Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. december 5., hétfő

9.

Petra ma kilenc éves.
Hihetetlen,hogy 9 év eltelt...Rohan az idő.
Tisztán emlékszem a hajnalra,amikor váratlanul,és kissé korán elindult közénk.
Emlékszem annak a napnak minden momentumára.Életünk legboldogabb pillanatai között talán a legékesebben ezek a percek ragyognak. Az első csoda!
Ahogy telik az idő a szülői lét megélése is változik az emberben. Egyre tisztábban látom,hogy mekkora ajándék is egy másik ember életét elindítani,kísérni segíteni.Néha megbotlunk az úton,de ezáltal érünk ,és tanulunk mi is.
Ezt az utat közel 10 éve mutatja számunkra egy gyönyörű,bátor kislány.
Ahogy láttuk az első lépéseit,most azt figyeljük lassan,ahogy éled benne egy csodás kis nő.A finomságával,bájával,néha a nőies makacsságával.
Ahogy mindannyian,úgy ő is megkapja a pofonokat,és megéli a sikereket. Néha hegedűt ragad,néha nála jóval nagyobb fiúkat vág földhöz vidáman. Tanulja az emberi viszonyokat,az élet sokszínűségét. Mi pedig újra éljük vele egykori gyermekkorunk minden szépségét,nehézségét.
Érdekes figyelni,hogy mennyi dolog visszaköszön,és milyen tanulságos,hogy mindenkinek eljönnek ezek a leckék.
Tiszta lelkű kis teremtés ő. Gyerekek között töltöttem eddigi életem nagy részét,tudom mi a gyermeki tisztaság.Talán elfogult is vagyok,de hiszem,hogy benne ez empátia lángja magas hőfokon ég.
A kilencedik szülinapot úgy ünnepelték a suliban,ahogy az szokás.A szokásokat pedig jól ismerik a gyerekek. Kilenc gyertyát szimbolizáló kisgyermek állja körül az ünnepeltet,akiket ő választhat ki.
Petra már tegnap tudta,hogy ő bizony inkább olyan gyerekeket választ majd,akik nagyon ritkán voltak még valaha is gyertyák.Sorolta is,hogy kik ők,mert ezt is számon tartja.
Aztán választani lehet ezen a napon padtársat is. Ő csak olyat választ,aki nem a legnépszerűbb,hogy az a társa is örüljön majd.
Nagy ajándék számunkra!


5 megjegyzés:

  1. Először is, szívből gratulálok!!! Az utolsó bekezdést pedig, meg is könnyeztem! Milyen fantasztikus, finom kis lelke van, és milyen örömöt szerzett ,az amúgy háttérben lévő gyerekeknek!!!
    Belenéznék azoknak a gyerekeknek is a lelkébe, hogy milyen boldogok lehettek, hogy ők is előtérbe kerülhettek!!!
    Tényleg fantasztikus kislány! Nem vagy elfogult!!:))

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép kislány! És tényleg hihetetlen, hogy egy ilyen picike teremtés már gondoljon erre is, hogy ő bizony örömet akar okozni más gyerekeknek is :) Valóban nem vagy elfogult.

    A Jó Isten vigyázzon Rád Petra és legyél mindig boldog! Kívánom, hogy mindig a jó és a szép találjon meg az életben!

    VálaszTörlés
  3. boldog szülinapot Petrus!
    bizony sok felnőtt is példát vehetne róla!büszkék lehettek rá!
    egy gyönyörűség!!!:-)

    VálaszTörlés
  4. Egészséget, boldogságot, MINDEN JÓT! :)

    VálaszTörlés
  5. Kicsit megkésve ugyan,de nagyon boldog szülinapot kívánok Pertusnak!!!
    Nagyon szép ez a kicsi lány!
    Vagyis Nagylány:)
    És tényleg nagyon jószívű.

    VálaszTörlés