2012. március 28., szerda

Büszkélkedem

Petra,és Atika mostanság igen sok büszkeségre ad okot,ami a tanulmányaikat,iskolai életüket illeti.Remélem nem kiabálom el!

Nézzük csak..
Petrus indult a Zrínyi matematika versenyen,ahogy jó pár osztálytársa is.A feladatok nehezek voltak.Tanítónénivel,és itthon is sokat készültünk. A verseny súlyát mutatja,hogy az egész iskolából egyetlen negyedikes kislány jutott tovább a területi versenyre.A pontszámok is kiderültek.A tanítónéni elmondta a gyerekeknek,hogy ők hogyan szerepeltek.Kiderült,hogy az osztályból Petrusnak és még egy kislánynak lett a legtöbb pontja.Ez azért szép teljesítmény..azt hiszem.Matekból elég jó a csaj!
A nyelvtan,helyesírás nem a kedvence.A szabályokat még megtanulja,talán alkalmazza is,a tollbamondásban viszont nem remekel.
Most írtak egy dolgozatot,amiben a főneveket kellett aláhúzni.Rengeteget gyakoroltuk,de erről a dogáról nem is szólt előre a tanítónéni. Amikor kikapták a tudáspróbát, I. néni elmondta,hogy csak a legjobbaknak adott rá jegyet,mégpedig ötöst,a többieknek nem.Petra erre úgy gondolkodott,hogy akkor ő nem is figyel(:)) annyira,hisz az ő neve tutira nem hangzik el.Azt mondja..
"Anya,úgy felkaptam a fejem,amikor I. néni mondta,hogy P. Petra!Még a szívem is dobogott.El se akartam hinni."
Sorolta bőszen,hogy kik kaptak ötöst,és kik nem,és hogy egy csomó egyébként nagyon ügyes gyerek bezzeg most nem kapott!
Olyan ragyogó arccal rohant felém a suli előtt.Eszméletlen büszke vagyok rá.
Aztán a hegedű!Már kisebb dalokat is eljátszik rajta.Addig gyakorol,míg a húrok nyoma látszik az ujjain.No,erre mondjuk néha biztatni kell..mármint a gyakorlásra..
Ma pedig izgul a rajzverseny miatt.Amíg vár engem tanítás után,mindig megnézi a faliújságon az összes lehetőséget versenyekre,pályázatokra.Múltkor festett tojásokkal neveztünk a helytörténeti múzeum versenyére is..
Szóval a sok munka meghozza gyümölcsét!
Ahogy ez látszik Atinál is.
Atika szólót énekel a közelgő népdalversenyen.A fiúk közül egyedül ő. Népdalcsokra van,amit a tanárnéni állított össze.Minden este zeng a ház az Esik az eső..kezdetű daltól..Közben Petra hegedül..:)
Atikáék tanítónénije hosszabb hiányzás után tért vissza.Megdicsérte Atit,hogy mennyit ügyesedett matekból.A vártnál sokkal jobban tudja pl. a tízes átlépést.

Az írás Atinak se a szíve csücske.Grafomotorosan kicsit éretlen volt,mikor iskolába ment.Írtam is,hogy nem számítok gyöngybetűkre.Nem is voltak azok..
Tegnap viszont két 100% -os ,csillagos írás produktumot hozott egy felmérés kapcsán.Sőt,az írásfüzetében is gyönyörű oldalak születtek,melyekre csillagot kapott.
Ő is szívből tud örülni..Olvasni pedig folyamatosan tud,neki csak kétszer kell gyakorolni egy oldalt(tanítói engedéllyel)míg a többieknek háromszor.
Most épp gitározni szeretne,így áprilisban őt is beíratom a zeneiskolába.
Nem mondom,akadt az év során pár cirkuszos,duzzogós ,tanulni nem akarós délutánunk,és néhány nehezebb pillanatunk.Most jó irányba gurulnak a srácok.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon ügyesek!Csak így tovább!!!:)

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok, nagyon ügyesek!!
  Rajzpályázat eredményéről van hír? A Pán Péteres.
  üdv: Judit

  VálaszTörlés
 3. De jó, hogy ilyen okos gyermekeid vannak. Igazán büszke lehetsz rájuk:-):-).
  Tündi

  VálaszTörlés