Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. április 10., vasárnap

Újabb függőség

Tavaly nyár óta horgolok.Előtte is szerettem kreatívkodni,de nem volt hobbi egyik sem.Néha alkottam valamit,egy-egy kis sapkát varrtam a srácoknak ,amikor megszülettek...Ilyesmi.A gyerekekkel alkottunk általában,de ez megint csak más.
Horgolni,kötni úgy 7-8 éves koromban tanultam meg anyutól.Ő rengeteg pulcsit kötött nekünk.Nagyon ügyes volt.Ő ezt csinálta,szerette.Sütiben,pogácsában is profi volt,az is készült minden hétvégén.
A nagymamám figurákat,babákat is készített nekünk.Horgolta,varrta őket.Folyton csinált valamit.Mami,aki eredetileg a nagynénim,ma pedig sok minden más is számunkra..szóval ő alapból profi,hisz rajzszakos tanár.Rajzolni tőle tanultam piciként,mellesleg kötött,horgolt,varrt.Be kell valljam,mindez örökletes.
Sokáig nem volt motivációm,időm,kedvem csinálni.Nem ismertem fel ezen tevékenységek pihentető jellegét.Számolni horgolás közben a pálcákat,szemeket,és nem filózni semmin.
Valahogy eljött ez az idő,és a hatalmas késztetés.Valamit kiárasztani a világra.Alkotni,megvalósítani,ha csak ilyen amatőr szinten is.
Ötlet van dögivel,elég csak rákeresni a neten egy-egy dologra..Ez is előnye a mai világnak.Persze mindenki beleviszi kicsit önmagát.
Én úgy gondoltam,elég nekem a horgolás,bár láttam,hogy a horgolós lányok is készítenek foltvarrást,stb..stb..Aki filcből készít dolgokat az köt és horgol mellesleg.Ez egy külön világ,ami engem magával sodort,és ahogy elnézem sokan vannak még így ezzel.
Így már nem csak horgolok,hanem filccel is dolgozom.Klassz,haladós és mutatós.
Petra pedig követ,és követ.Készíti,szabja,ölti..csinálja.
A motivációt ezek a termékek adták meg először..

http://www.meska.hu/Shop/index/4236
Persze ilyen profi nem vagyok még,de ezek a nevek elvarázsoltak.
Íme az én első próbálkozásaim.


Petra alkot..

6 megjegyzés:

  1. De jópofák ezek a filces cuccok. Én ilyeneket utoljára az általánosban csináltam:-D Nagyon élveztem anno.

    Szerintem is baromi nyugtató a hobbi. Kikapcsol, ha ideges vagyok, akkor lehiggaszt, ha reménytelennek látom a helyzetet, akkor egy órás hímzés után jobb a kedvem:-D Kell egy kis feltöltődés a mindennapok mókuskerekébe.

    Egyébként halkan és zárójelben jegyzem csak meg, hogy elcsábultam pár gombolyag barka fonalra. Újra elő szeretném venni a horgolótűimet;)

    VálaszTörlés
  2. http://canadahun.com/forum/

    bemész ide, regisztrálsz első körben, itt már az első oldalon megtalálod a Kreatív ötleteket...de ezenkívül még ezer más dolgot. Fejlesztő feladatlapokat, bármilyen újságot stb

    VálaszTörlés
  3. https://picasaweb.google.com/yilian.ji
    https://picasaweb.google.com/fengyajing4623
    https://picasaweb.google.com/sofibabys
    https://picasaweb.google.com/117456548082612014595/MobilokAGyerekszobabaHolloBarkacskonyvek#
    https://picasaweb.google.com/fuitzs

    No csemegézhetsz:-)


    Majd, küldök még, de az általam ajánlott oldalon szinte minden magyar nyelvű fent van. Rengeteg filc minta..

    VálaszTörlés
  4. Képzeld,ezen a Canadás oldalon én már egyszer regisztráltam..mint most kiderült.Nem tudom mikor,de nem engedett újat az e-mail címmel,és volt becenevem, is..
    Megnéztem,és kutakodom majd.
    A picasa albumok is klasszak,csak ilyenkor pillanatnyi alkotói válságom szokott előidéződni..hogy én sosem leszek ilyen ügyes!:)
    Köszi,hogy küldted!!!

    VálaszTörlés
  5. Mi jöhet még???
    :D

    Nagyon ügyesek vagytok!!!

    VálaszTörlés