Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. augusztus 27., szombat

Méret,magasság,növekedés

Kicsit hosszú lehet,de talán érdekes..
Mostanában nem egy embernél olvasok a gyermekei méretéről..
El kell mondjam,én nem vonzódtam soha magas férfiakhoz.Azt,hogy miért volt ez így nem tudom,bár a közhiedelem szerint az ember az apját is keresi a férfiakban.Apám nem magas,175 cm.Anyukám 160 cm volt.
Nem,nem arról van szó,hogy nem találok szépnek egy-egy kigyúrt,daliás legényt.Magamnak viszont férfias,helyes arcú(nekem legalábbis tetsző)alacsonyabb emberkéket szemeltem ki.
Így lehet ugye,hogy a férjem is 173 cm.
Én pedig 163cm vagyok,ami egyik barátnőm 7.osztályos kisfiának magasságával egyenlő..csak viszonyítás képp.A barátnőm persze 180 centi magas..

Nos! Elég gyakran találjuk magunkat szemben azzal,hogy a mai ifjúság hatalmas,legalábbis a mi gyerekeinkhez képest.Engem az érdekel legjobban,hogy mind egészséges!! Más nem lehet lényeges!!!
Petra a 3.-4. legkisebb az osztályukban.Atika is inkább a sor végén foglalt helyet az oviban.Szabira is mondta egy -egy szülő a bölcsiben,hogy milyen kicsi.Megjegyzem,én Szabit nem is látom annak.


Méretek jelenleg:
Petra-129 cm,28kiló
Atesz:119cm,23kiló
Szabi:98 cm, 18 kiló


Engem nem zavar,hogy alacsonyak.Nekem formásak,harmónikus megjelenésűek.Bár,tényleg jóval kisebbek,hisz Petra társai között vannak bizony 140 centi fölötti,és 47 kiló körüli lányok is.(megjegyzésként idevetem,hogy 46 kilóval érettségiztem..)

Petra viszont kilenc éves lesz,aprócskát szemtelenedik is.Kamaszos visszaszólásai is akadnak.
Tegnap előtt a Köztársasági Elnöknél is nagy sikere volt.Ő volt ugye ott is a legkisebb,de a kicsi lányok közül a második(!)legidősebb.Érdemes megnézni a méreteket a képeken.
az egyik füldugós,biztonsági embernek nagyon tetszett a lány.Folyamatosan mondta nekem,hogy milyen szép!!
Végül odajött a fogadáson,és belekezdett:
-Mennyire szép kislány,olyan 6 éves forma..IGAZ?

Erre Petra hatalmas pofavágás mellett ,flegmán közölte vele,hogy persze..persze..hat éves vagyok..
Fel volt háborodva.
Én elkenni igyekztem,hogy ugyan kicsi,de közel 9 éves.
Az ember meg sorolta,hogy a jóból kicsit adnak.
Miután látom,hogy a gyereket zavarja(azóta folyton kérdezi,hogy ő miért ilyen kicsi)megnéztem már az átlag gyerekmagasságokat.
http://
www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese.html


Szabi a táblázat szerint súlyban,és kilóban is átlag felett van.. az átlag 95 cm,és 14 kiló.

Atika teljesen átlagoos a 119 centi,és a 22 kiló átlag mellett.

Petra is közel van az átlaghoz,mert 131 centitől nincs messze,és a súlya is 27-28 kiló körül mozog.
Nem tudom persze,hogy más táblázatok mit írnak..Az is igaz,hogy ez átlag.Felfelé is,lefelé is bőven lehet eltérés.
Én csak attól tartok,hogy őt zavarja.Kicsit tart is a nagyobbaktól,pedig pl. judón a nála sokkal nagyobb fiúkat is földhöz vágja.
Erősítem én,hogy mennyire szép,okos,ügyes.A magasság csak egy szempont.
Olvastam egy módszert,miszerint a két szülő magasságát összeadva,azt kettővel elosztva,majd a fiúk esetében 9 hozzáadásával,a lányok esetében 2 elvételével megkapjuk a felnőttkori magasságot.
Ennek alapján Petra 165 centi,Ati,és szabi 176 centi körül fog mozogni.Ezzel bíztatom,mert akkor magassabb lesz nálam!
No,ezt jól kielemeztem.
Vajon ír rá valaki? :)
A képen látható kislányok közül,csak a szőke,göndörhajú kislány idősebb Petránál.A barna kislányok mind egy évvel fiatalabbak nála!Ugye,hogy döbbenet! :)(Ez csak vicc,legalábbis a döbbenet része!)


13 megjegyzés:

  1. Hát persze..én biztosan:-)
    Elnézve a méreteket, az én fiam bizony törpécskék a tieid mellett:-) Peti kb 115 cm és a 5 hónappal idősebb, mint Atika, Marcinak meg a lába is alig ér le egy olyan futóbicajról, ami 3 éveseknek ajánlott...sztem olyan 92 cm lehet..jóindulattal. Nálunk ilyen kicsik a fiúk, pedig én is 170 cm felett vagyok és a Béla is 178 cm...szóval valszeg ez genetikailag is kódolt. A ntesóm 150 cm volt18 éves koráig...

    VálaszTörlés
  2. itt 160 cm Nojci :) a gimiben majdnem sirva fakadtam, amikor 159 cm-nek mertek valami orvosi vizsgalaton :-DD kompenzalaskent 190 cm-s fiukkal jartam :-DD (haha lehet Petra is viszi majd haza tizenevesen az egimeszeloket).
    aztan valahogy rajon az ember lanya, hogy mennyivel jobb alacsonynak lenni, mint magasnak. egy lany ugysem tud tul kicsi lenni. a tul magas lanyoknak viszont eleg szivas... max elmennek modellnek :)
    en szeretem, hogy pici vagyok. a ferjem is pici. meg a lanyaim is. ez jo igy :) Petra is megtanulja majd, hogy ez tok lenyegtelen. de most ez szamit eppen. holnaputan meg hogy mennyi a zsebpenze... aztan ajjajjjj anyuka, teccik majd visszasirni ezeket az apro problemakat :))))

    VálaszTörlés
  3. nálunk is hasonló...Napsugár (januárban lesz 9) egymagas-egysúlyú Petrával, tornasorban majd' legvégén...na, de én is vagyok vagy 1'62....az alkatomat sajnos örökölte, asszem tinikorában majd oda kell figyelnem a súlyára,ha olyan hízásra hajlamos lesz,mint én...
    viszont Jázmint a 90 centijével és 11,5 klójával rendszeresen 2 évesnek nézik, pedig sztem arcra is sokkal babásabb egy kétéves, beszédre-ügyességre meg főleg...viszont a fiam érdekes módon már 1'80 17 évesen biztos apámtól örörkölte a termetét
    ezekkel nincs is gondom,de...mostanában 3x kérdezték Szofiról,h ugye kisfiú:((( rózsaszín rucingóban, fülbevalósan:((( ez azért rosszulesett, szegény kis kopaszkám..de ettől még megtartjuk...a másik, ami döbbenet számunkra (és minden ismerősünknek), h kékszemű,most már valszeg így is marad (5 hó), pedig a férjem anyukájának kék volt a szeme, de így, h férjemnek zöld, Napsugárnak zöld,többi gyerek meg én s.barna...kaptam már sunyi mosolyokat:)) néha még mondom is, h persze-persze, a postás volt:))
    érdekes dolgok, amikről írtál egyébként, de tényleg sztem nem lehet levonni biztos következtetéseket a gyerekkori méretekből..legyenek egészséesek ,ez a lényeg...

    VálaszTörlés
  4. Igazán köszönöm a megnyugtatást Lányok!
    Kit! Így igaz,egy nő végtére is a mi magasságunkban bőven válogathat,míg egy égimeszelő csaj szűkösebben.
    A jányaid pedig gyönyörű tünci nők,szóvel..Éljenek a kicsi szépségek!

    small! A fiad egy igazi férfi!múltkor a facebook-ra feltett kép kapcsán bizony,bizony csodáltam is pár hosszú,merengő percig! :)Szerintem tuti bomlanak utána a csajok!
    Nem is emlkeztem,hogy ennyire egyidősek(1 hónap) a lányaink. Ezek szerint méretre is hasonlóan nyomják.
    Ezek a "hülye" dumák..Kisebb a koránál,meg fiú..Jajj hány ilyet nyeltem be én is.Szabi is volt anno lány,tök kopasz fejjel,elálló,férfias fülekkel,és kék cuccban.Határozott kérdés: LÁNY?
    Persze!
    Ne törődj vele.Beszélnek,hogy szellőzzön a szájuk.
    A kék szem..hát jó! Nálunk Atika zöld szemű.anyósom után.A másik kettő gyermek barna szemmel nyomja,ahogy az apja.Nekem kék a szemem.
    Nálunk is akadt már csodálkozó a zöld szem kapcsán..Nézzen utána egy kis örökléstannak,aki nem hiszi,járjon ugye utána...

    VálaszTörlés
  5. ha jol emlekszem ket full kek szemu embernek nem lehet barna szemu gyereke, a tobbi barhogy keveredhet! (es ez nem azt jelenti, hogy ha apuka is anyuka is kek szemu akkor a barna szemu gyerek a postastol van, inkabb azt, hogy ott megse tokeletesen kek az egyik szulo... jojjon mar valami orvos, mert belekeveredek :-D )
    mindket lanyomat fiunak neztek, de foleg Lilut, mert nincs fulbevaloja. Mancit inkabb azert, mert a tesoja lany, akkor os BIZTOSAN fiu... Small, nalatok is ez lehet, nehogymaa ket lany utan a harmadik ne fiu legyen, mert megall a fold forgasa :-DDD

    VálaszTörlés
  6. Petra annyira formás leányzó, hogy ilyen alakkal, szerintem tök mindegy jelenleg milyen magas. Azért a sorban a többi lányt elnézve igenis vannak kevésbé formásak és ők már jobban tini korban vannak. Mármint vannak korábban és későbben érő típusok. A te lányod a "testileg későn" érőbe tartozik. Semmivel nem fog lemaradni. A pasiknak sokkal jobban tetszik egy szép mosoly, egy csillogó haj vagy fogsor, mintha égimeszelő :-)

    És mi is tudjuk mit jelent a kisnövésű szindróma. Bettina a középmezőnyben van és volt is mindig, sosem volt alacsony, jelenleg 6 éves 7 hónapos korában 121 cm és 24 kg 30-as cipőt hord. Roxána, az apróka, hisz tudod mindig is pici volt, simán akkora, mint bármelyik 1,5-2 éves, 88 cm és jóindulattal eléri a 11 kg-ot és 21-es cipőt hord. A bölcsiben mindig mondták, hogy vigyük el kivizsgáltatni!!!! Tök egészséges, jól eszik, jókedélyű és rengeteget beszél, én nem aggódom. Én 158 cm, férjem 176 cm, anyukám és anyósom nálam is alacsonyabb. Anyukám mindig azt mondta, hogy 4. osztályos korában 27-es volt a lába. Roxána mindenkitől a kicsit örökölte, csak a nagy száját nem :-) Őt is zavarja, sokat mondogatja, hogy kicsi vagyok, de azt válaszoljuk, hogy annál okosabb és szebb, ez nem baj. Talán ezért annyira talpraesett és életrevaló.

    Petrának a szíve legyen a helyén, különben meg nem lesz apróka, mert lehet, hogy 11 évesen hirtelen megindul...

    VálaszTörlés
  7. Köszi Orsi! a szíve mindig is a helyén volt,és van is..
    Felgyorsult a biológiai érés.Persze..persze..
    Nem tudom,én azért 8 év körüli kislányoknál még nem tartom időszerűen a biológiai,testi érést,már ami a nőiességet érinti.Ahogy írtam,ezek a kislányok javarészt másodikba mennek..
    Ami igaz,az igaz..akad pl bőven túlsúlyos gyerek is manapság.
    Tudom,hogy én 32 kiló voltam harmadikban,és 32 lábam volt.Petra is ilyesmi lesz egy év múlva..A lába már most ekkora.Szóval..talán ő kisnövésű,de emellett én azt is gondolom,hogy gyakorta a túl nagy(47 kiló) is sok..

    VálaszTörlés
  8. Hát, Csilla, nem tudom, mit lehetne mondani Petrának... Mikor valaki nagy akar lenni, és kicsinek nézik... Ötletem sincs, mivel lehet erősíteni egy ilyen gyereket, hogy elfogadja magát, örüljön annak, hogy olyan, amilyen. De a legtöbb dologhoz tényleg jobb, ha kicsi egy lány. A táncosok, tornászok, zsokék, meg nem is tudom még kik, mind alacsonyak.
    Na, majd nálunk is ez lesz, Réka hasonlóan átlag körüli, Nándi meg határozottan átlag alatti magasságra, annyi, mint Réka volt fél évvel fiatalabban, aki szintén ugye átlag alatti, ráadásul lány is. Viszont ha nincsenek átlag alattiak, hogy jönne ki az átlag? :)

    VálaszTörlés
  9. Nálunk a növéremék lánya apróbb /normál/ termetű, ami nekem nagyon tetszik...
    Szüleink nem voltak magasak, így senkit sem lepett meg az, hogy a nővérem 156 én pedig 160 cm-re cseperedtem.
    Szerintem az egész rokonságunk átlagos magasságúnak mondható el, és én ezt nem bánom!
    Azt viszont igen, hogy a lányok /az apjuk után 192 cm/ már nem törékeny, filigrán testálkatúak lesznek, hanem inkább a "brünhillda, vagy égimeszelő" kategóriába fognak tartozni 41 es lábbal?!
    Komolyan, ha tehetném, satu alá tenném őket, csak ne legyenek olyan nagyok...
    Csak azt tudom mondani /írni/ hogy mutasd meg Petrának ezt a sok hozzászólást, akik az alacsonyabb tesmagasság mellett kampányolnak, hátha megérti, hogy a "nagy" nem minden esetben jó!

    -ráadásul a fiúk is jobban szereik az alacsonyabb lányokat...
    :D

    VálaszTörlés
  10. Csak hogy legyen egy "nagy" hozzászólása is itt :)

    182 centi magas vagyok, anyukám 175, édesapám 190 centi magas volt. Húgom most épp 184 centi de még nőhet 1-2 centit a kamaszkora végéig. Öcsém nézve a melyikünk adott korban mekkora volt táblát lehet 190 centi fölé fog nőni. Férfiként jó is a magasság, de lányoknak kifejezetten előnytelen, főleg ha nem modellnek készül az ember. :)

    180 centi fölött a magassarkúakról kb letehetek, (főleg hogy párom 185 centi magas) állandó hátfájások a gyors növekedés de izom nem lett elég mellé miatt, gyakran beverem a fejem az "átlagmagasságra" tervezett helyeken ha nem figyelek. Nőiesebb formákkal nadrágot se találok, mert a magas deszka, alacsony kerekebb irányvonalat követik a 10esnél olcsóbb nadrágoknál. Ezek csak apróbb kellemetlenségek, de világéletemben arra vágytam, hogy kisebb legyek, mert így mindig kitűntem a tömegből, mindenkihez "lenézően" beszéltem és gyakran cikiztek a magasságom miatt. (1-2 fejjel magasabb voltam az osztálytársaimnál világéletemben, 6 évesen ~130 centivel kezdtem az elsőt)

    Ráadásul a kisebb lányokért mindig jobban rajongtak a fiúk, mert olyan védelmezni kell őket hatást keltik. Én ilyen lakliként legtöbbször a havercsaj kategóriába kerültem. :)

    VálaszTörlés
  11. Tündérke! Ez egy igazán klassz hozzászólás volt!
    Tényleg igaz,hogy mindennek megvan az előnye is,és a hátránya is.
    Köszi,hogy leírtad!

    VálaszTörlés
  12. Mónika! Nemár..brünhilda? Vicclesz!!!:)
    Olyan hleyes,formás kiscsajok!tuti semmi brünhildás dolog nem jöhet szóba.Csinosak lesznek,ha így,ha úgy!!! :)

    VálaszTörlés