Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. június 20., vasárnap

Tanévzárás

Eljött hát! Vége ennek a tanévnek.A legnehezebb tanév volt azóta,hogy dolgozni kezdtem. Petra elsős lett,Szabi bölcsis,én is suliba kezdtem járni ismét,mellette a munka.
Nem mondom,mert végül is mindenki jól vette az akadályokat,de nem volt könnyű.
PETRA pénteken megkapta élete első bizonyítványát.Szép lett,egyedül az írás az,amiben több hibát ejt. Majd leírom ide a szöveges értékelés pontjait.
Közben mellesleg úgy döntött,hogy az ált. isk. első osztálya után rögtön megkezdi egyetemi tanulmányait.Az iskolában már csak ügyelet van,oda nem akart menni.Szerdán vizsgázni mentem,és konzultálni a szakdolgozatom téma vezetőjével.Vittem Petrát,aki hősiesen beült velem az írásbeli vizsgára. hozott egy másodikos olvasókönyvet,és azt olvasgatta,amíg én írtam.A tanár egy velem egyidős srác volt.Nagyon tetszett neki a lányom. Először számára is adni akart egy tesztlapot,hátha kitölti (pszicholingvisztika).Többször megkérdezte tőle ,hogy esetleg súg anyának,és azt is megnézte nem egyszer,hogy épp mit olvas a kislány.
A vizsga végeztével pedig nagyon megdicsérte,hogy jöhet máskor is ,mert igazi komoly,fegyelmezett hölgy.Én meg azt feleltem,hogy hiába,nem lehet elég korán elkezdeni a vizsgákat..A szakdoli konzultációt is jól viselte a kis csaj,ott is szépen,csendben elvolt,figyelt.Leszűrte a lényeget..
ATESZ Befejezte a középső csoportot.Bár még volt ügyeleten,és lehet,hogy jövőhéten megy még pár napot.
Szűrjük a középső csoportos gyerekeket tanulási zavar veszélyeztetettségre. Logopédus kolléganőm nézte Atit is.A csoportjában neki lett legjobb a szókincs vizsgálata. 10 alatt volt a szavak száma,melyeket nem tudott. Ez a vizsgálat nem a legújabb,kicsit "elavult" a szókészlete,így nehéz is. Olyan szavak is szerepelnek benne ,hogy kucsma,kalász,kazal.. A szavak száma is magas.Nagyon büszke voltam Atira.Hiába,annak a rengeteg feltett kérdésnek megvan az eredménye..(Elfogult lennék? Nem én vizsgáltam...A vizsgálat pedig objektív.)
A grafomotoros részeket vizsgáló tesztekről még nincs információm,de az úgy hiszem, gyengébb lesz..
SZABOLCS eltöltött egy évet a bölcsiben.Rengeteget fejlődött.Egyedül eszik,iszik.Szinte folyamatosan beszél.Mi ez?- kérdést rendszeresen,adekvátan használja.A bilivel is rendszeresen próbálkozik,több-kevesebb sikerrel.Nem baj,hónap végétől itthon leszek,és akkor ráállunk a bili témára.

Elviekben megvan az összes vizsgám. Nem mindről kaptam még visszajelzést,de talán meglesz mind.Tegnap volt az utolsó írásbeli.Sok tantárgyat felvettem,így nem volt könnyű.Nagy változás,hogy nem görcsölök rá. A tegnapi vizsgám pl.kettes lett. Túlélésre megyek.Régen ez elő nem fordult velem.Ma úgy gondolom,hogy gyerekek,család,munka mellett ez jó így.

Petrusom nem csak velem jár vizsgázni,hanem osztálytársakhoz is bekérjük őt.Volt Bettiéknél,és Miriéknél is a héten.Nagyon jól érezte magát.Mirinek 2 lánytesója van,de szerintem simán elmenne a tesók közé az én kislányom is.Buszra is ültek,ahol is nagycsaládos jegyet vett nekik Bea.Petrát is tesónak vették simán..





1 megjegyzés: