Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. július 2., szombat

Vizsga a sárga csíkért

Tegnap megvolt az első övvizsgánk.Mindkét nagy indult az övért.Reggel Apa vitte őket az edzőtáborba,mert én még dolgoztam.Atesz kiborult,annyira félt a vizsgától,hogy sírt,zokogott.Nem akart bemenni,haza akart jönni.Amúgy imád járni,szóval apa elég értetlenül állt a dolog előtt.Hívott engem is,de én is tehetetlen voltam,főleg telefonon keresztül.
Végül Endre bácsi bevitte a karjában Atit.Nagyon kedveljük az edzőbácsit! Egy hatalmas,erős ember,de olyan hihetetlen pozitív kisugárzása van..Az a fajta ember,akinek a közelében megnyugszik bárki.Határozott,és szigorú,de imádja a gyerekeket.(5 gyermekes apuka)Annyira jól szervezi a csapatot,öröm nézni.Összetartanak,szeretik egymást a gyerekek,és örülnek is egymásnak.Csomó dolgot kapnak az edzéseken,nem csak a mozgást,ami nagyon fontos,hanem hitet,egymás megbecsülését,leckét kitartásból.
Nos,tehát nem indult egyszerűen a nap.Mikor délután odaértünk ,még zajlott az edzés,ahol is Ati fülig érő szájjal nyomult a többiekkel.Játék volt épp.A nagyok nyakában ült egy-egy kicsi,és négykézláb kergetőztek.A kicsiknek kellett megpróbálni letaszítani egymást a másik nagy nyakából.Petrus a végéig fennmaradt,így a nagylány felállt vele,és büszkén vitte körbe a teremben.A többiek meg hangosan ünnepelték az eseményt.
Aztán indult a vizsga.előbb Petra került sorra,majd kicsit később Atesz.Petra bemutatott eséseket,a ruha helyes felvételét,a kúszások 4 alapformáját,és a 4 leszorítást.Aztán 5 elméleti kérdést kellett megválaszolni az edzőbácsi feleségénél,aki szintén zöld öves sportoló.
Atesznak is voltak esések,leszorítások,és alapállások.Ezeket ugye japánul instruálja az edző,szóval meg kell érteni,és úgy követni.
Atesz eszméletlen fegyelmezett volt,és nagyon figyelt.Csak lestem!Egyszerre egy küzdő vizsga ment a nagyoknak,és mellette egy kicsi mutatta be a feladatokat.Ati megvárta,hogy az edzőbácsi ránézzen,és csak akkor kezdte el a feladatot.Fú,olyan nagyfiús volt!Izgult is persze,de hihetetlenül összeszedett volt közben.Remélem az iskolai teljesítmény,és feladathelyzet is így hat majd rá!
Ő is megválaszolta az 5 kérdést.
A vizsga végén mindenki megkapta az oklevelét,és az övét..kinek milyen vizsgája volt.Bent volt az egész egyesület,legalább 50 gyerek a 6 évestől a 18-20 évesekig.Minden átadott oklevélnél,és kézfogásnál hangos taps,és ováció volt hallható.Együtt örültek mindenkinek.Egészen megható volt,és olyan..ritka értékes dolognak éreztem ezt a jelenetet.
Az egyik anyuka sütött muffint az új övesek mindegyikének,benne kis táblácskákkal.Edzőbácsinak is járt egy,mester felirattal.
Nagyon büszkék magukra a srácok.Tegnap estig az új övvel nyomultak.Átjött játszani Petrus edzőpárja,Zsuzska.Mindhárman judo ruhába,új övvel társasoztak.
Örülök,hogy sportolnak a srácaim,nekem ez nagyon fontos volt!Azt hiszem jó helyre kerültek,és sokat tanulnak itt, leginkább önmagukról.










Videók:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1813139215050
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1813198376529

4 megjegyzés:

  1. Szegény Ati, nehéz lehetett egy ekkora stresszt feldolgozni, nem csoda, ha így jött ki rajta!
    A sport szerintem is nagyon fontos, mi is szeretnénk majd vmit a csajoknak, amihez majd kedvük lesz.
    Gondolom őrülten büszke voltál ott és akkor :) jó lehet ilyen "nagynak" látni őket.
    Ügyesek nagyon!!

    VálaszTörlés
  2. Grtaulálok, nagyon ügyes gyerkőceid vannak, igazán büszke lehetsz Rájuk! :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretettel gratulálunk!!!!!
    A fiúknak nem lesz könnyű dolga Petrával, az tuti :-)))
    Ati meg most már átesett a tűzkeresztségen, legközelebb majd fel sem veszi, hogy vizsga van.
    Ügyesek a gyerkőcök, igazán büszke lehetsz rájuk!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok!ügyesek voltak nagyon! És olyan jó volt olvasni az íraásod is, csakúgy sütött belőle az egészséges büszkeség . Köszi neked!

    VálaszTörlés