Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. május 19., csütörtök

Egyensúly..

A lányom totális pillangó kisasszony lett,és köhög is,meg náthás is.Iskolamegvonásban részesült. Mondjam azt,hogy nem bánta? Elfáradnak év végére. ÉN IS! Mostanában eléggé...
Egyensúly! Mindig jön,rossz,és aztán mindig dob az élet valami jót is.Jó esetben a gyerek is megéli ezt,már a suliban.
Jött egy kettes,másnap csillagos ötöst kapott természetismeretből...
Ma ugyan nem volt suliban,de képes volt addig izgulni a nyelvtan dolgozat eredménye miatt,míg végül informálódtam ezügyben,mert nem kívántam így nekimenni a hétvégének.Én is izgulok! Kiderült,hogy az is ötös lett neki.
Le kellett írnom,mert annyira jól esett most nekem is.
Megélte a gyerek,hogy energiát visz valamibe,kitart,és bár már a legutolsó porcikája sem kívánja év végén,de gyakorol.Megéli,hogy megéri mindez.Ott a sikerélmény,a kitartás ajándéka.
Örülök,hogy mindez számít neki.Tudom,néha túlzottan is,és ez már az én saram,de mégis..Most kell mindezt megtapasztalnia,hogy később is tudja értékelni.
Szóval,mindig jön valami..Rossz után jó..Csak ne lázadnánk ez ellen.Néha lázadok.Vágyom mindig a jót,pedig tudom,ha mindig,minden jó lenne,nem lenne ami előrébb vinne.Érik már bennem réges-rég a gondolatoknak nagy kupaca...
(Bocsánat a kisgyerekes szülőktől,talán fura,hogy egy-egy jegynek így örül az ember,de majd..eljön a tapasztalás ideje!)

3 megjegyzés:

  1. Minden életkornak megvan a maga fontossági sorrendje:-) Én pl. mindig örülök, amikor Peti jól csinálja a feladatokat vagy rajzol valamit..szabályszerűen megkönnyeztem és büszke voltam, amikor megtanult bicajozni. Biztos vagyok benne, hogy minden jó jegynek örülni fogok, mert ebben a rohanó - sokszor negatív - világban ezek az apró pozitívumok visznek minket előre.

    VálaszTörlés
  2. Petra meg gyógyulgasson!...és kitartás, mindjárt itt az év vége:-)

    VálaszTörlés
  3. Ez nálunk is így van! Írtad a kettest, nekünk is becsúszott egy, nem azért, mert buta, hanem azért, mert nem figyelt oda! azóta már a harmadik 5ös felmérőt hozta haza! :)
    én erről a lepkehimlőről még sose hallottam! gyógyszert kell rá szedni?
    gyógypusz!

    VálaszTörlés