Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. június 12., szombat

Mindig az ellenkezőjét

Szabi nem piskóta ezen a téren...
Délután engedtük tele a medencét.A slag rögzítve a benti csapra(fúrt kútról nem szívesen töltjük,Apánk tudja,hogy mifelénk mi lakozik a talajvízben..)Szabi mindenáron kiveszi a slag végét a medencéből,többszöri rászólás után is.Sőt,az arcunkba is nevet közben.
Beleroskadok a nyugágyba.Hátra lehet dönteni.Úgy még kényelmesebb,igaz a lábam magasabban van a fejemnél.Szabi jön,és minden próbálkozásomnál előre dönt.Közben hangosan kacag..hiába feszítem a talpam erősen a talajnak,és harcolok kitartóan,mégis kimozdít a helyzetemből.Góliát..A kisház ajtaját is addig nyitotta-zárta,amíg a zár nyelve megadta magát.A nyugágyakhoz visszatérve..az még jobb buli,amikor becsukja magát az ágyba,szó szerint magára hajtva az alkalmatosságot.Közben hangosan kacag.Az már nem ilyen jó,amikor az ujját is odacsukja.
Hiába,kétéves.Egyre dacosabb,önállóbb,huncutabb lesz..
Amikor megkérjük,mondja meg hány éves,hát mutatja ,hogy kettő,és mondja is.Ez természetesen csak tanított dolog,bár a bölcsiben is tudja,hogy ő a kettes csoportba jár,így kettőt kell csingcsengelni.Még nem derivál ugyan,de halad!
Tudom,hogy sok-sok NEM-re számolhatunk még,és sok-sok azért is,juszt is lesz az életünkben.Sok nem a fürdésre,aztán a kádból való kiszállásra.Sok nem az öltözésre,indulásra,kocsiba szállásra,kiszállásra..ki kell próbálni a saját akaratát,hogy fejlődjön a személyisége.
Aztán amikor görbülő szájjal mutat Apára,és számonkérő hangon jelzi felém,hogy "Apa",akkor tudom,hogy apa rászólt.Ilyen is lesz biza jópár..

2 megjegyzés:

  1. Oh, mintha magamat olvastam volna. Nálunk ha mostanság leszidom Karcsit, vagy apa szidja meg, a következő mondat hangzik el:
    -Mindig mérges az apa! vagy Mindig mérges az anya!
    És ilyenkor olyan lelkiismeretfurdalásom van...

    VálaszTörlés