Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. április 8., péntek

Érettségi

Kicsit vicces párbeszéd zajlott tegnap városkánk egyik fagyizója előtt.Sütött a Nap,Atika pedig azt mondta:
-Anya jó ,hogy sikerült az érettségim!Az is jó lenne,ha a felvételi sikerülne.
Pár pillanatig úgy éreztem,hogy valami időutazáson veszünk részt,úgy 12 évvel később.
A megoldás persze nem bonyolult.Tegnap voltunk iskolaérettségi vizsgálaton,jövő héten pedig az énektagozatra lesz felvételi,ahol pár dalocskát kell majd elénekelni.
Iskolaérettség..Sokan megmosolyogtak,hogy elviszem Atit erre a vizsgálatra.Többek között a vizsgáló pszichológus is egy kis félmosolyt nyomott el,amikor meglátott.Mondta is,hogy furcsa szituáció ez,hogy én ülök itt előtte szülőként.Tavaly még együtt dolgoztunk ugye.
Miért vittem el?
Azért,mert saját gyerekemnek az anyja vagyok,és nem egy objektív szakember.Ebben dolgozom,így rengeteg tudásom van a dologról,és ismerem a nehézségeket is.Látom Atinál mindazt,ami nehézkesebb,de az érzéseim nem engedik,hogy teljes realitásában vizsgáljam.
Megerősítést nyertem.A gyermeknél grafomotoros éretlenség mutatkozik,és a mennyiségi relációk terén bizonytalanabb.Ezek igénylenek egy kevéske fejlesztést.(Ezt tettük eddig is.)A többi területen nagyon jól teljesített,és iskolaérettnek bizonyult.
A kedves volt kolléganő a vizsgálat végén azt is hozzátette,hogy jobb fejlesztő szakembert nem is kívánna a gyerekemnek,mint engem.
Ahogy áll a helyzet..a jövő tanévtől két iskolás gyermekem lesz..pfu..Tegnap születtek!
Minden kisgyerekesnek üzenem!Pillantson egyet a szemével,és megérzi,hogy milyen rövid idő alatt jut el idáig egy gyerek.Minden pillanatot ki kell használni,amíg kicsik,és amikor nagyobbak!!!Gondolom a kamasz gyerekkel rendelkezők meg rólam gondolják ugyanezt,és a gyereknevelés bugyrainak más nehézségeit,szépségeit tapasztalják,élik meg.
A vizsgálat után Ati kapott egy extra adag jégkásást,így a fagyizó előtt filozofálhattunk a történtekről.
Jövő héten pedig énekelni megyünk,hogy ő is Petra nyomdokaiba léphessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése