Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. május 17., kedd

Szóval..

Történik mindenféle..Fontos,és szép dolgok.Meg is kellene örökíteni őket,csak nincs a világon annyi idő,ami elegendő lenne mindenre.
Amióta kitavaszodott vár a kert is,ott a házimunka,tanulunk,és én magam is tanulok.Pedig annyi írnivalóm lenne.(Emellett horgolom a nyereménybabát,amivel csúnyán el vagyok maradva.)
Belecsapok a közepébe tehát.
Múlthét csütörtökön volt az utolsó,ovis Anyák napja Atitnál.Gyönyörűen mondta a verset úgy,hogy itthon meg sem említette mi lesz.
Atinak ez a pálya "fekszik".Verbálisan erős,szépen,választékosan fejezi ki magát. A verset is nagy beleéléssel,szépen hangsúlyozta.
"Meséltél és meséltél..igazakat,szépet.
Kívántam,hogy a meséd sose érjen véget.."
Nyilvános való ,hogy épp akkor dolgozott az apukájuk,így nem volt aki felvegye a szereplésést.Én magam meg csak bömböltem,és csodáltam ezt a mini férfit.
A műsor végén több szülő külön megdicsérte nekem Atit,szóval büszke voltam rá.(Mégis elfogult lennék?)
Mivel olyan nagyfiú,múlt pénteken iskolásokkal ment kirándulni.Petráék mentek Buidakeszire a vadasparkba.Kis tesókkal,szülőkkel felfegyverkezve indult a társaság.Ati sok kérdést megválaszolt,amiket a kísérő néni tett fel.Mi a különbség a vadállat,és a vadon élő állat között?stb.
Két csoportra osztották az osztályt,úgy vetélkedtek a gyerekek.Az egyik csapat vezetőjének Petrát nevezte ki a tanító néni.Épp az ő csapatuk nyert.Volt öröm!
Ma pedig a városi "KI MIT TUD" rendezvényen vettünk részt,ahová Petra osztálya tovább jutott az iskolai versenyről. "Peti áll a ház előtt"
A városin is megnyerték a maguk kategóriáját.Édesek voltak.
Én a két fiúval mentem.Szabi hozta a formát.Kúszott-mászott a sorok között,csapkodta a felhajtható székeket.Sőt,talált a földön egy almacsutkát,és meg akarta kóstolni..Azt még megakadályoztam,de amikor odébb mászott,akkor találta egy megrágot pogácsát is.Azt megette,mert nem értem el odáig,és nem volt aki megakadályozza.
Mellesleg..Ma Petra megkapta élete első KETTESÉT!
Mire másra kapta volna,mint tollbamondásra.Ott,a rendezvényen akarta közölni velem.Szomorúan artikulált a távoli sorból,és mutogatta két ujját.Pár anyuka sejtette,hogy dráma van,és súgó posta formájában adták tovább,hogy mely tantárgyat érinti eme hattyú forma jegy.A vicces az volt a dologban,hogy épp abban a sorban ült a tanító néni is,aki a jegyet adta,így neki is tovább súgták a szülők az érdemjegyet.Én meg csak mosolyogtam,hogy neki nem kell megsúgni,hisz ő adta..Hát ez is eljött,de majd kijavítja a csaj.
Mellesleg szintén megkapta,egy nem régiben szervezett,szereplésért járó oklevelét is,amire azért nagyon büszke volt,és ez kompenzálta valamelyest nála a rossz jegyet.
A "KI MIT TUD" egyik nyerteseként egy tortát is kapott az osztály,amit majd holnap készülnek megenni,mert nem tudott ma minden kisgyerek eljönni.A tanító néni gyalog volt,így felajánlottam,hogy elhozzuk a tortát haza,és holnap a suliba is bevisszük.No,Szabi cirka másfél órát üvöltött,hogy tortát akar enni.Még jó,hogy van gyerekzár a hűtőn.Végül feladta,és elaludt a kanapén ruhástól.Elfáradt a sok csúszás-mászástól rosszalkodástól.Mellesleg ma,a nézőtéren egy anyuka azt tételezte fel,hogy a 17 kilós,közel 90 centis gyermekem 1.5 éves.Biztosan nem eszik eleget..
Ja,igen..Petra arca nem csak piros pozsgás a képeken.Mára kiderült,hogy lepkehimlője van.Nem felelőtlen húzás,hogy részt vesz mindenen,csak épp a tünetek megjelenése után már nem is fertőz a dolog,előtte meg nem tudni róla.
Mondom,hogy zajlik.(Képek alább..)






2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyesek voltak Petráék. Vandától is a legmagasabb pontszámot kapták:-))
    Atikát meg vétek lett volna a sulitól visszatartani!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a pontokat!
    Vanda helyesen zsűrizett ott.
    Aitit már nem menti meg senki a sulitól..Nem is szeretném,ha megmentené!

    VálaszTörlés