2009. szeptember 1., kedd

Évnyitó

Nem sokat aludtunk az elmúlt éjjel.A két nagy nyugtalan volt,főleg Petra,így hamar átjöttek.
Reggel korai kelés,öltözés,frizura,miegymás.Készítettünk eme nagy napon pár indulós képet is a családról.
"Úgy ,mint az Anna Peti ,és Gergőben!"
Kérték ezt Petráék,hisz van egy iskolakezdésről szóló történet is,ahol akad hasonló kép..
Miután a fiúkat leadtuk,a nagy iskolához vezetett az utunk.Ez a fő épület,de Petrusék a kis épületbe járnak majd.(Az első két évfolyam egy kis barátságos,külön épületben tanul.)
A nagy udvaron már nyüzsgött a nép.156 elsős kisgyermek,és szülei várták a nagy pillanatokat,na meg az egész iskola,közel 1000 gyerek.Szólt persze aktuális zene is,amitől kellően elérzékenyühettünk.
A Mocorgó oviból érkezett egy óvónéni ,aki a versmondó gyerekeket gyűjtötte össze.Ők kiültek előre,a tanári kar mögé.A kicsik padokon ültek,és a szülők ott nyüzsögtek közöttük.Nagy volt a zsivaj.Egy tanárbácsi beleszólt hát a mikrofonba,hogy kezdhessék az évnyitót.

"Kérem az elsősök szüleit,hogy most már engedjék el gyermekeik kezét,és bízzák ránk őket a következő 8 évre!Ígérjük vigyázni fogunk rájuk!"

Na,nekem se kellett több,egyből sírósra vettem a figurát.Nem régen még az inkubátor mellett álltunk Apával,és csodáltuk az alig 2 kilós Petrát.Ma pedig az iskolai évnyitón csodáltuk az elsős lányunkat.
Az igazgató helyettes vezette be a tanévnyitót,és olvasta fel azon kis elsősök nevét,akik köszöntik az iskolát.Petrusék felálltak,és elmondták a kis versüket.Nagyon-nagyon édesek voltak!
Aztán minden úgy zajlott,ahogy a tanévnyitókon szokott.Himnusz,Szózat,igazgatói beszéd..stb..
Végül a tanítónénihez kísértem Petrát,az osztályához.Szépen,hangosan bemutatkozott,és kapott egy kis nyakbavalót,hogy ő első "E" osztályos.Páran sírdogáltak,de lassanként kialakult a kettes sor,és elindultunk sétálva ,át a kis iskolába.Apa kocsival ment át,vitte a hatalmas táskát is..
Az úton már ment a kuncogás,ismerkedés.
Beértünk a terembe,és leültek a padokba a kicsik.Rövid búcsú után a szülőknek indulni kellett.Petra villantott felénk pár fogatlan mosolyt,adott puszikat,és büszkén ült a padban.
Ebéd után Apa hozta el.Tele volt élménnyel,ahogy mesélték,mert én a magam tanévnyitó értekezletén vettem részt.
Ildikó néni ki is emelte ,hogy ő mondott verset,és meg is tapsolták.Őt kérte meg,hogy segítsen a betűkártyákat kiosztani,mert megtanulták az első két betűt is.Itt az a, és az i betű az első kettő.
Petra persze csak legyint,hogy ő ezt már rég tudja.. :)
Kaptak házit is, figyelemfejlesztő lapocskát,melyeken formákat kell észrevenni.
Holnap már a napközit is kipróbálja..
A fiúkákról!
Atesz igen lelkes,és minden gond nélkül,örömmel megy a középső csopiba.Van új kisfiú is,akinek nagyon örül.Neki minden,és mindenki nagyjából megszokott,bár egyik óvónéni kicserélődött.
Szabi ma először feküdt le a böliben.Apa ,és a két nagy kint állt addig a fogadóban,ha mégsem alszik el,hát ne üvöltse fel a többit.Vittük a kedvenc párnáját,amit magához ölelve el is aludt.Amikor Edit néni meg akarta mutatni a családnak az alvó mukit,akkor viszont felébredt.Hiába,a két nagy nem tud osonva bemenni egy terembe,és csendben megnézni a kistesót..
Összességében jól telt a napjuk.
Az enyém nagyjából sírósan,boldogan,lelkesen,értekezősen,fejfájósan,és leginkább hiányzósan.HIÁNYOZTAK!Alig voltam ma velük...
15 óráig a munkahelyen értekeztünk,utána gyalog hazajöttem.Ettem pár falatot,és vissza a suliba,szülői értekezletre.Ez pontosan este fél 9-ig tartott.Azt hittem megőszülök.Az összes könyvet átnéztük,az összes eszközt kipakoltuk,mindenről nyilatkoztunk,igényeltünk,leírtunk,beadtunk,meghallgattunk..stb..
Apa egy igazi nagycsaládos Apuka,aki nem kis logisztikával,és pontossággal,de mindenhova odaért,és minden pedagógussal kooperált.Nem felejtette el,hogy kinek kell váltócucc,kinek zokni,és ki mit mondott..A tanévnyitón ő is meghatódott,és nagyon büszke volt!
Remélem hamar kerékvágásba kerül minden,és nem kell minden délután naköziben,és ottalvósnak lenni a gyerekeknek!
Hamar kialakul az órarendem,és hozom őket haza,amikor csak lehet!
Nálunk ilyen volt a 2009-2010-es tanév első napja,Petruskánk első iskolai napja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése