járnak majd.(Az első két évfolyam egy kis barátságos,külön épületben tanul.)
A nagy udvaron már nyüzsgött a nép.156 elsős kisgyermek,és szülei várták a nagy pillanatokat,na meg az egész iskola,közel 1000 gyerek.Szólt persze aktuális zene is,amitől kellően elérzékenyühettünk.
A Mocorgó oviból érkezett egy óvónéni ,aki a versmondó gyerekeket gyűjtötte össze.Ők kiültek előre,a tanári kar mögé.A kicsik padokon ültek,és a szülők ott nyüzsögtek közöttük.Nagy volt a zsivaj.Egy tanárbácsi beleszólt hát a mikrofonba,hogy kezdhessék az évnyitót.

"Kérem az elsősök szüleit,hogy most már engedjék el gyermekeik kezét,és bízzák ránk őket a következő 8 évre!Ígérjük vigyázni fogunk rájuk!"

Na,nekem se kellett több,egyből sírósra vettem a figurát.Nem régen még az inkubátor mellett álltunk Apával,és csodáltuk az alig 2 kilós Petrát.Ma pedig az iskolai évnyitón csodáltuk az elsős lányunkat.
Az igazgató helyettes vezette be a tanévnyitót,és olvasta fel azon kis elsősök nevét,akik köszöntik az iskolát.Petrusék felálltak,és elmondták a kis versüket.Nagyon-nagyon édesek voltak!
Aztán minden úgy zajlott,ahogy a tanévnyitókon szokott.Himnusz,Szózat,igazgatói beszéd..stb..
Végül a tanítónénihez kísértem Petrát,az osztályához.Szépen,hangosan bemutatkozott,és kapott egy kis nyakbavalót,hogy ő első "E" osztályos.Páran sírdogáltak,de lassanként kialakult a kettes sor,és elindultunk sétálva ,át a kis iskolába.Apa kocsival ment át,vitte a hatalmas táskát is..
Az úton már ment a kuncogás,ismerkedés.
Beértünk a terembe,és leültek a padokba a kicsik.Rövid búcsú után a szülőknek indulni kellett.Petra villantott felénk pár fogatlan mosolyt,adott puszikat,és büszkén ült a padban.
Ebéd után Apa hozta el.Tele volt élménnyel,ahogy mesélték,mert én a magam tanévnyitó értekezletén vettem részt.
Ildikó néni ki is emelte ,hogy ő mondott verset,és meg is tapsolták.Őt kérte meg,hogy segítsen a betűkártyákat kiosztani,mert megtanulták az első két betűt is.Itt az a, és az i betű az első kettő.
Petra persze csak legyint,hogy ő ezt már rég tudja.. :)
Kaptak házit is, figyelemfejlesztő lapocskát,melyeken formákat kell észrevenni.
Holnap már a napközit is kipróbálja..
A fiúkákról!
Atesz igen lelkes,és minden gond nélkül,örömmel megy a középső csopiba.Van új kisfiú is,akinek nagyon örül.Neki minden,és mindenki nagyjából megszokott,bár egyik óvónéni kicserélődött.
Szabi ma először feküdt le a böliben.Apa ,és a két nagy kint állt addig a fogadóban,ha mégsem alszik el,hát ne üvöltse fel a többit.Vittük a kedvenc párnáját,amit magához ölelve el is aludt.Amikor Edit néni meg akarta mutatni a családnak az alvó mukit,akkor viszont felébredt.Hiába,a két nagy nem tud osonva bemenni egy terembe,és csendben megnézni a kistesót..
Összességében jól telt a napjuk.
Az enyém nagyjából sírósan,boldogan,lelkesen,értekezősen,fejfájósan,és leginkább hiányzósan.HIÁNYOZTAK!Alig voltam ma velük...
15 óráig a munkahelyen értekeztünk,utána gyalog hazajöttem.Ettem pár falatot,és vissza a suliba,szülői értekezletre.Ez pontosan este fél 9-ig tartott.Azt hittem megőszülök.Az összes könyvet átnéztük,az összes eszközt kipakoltuk,mindenről nyilatkoztunk,igényeltünk,leírtunk,beadtunk,meghallgattunk..stb..
Apa egy igazi nagycsaládos Apuka,aki nem kis logisztikával,és pontossággal,de mindenhova odaért,és minden pedagógussal kooperált.Nem felejtette el,hogy kinek kell váltócucc,kinek zokni,és ki mit mondott..A tanévnyitón ő is meghatódott,és nagyon büszke volt!
Remélem hamar kerékvágásba kerül minden,és nem kell minden délután naköziben,és ottalvósnak lenni a gyerekeknek!
Hamar kialakul az órarendem,és hozom őket haza,amikor csak lehet!
Nálunk ilyen volt a 2009-2010-es tanév első napja,Petruskánk első iskolai napja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése