Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. július 31., péntek

Tegnap Balcsi,ma grill












Apa még mindig itthon van,így nyaralunk.Szerettünk volna a Balcsira leruccanni pár napra,de a nyaraló épp foglalt,kiadni meg csak egy hétre akarja mindenki az apartmanokat.Hívogattam én számokat,de hiába.Így leruccantunk,és hazajöttünk aznap.
Siófok szabad strandjára mentünk.
Petra görkorit,Atesz kismotort hozott magával.Petrus a nyaralás alatt végig a görkoit emlegette,amit itthon hagytunk,mert ott sokan közlekedtek a parton ezzel az eszközzel.Na,tegnap bepótolta a kisasszony.Ügyesen megy már vele.
A strand...elgondolkodtatott.Gyönyörű rész lenne,de olyan gondozatlan.Siófok,és mégis.Jó,nem kell fizetni,de az önkormányzatnak csak kéne erre figyelmet fordítani.
A fű kiégve,az újságos bodé leszakadva.Ráadásul a nagy igénytelenség.A csikkek szétdobálva, a műanyag poharakat csak úgy repíti a szél.Papírzsepi,üres flakon..akad minden.Szemetes pedig 5 méterenként van a parton.Miért van ez így?Elkeserítő,hogy ilyen a hozzáállásunk.
A víz finom,langyos volt,és a gyerekek nagyon élvezték a fürdőzést.Végre tudtak barátkozni is.Petra egy kisfiú labdáját a kövek közül is kihozta,de a lábát meg is vágta közben.Szerencsére hamar elmúlt a bánata.
Atesz olyan bátor lett,ő kérte,hogy Apa dobja bele a vízbe,meg pancsizzanak.
Szabi horpasztott egy sort,fürdött,totyogott.A szomszédoktól megörökölt,lányos úszópelusában nyomult,így akadt érdeklődő,aki szép kislánynak nevezte.Szerencse,hogy nála talán nem okoz még identitás problémát egy hableányos pelus.
Sajna Petra delfines fülbevalója elveszett,de mivel újabb fogacska is kiesett a közelmúltban,így ma a fogtündér kárpótolta egy kis ezüstkarikával.
Ma is le szerettünk volna menni,de csúnyán elaludtunk reggel,és az idő sem ígérkezett túl jónak.Sebaj,majd holnap.
Estére rögtönzött grill party lett a program.Bátyámék,és Móniék vettek részt a bulin.Cirka 7 gyerek nyüzsgött az udvaron,az egyévestől a tizenegyig.Ezen apró népesség tagjai közül csupán Petra kislány,de ahogy nézem kezd belejönni a fiúkkal való idétlenkedésbe.
Jó volt,finom volt.

2009. július 28., kedd

Morzsák,emlékek,nyaralás

Napok óta itthon vagyunk,de nehezen állok vissza.
Még mindig kavarognak a fejemben az ottani képek,élmények.
Nagyon jól éreztük magunkat.Gondoltam azért csak összeszedek pár eseményt,érzést,benyomást minderről,hogy majd télen,esetleg elolvasva eszünkbe juthasson.Most még friss,bár napokra bontva már most sem tudom.
A gyerekek jól bírták az utat odafelé.Szabi sírdogált picit,de aztán bealudt.Vittük a kedvenc párnáját,azt ölelgette,meg babatejcit ivott.
A nagyok nézték a DVD-n a mesét,stílusosan Eperke Karácsonyát.Kétszer álltunk meg kisebb pihenőre.A másodiknál a gyerekek intézték a folyó ügyeiket,és elkapott minket a vihar.Mire a kocsiba tuszkoltam a srácokat bőrig áztam.Ezt leszámítva jól haladtunk.Reggel 6-kor sikerült innen elindulnunk,és délután kettőre már a szigeten voltunk.Sok-sok alagúton vitt keresztül az út,ami a gyerekeknek nagyon bejött.A táj csodálatos volt,nem győztünk gyönyörködni benne.Végig az Abba 78-as albuma szólt.Igazi "hegyi zene".
Amikor letértünk az autópályáról,és közeledtünk a tenger,a sziget felé egyszer csak felbukkant a távolban a kékség.Apa először viccelt is a gyerekekkel,hogy az csak valami kék ott.Petra régi ,nagy vágya volt a tenger,még Némónak köszönhetően.
A híd,ami Krk szigetre visz szintén emlékezetes látványt nyújtott.Ahogy a sziklák közé utat törve ível át a tenger felett,hát páratlan volt.
A szállodába én törtettem be először,mivel parkolóhelyet nem találtunk ott,ahol kellett volna állnunk.Hamar elővettem angoltudásom csekélyke maradványait,és nyögve-nyekegve elmondtam,hogy mit akarok.Szerencsére a hét során egész jól belejöttem.(Petra édesen rá is kérdezett,hogy miért beszélek ilyen furán,főleg miért nyögök..)
A szobánk szupi volt.A srácok nagy örömére nekik emeletes ágyat biztosítottak.Régi vágyuk volt,hogy ilyenen aludjanak.
A parton rengeteg butik várta a jónépet,ami a gyerekekből gyorsan kicsalt ilyen-olyan vágyakat.
A nekünk tetsző partszakaszig picit sétálnunk kellett,de közlekedett kis vonat is,ami Atinak nyújtott igazi élményt.Voltak csúszdák is,amiken kivételesen velem csúszkáltak le a srácok.Felállítottuk a kis napsátrunkat,és élveztük a nyarat.Apró kavicsos partszakasz volt,de a gyerekeknek nem okozott gondot,sőt.Búvárkodtak,lapátoltak,locsoltak..Volt pár óra,amikor szenvedősre vették a figurát,mert nem tudtak kivel játszani,meg beszélgetni.Petra nagy nehezen összebarátkozott egy horvát kislánnyal,de ők is hamarosan elmentek.Ez az egy,ami talán nehezíti a piciknél a külföldi nyaralást.
Szabi is pancsizott a nagy vízben.Először sírt tőle,de hamar belejött.Csapkodta a vizet,kiabálta ,hogy "ointa" ami nála igazából az öröm kifejezése.Lapátolgatott,öntögette a vizet a kicsi locsolókannákból.Apa is búvárkodott,még felszerelést is vettünk hozzá.Hozott fel süniket,meg uborkát is,ami kifejezetten undorító volt.
Az ellátás nagyon jó volt.Sajnos annyit ettünk,hogy több nap akadt,amikor rosszul is voltunk.A gyerekek is dőzsöltek.Petra annyit evett,hogy öröm volt nézni.Jött velem az asztalokhoz,és válogatta,hogy melyik hami tetszene neki.
Szabolcs az étteremben általában elég hangosan viselkedett.Először a babakocsiban ült,aztán hoztak neki etetőszéket.Na ,abból rendszeresen ki akart mászni.Ezen küzdöttünk is rendesen.Aztán földhöz vágta a borsszórót ,ami ripityára tört.Nem győztem kérni az elnézést.Vittem neki itthonról is kajcsit,de végül jól ette az ottani dolgokat.Bár ami körülötte kialakult az étkezések végére..Ledobálta a péksütidarabokat,locsolta a szörpöt,kente az asztalt.Mondhatni az étteremben nem volt egyszerű.Körülöttünk két háromgyerekes család is ült.Egy német,és egy indiai.A német család általában igen együttérzően nézett ránk,és sokat mosolyogtunk együtt..Bár az ő gyerekeik már 14,12,10 évesek voltak.
Az éttermet leszámítva viszont igen büszke vagyok a mini fiamra,mert jól bírta a gyűrődést...pár szót róla..még..Itt lett 14 hónapos.Egyre jobb a humora,megtanult cuppanos puszikat adni,és szaladni.Na jó,azért maratonon még nem indítanám,de tud pár lépést gyorsan haladni.Egyre gyakrabban utánozott szavakat,ami szintén nagyon édes volt.
Akkor még külön a családtagokról..
Ateszka eszméletlen bátor lett.Volt trambulinos ugráló.Ő volt az első,aki ki akarta próbálni.A bácsi ugyan gondolkodott,de amikor mondtam,hogy 18 kiló,akkor mehetett.Először Petra indult,de megtorpant.Bezzeg Ati!Úgy ugrált,hogy öröm volt nézni.A tengerben is nagyon bátran fürdött.Többször is maga kérte,hogy gumiban vigyem be a mélyebb részekre,ússzunk stb..Sziklákat meg egyenesen imádta megmászni.Első délután hatalmas kőrakást építettek Petrával a parton.
Két bánata akadt.Egyik,hogy leesett a kedvenc oroszlánjának a farka.Ezért sokáig sírt.Utolsó nap pedig elfújta szél a pókemberes úszógumiját.Ezért szintén nagyon kiborult.Mondjuk ez a dolog nekem is rosszul esett.Az én szívemnek is kedves volt ez a gumi.Első igazi úszógumija volt.Egyszer ki is lyukasztotta a kutyánk,de én beragasztottam.Nagyon kerestük a kis úszót,de nem lett meg.Pillanatok alatt elvitte a szél,pedig bedugtam a babakocsi alá..és mégis.Annyira fájt a bánata.Itthon kapott aztán egy Rollisat.
Hamizni hamizott,bár közel nem annyit,mint a nővére.
Esténként volt mini disco,amit az animátorok szerveztek.Édesen ropta a kispasi.Be kellett lőni a séróját zselével,és inget óhajtott húzni.Petrát is megtáncoltatta.
Petra..Örült a nagy víznek,úszott is benne.Néha nem találta fel magát,mert nem tudott barátkozni a gyerekekkel.Általában vágyott valami apróságra..Kapott kis homokozó szettet a két nagy,hát Petra úgy szalad vissza a partra vele..Előtte mondta,hogy ő vadnyúl,nézzem meg a futását.Azt hittem megzabálom.
Rengeteget evett.Az összes fagyisnál meg kellett állni,mert ő kért.A fagyit magasra tornyozzák,és hatalmas gombócokat adnak.Így is meg tudott enni kettő gombócot.Alig bírom felemelni.Gyűjtött egy csomó apró kagylót,csigát,köveket,amik tetszettek neki.
A parton mindenki tiki-takival játszik.Árulják is dögivel.Két műanyag golyó,amit madzagon kell összeütögetni.Nem mondom,én veszélyesnek láttam ,és még most sem teljesen barátkoztam meg vele..Apa szerint itthon nem is engedik forgalmazni.Itt mindenki ezt verte.Végül addig könyörögtek,hogy egyik nap,amikor a szállodában maradt úszógumikért visszasétáltam,csak vettem két tiki-takit.Petra nagyon jól játszik vele.Este ellestük a bácsiktól,hogy miképp kell,és már nyomta is.Először Apának sikerült,aztán nekem is.Végül Petra is belejött.Büszke volt nagyon magára.Olyan kitartóan gyakorolta ezt is.
Sziklamászásban ő is verhetetlen volt.Másztak,és bizonyos részeket ágynak neveztek ki,másokat medencének.Igazi szerepjátékkal élvezték a lehetőséget. A kis fürdőbugyijukba raktak kavicsokat,amiket felhordtak egy sziklaszirtre..Először nem is értettük minek,de utóbb kiderült,hogy Apának,és nekem raktak ki ott egy szívecskét,hogy néha oda felülhessünk együtt.Annyira drágák voltak.Ők voltak kupolanéni,és kupolabácsi a sziklák közt.
Volt mini club is.Maja nevű csajszi animálta őket,készítettek festett üveget,mi meg apával titokban felvettük őket.
Esténként buli volt a szálloda parkjában.Szerintük mind mini disco volt,bár nem csak erről volt szó.Jókat söröztünk,nevettünk.Klassz volt.
Apának a kikötő,meg a jaktok tetszettek leginkább.
A hajókirándulás alkalmával egy kolostort is megnéztünk.Ott az egyik átalakítást éppen 1973-ban végezték.Apán meg olyan póló volt,amin a 35-ös szám szerepelt.Csináltam is egy képet erről az összhangról..:)Apánk is sokat pihent,sokat evett. :)
Kaptam egyen nyakláncot tőle..Jó volt látni,ahogy a gyerekekkel játszik.
Nekem igazából minden tetszett...Volt időnk bőven egymásra,a gyerekekre,pihentünk..
A gondolatok kicsit kuszán adódnak,de most csak úgy leírtam azt,ami épp beugrott.Ez egy ilyen bejegyzés.Emlék.
Csodás hét volt,sajnos hamar elszaladt.Lehet,hogy nem a legpihentetőbb 3 pici gyerekkel nyaralni menni.Lehet,hogy az étteremben sem viselkedik mind makulátlanul.Lehet,hogy a csomagokat alig bírja az ember besakkozni az apró autóba.Lehet,hogy az egyéves néha sír,bár a miénk szerencsére ritkán,és éjjel soha...
LEHET..
Nekünk,nekem mégis hatalmas élmény volt!

Névnap!



Boldog Névnapot Szabolcs!

Névnaptár - Szabolcs

A Szabolcs ismeretlen eredetű régi magyar személynév. Talán a coboly vagy nyest jelentésű szláv szóból származik. Más feltevések szerint a szab igének (kötelezettséget, mértéket) a megállapít, lerögzít jelentéséből magyaráztatott Árpád-kori Szabó személynév -cs képzős származéka. (Egykor Szabócs alakban is előfordult.) Árpád fejedelem unokaöccsének és egyben utódjának, a második magyar nagyfejedelemnek a neve volt. A név a 19. században felújított nevek közé tartozik.


A névanalízis szerint a Szabolcs név gyors felfogású, elemzően gondolkodó személyiség kialakulását segítheti. A név viselői gyakran szenvednek önbizalomhiányban, ebből fakad a magány érzete és félreértések sora. Értékelik az élet szépségét, és annak minden minőségét. Belső késztetést éreznek arra, hogy valami módon az emberiség szolgálatára legyenek. Előfordul, hogy nehezen mondják ki, hogy mire gondolnak, könnyebben fejezik ki magukat írásban, legfőképp ha érzésekről van szó.

Becézés: Szabolcska, Szabi(ka), Bolcsi.

Névnapjukat a Szabolcsok július 17-én, 28-án vagy szeptember 19-én ünnepelhetik.

2009. július 26., vasárnap

Újra az iskolapadban!

Jelentkezések

Sorszám. Intézmény - Szak - Szint - Munkarend - Finaszírozási forma Pontszám Ponthatár
1. ELTE-GYFK, gyógypedagógia (MLA) 67 pont 55 pont
Felvételi döntés: Felvételi pontszáma elérte az államilag támogatott képzés ponthatárát

2009. július 23., csütörtök

A technika ordoge a tavolbol



Ez az egy kep sikerult.

Radasul ma derultek ki a felveteli eredmenyek,de ez a tetu lassu gep(ekezetek nelkul)nem engedi ,hogy megnezzem.

Amugy minden szuper! Ma hajokaztunk is,es felfedeztunk egy klassz partszakaszt.Odakint dul a party,en is menek!

2009. július 20., hétfő

Haho!

A kepek ma nem mentek el..
Jol vagyunk,minden nagyon klassz!A gzerekeket tekintve, Szabival van a legkevesebb gond.Ezzel mindent el is mondtam! :)Nagyon tetszik nekik minden,de valamit mindig szeretnenek.
Puszi mindenkinek!

2009. július 16., csütörtök

Várakozás

Amikor valamit nagyon várunk ,annyi érzés kavarog bennünk.
Tervezgetünk,próbáljuk elképzelni,hogy majd milyen is lesz az,amit várunk.Nap,mint nap eszünkbe jut,a képzeletünk színes képeket fest elénk.Milyen csodás is az emberi gondolkodás.
Én ,amolyan gyerekes örömmel vágyakozó,várakozó felnőtt vagyok.Képes vagyok a srácokkal együtt számolni ,hogy hányat kell még aludni.
Igazából szeretem ezt az állapotot.Még nincs meg a beteljesülés öröme,de épp ott,előtte állunk.
Emlékszem,hogy a gyermekpszichiátria tanárunk mondta ezt a szenvedélybetegekkel kapcsolatosan.(Milyen elvont hasonlataim tudnak lenni..)A drogosnak is az a legboldogabb pillanat,amikor közelít már a tűvel,de még nem szúrta be az anyagot.Na,jó ez durva..de ezt mondta.
Én is ezt érzem,hogy már mindjárt itt van,amit annyira várunk,és milyen jó érzés is ez.Mégsem kezdődött még el,még nem telt belőle egyetlen nap sem el.Még nem fogy,még nem múlik.Mégis mindjárt elkezdődik!Jaj,nagyon izgulunk már!
Napok óta bőszen mosunk,ami egy 5 fős nagycsaládnál két teli szárítót jelent napokon keresztül.
Szabinak is bevásároltunk már,annyi babahami lapul szatyrokban,hogy már azzal tele is van kicsinyke csomagtartónk.A gyerekeket megleptem napszemcsikkel,meg klassz kis cuccokkal.Naptejekkel fegyverkeztünk fel.Sőt ,még Apának,és magamnak is vettem pár ruhadarabot
A vaslót már el sem teszem,lassan szobadíszként funkcionál.
A manók is egyre izgatottabbak,aminek következtében nehezen alszanak el,és igen nehezen fegyelmezhetőek.Fel vannak pörögve.
Várakozunk hát,ezerrel!

Tikkadtság...

Szépség és a szörnyeteg.. .ALKONYAT



Sógornőm kishúga ajánlott egy filmet,amit végül meg is néztünk.
Vámpíros-mondta,de emellett romantikus is.
Érdekes egyvelegnek ígérkezett.
A film amolyan tini story talán,de mégis lebilincselt.
Valóban vámpíros,de itt a vámpír lesz szerelmes.Hatalmas szenvedélyek,feszültségek jelennek meg a tini szerelem kontrasztjaként.A szerelmes szörnyeteg,az ellentétek,a tiltott gyümölcs..ahogy a filmben elhangzik..amikor az oroszlán lesz szerelmes a bárányba.Volt persze vérszívás is,és harcoltak a vámpírok egymással.Mégis tele volt az első,igaz szerelem csodájával,romantikájával.
Nem vagyok egy igazi vámpír rajongó,de ember vagyok.Mennyire szeretnénk hinni,hogy a gonosz is képes gyönyörű érzelmekre.A gonosz is elgyengülhet,és legyőzheti a szerelem a gyilkos ösztönt.
Nekem nagyon bejött,amin magam is meglepődtem.

2009. július 14., kedd

Én és a kisöcsém...

"Én,és a kisöcsém ,
fütyülünk a nőkre az idén!"

"Cigány asszony jósold meg nekem!..."

"Ha végre itt a nyár,és meleg az idő..."

Ezen slágerszövegek jutnak eszembe a mai képhalom láttán...mert kép az bizony van nálunk is bőséggel.Egyszerűen nem lehet betelni velük!
Ateszka is egyre jobban ráhangolódik Szabira.Olyan édes a két minipasi együtt! Olyan kis vagányak.
Atesz heverészik délután a kanapén,és közli:
-Anya,én nemsoká csajozni fogok!
Na ja,gondolom én.Apa már edzi most,ő meg használja is a szófordulatot.Én meg tudom,hogy jóideig még az én pasim lesz mindkettő.Idén meg még tuti fütyülnek a csajokra.:)
Petra meg olyan csajos,hogy az elképesztő.Vettem neki egy nagylányos,nyárias fejkendőt,aminek gumis a hátulja,így hajráfként is funkcionál.Apa szerint olyan benne,mint egy kis cigány lány.Le is barnult,a kendőn meg nagyok a virágminták.Délután a füléhez illesztette az én függőmet,így végképp jó volt az összhatás.

A nyár meg dübörög.A srácok pancsiznak,tombolnak a kertben.Hol Szabi medencéjében nyomulnak,hol a nagyot lepik el.A létszám változó,de minimum akad 2 -3 szomszéd gyermek,meg uncsitesó.
Néha össze is vesznek,néha teljes az összhang.
Szabi is belemerészkedik már a saját kis medencéjébe,sőt mondhatni élvezi is.
Estére aztán mindenki jól megéhezik(szabi 3.5 dl babatejjel ma rekordot döntött.) és mindenki jól elfárad.Mostanság én is..:)

2009. július 13., hétfő

Decoration



Végy egy fűzfavesszőt,és azt körömággyulladásig háncsold le gyermekeiddel együtt.Lehetőleg minél girbegurbább darabra essen a választásod.
Ezután készíts gyermekeiddel vasalós gyöngyből,vagy más alkalmatos alapanyagból díszeket ezen vesszőre.Tedd ezt a vessző méreteivel arányos mértékben.(ami nekünk nem sikerült..eddig.)
Többszöri unszolással kérleld gyermekeid apját ezen dísztárgy rögzítésére..értsd padlásra menet,drótfabrikálás,székre,majd asztalra mászás ..
Mindezek végeztével gyönyörködj elégedetten közös művetekben,és határozd el bőszen,hogy holnap,de mihamarabb újabb díszeket készítetek ezen kopár ágra..

2009. július 12., vasárnap

Uncsiöcsik Névnapja+kutyaimádat



Péter is,meg Pál is elmúlt már.Családilag viszont még nem ünnepeltük meg,mert a bátyámék nyaraltak.Ma összejött hát a család,és megünnepelte a két uncsiöcsi nevének napját.
A gyerekek kissé frontosak voltak,így a dolog nem volt épp zökkenőmentes.Hol egyik,hol másik bömbölt valamiért.Az ünnepeltek nehezen viselték központi szerepüket,Petra pedig ezen szerep aktuális hiányát.
Ateszka még tegnap,egy ejtőernyős ugrást hajtott végre a kisebb kanapéról.Ugrásának célpontja a nagyobb kanapé lett volna.Zuhanás közben a lábait is maga alá húzta,így a landolás során szájon vágta magát a saját térdével.Ömlött a vér,bömbölt a nép ...Anyával az élen.Jól megijedtem.Mára tehát igen vastag ajakkal rendelkezett a kis csóka.Ő meg ezért volt kissé kezelhetetlenebb állapotában.
A picik elfáradtak,Szabi bevetett anyait-apait ,hogy jelezze ..ágyban a helye.Hiába..5 gyerek,az 5 gyerek.A legidősebbek is csak 6 évesek.Mindent összevetve jól éreztük magunkat.Az étel finom volt,és jót beszélgettünk.
Amikor aztán Szabimanó felébredt,épp kint mozgott Morci,a kutya.
Szabász teljesen odavan érte.Sikít ,amikor meglátja.Nyúl át a kerítésen,kiabál,ugat.A kutya sem rest,jön oda hozzá.Ilyenkor azért a manó kevéssé bátor.Játék a tűzzel,azt hiszem épp erre találták ki a mondást.Fél is tőle,de meg is fogná.Nyúl,de közben sikongat,és elkapja a kezét.Az összhatás igen bájos.Morci gyerekbarát,türlmes jószág.Vannak edzőpartnerei.Keresztfiam is gyúrja rendesen.
Ilyen volt tehát az uncsiöcsik nevének napja.
Ők a két kis madár..aki ül a fán..egyik Péter...másik Pál! :)

2009. július 10., péntek

Petrati






Flakoncsalád+ma egy gólya


A gyermeki képzelet határtalan.Este betereltem a srácokat a kádba,Apjukra hagytam őket,és bevittem Szabit a szobába levetkőztetni.
Mire visszatértem a kádhoz közölték,hogy:
-Anya!Nézd csak!MI! kiraktuk minket....
Kérdeztem én,hogy hol? Kiderült,hogy a flakonokból.A legnagyobb volt Apa,egy kisebb Én,majd sorra a három gyerek..Egyre kisebb.Először egy magasabb lett Petra,de amint látta,hogy ez nem stimmel ,rögtön kicserélte.Hihetetlen,hogy milyen a fantáziájuk,és jó,hogy egyszerű tárgyakban is a családot látják.Ez megnyugtat.Később így fürödtünk:
-Add ide légyszíves"Apát" ,meg szeretnélek mosni...
A gólya hogyan jön ide?
Délután körözött egy a kertek felett.Mutattam Apának,hogy itt a JEL!
Erre ő azt felelte,hogy nem,nem...ez csak eltévedt.. :) vagy.. :(

2009. július 8., szerda

Ne húzd ki a gyufát!

Este fektettem le Petrát,és Ateszkát. Atika délután hosszasan aludt,így nem volt éppen álmos.Csapkodott,vergődött,kuncogott,nyüzsgött.Mondtam neki,hogy aludjon végre,de ő csak folytatta az imént felsorolt tevékenységeket.
Mire azt mondtam neki,hogy:
-Atika!Ne húzd ki a gyufát!
Mire ő:
-Miért Anya,neked van gyufád?
Olyan őszinte csodálkozás volt a kis hangjában,ami nem is csoda,tekintve,hogy villanytűzhelyünk van,ergo szinte sosincs itthon gyufa.A szülinapos tortáknál is rendesen szenvedünk,kölcsönkérünk,mert nincs mivel meggyújtani.
Tekintve ezen körülményt ,elég furcsa szólás-mondás volt részemről a fenyegetés. :)
A gyerek ezen aztán úgy elálmélkodott,hogy hamarosan mégis elaludt.

Tubis Papa,meggy,barck ,és kutyázás..

Tegnap Apukámat látogattuk meg.
A gyerekek elég nehézkesen bírták az utazást,ami picit ijesztő,mert hamarosan ennél jóval többet készülünk kocsikázni.
Apunál aztán nyüzsögtek,csiviteltek,kutyáztak..
Fincsi pörkölt volt ebédre,amihez Apu kovászos uborkát készített.Olyan finomat nem igen ettem még,mint amit ő csinál.Beleharaptam,és gyerekkorom nyarainak képe vetődött elém.Ezek olyan jó kis emlékek.
Ebéd után gyümölcsszedés volt a program.Szedtük a meggyet,barackot,és persze tömtük vele a hasunkat is.A gyerekek ilyenkor dőzsölnek.Hiába,azért én másként nőttem fel ilyen szempontból,mert mindig volt otthon bőven saját termelésű ,finom,friss gyümölcs.
Szabi szinte extázisban van a kutyáktól.Apu kutyája után is csak "szaladt",próbálta volna elérni.Kiabált neki..Annyira imádom,hogy így szereti az állatokat.
A Tubis Papa egy idő után fárad a nyüzsitől,így hazatértünk.
Jó kis nap volt!
(Miért Tubis?A galambok miatt,amelyek nálunk szintén ugatnak.. :)

2009. július 6., hétfő

Időjós család

Már reggel éreztem,hogy ez nem lesz egy egyszerű nap.Amint kinyitottam a szemem,és felemeltem a fejem a párnáról ,az már zsongott is ,szédültem.Kifejezetten rosszul ébredtem.A gyerekek szintén.Be is jött a számításom,mert mindenki extra nyűgös volt egész nap. Reggel összetűztünk iziben,mert a szétdobált játékokat senki nem közelítette meg pakolási célzattal,még többszöri felszólításra sem.
Aztán minden problémává vált.Mindenért sírni kellett,amúgy jó nyűgös módra.
"A játék miért borult le,a gyöngyöket ki verte le az asztalról...?"
"Atesz
azt mondta ,hogy..!"
"Petra nem engedi...!"
Mindezt tetézte,hogy Szabolcs folyamatosan sírt,kiabált,a fülét cincálta,mindent kivert nagy hévvel,dühvel a kezemből..
Két mézzel dúsított erő növelő kávé után mertem csak ezen társasággal(magamat is beleértve)elmenni a Dm-be napozó krém,és baba kaja vásárlás céljából.
Ott nagyjából mindenki jól bírta a gyűrődést.Egy-egy itókával,meg rágóval elvoltak a srácok.
Hazafelé a kocsiban Szabolcs már kitett magáért,mert úgy ordított,hogy a kb. 2 km megtétele alatt totál leizzadt ő is,de én is.
Aludni nem akart itthon sem,attól is ordított.Végül bevetettem a rég használt,de jól bevált porszívót.Főztem jó kis husi levest,amit a nagyok imádnak.Ettől egy darabig senki nem használta vitára,és nyafira a száját,mert mindhárom úgy ette,hogy öröm volt nézni.(8 szárny főtt a levesben,amiből végül 1 maradt meg,úgy ,hogy én nem ettem levest..A lábas alján fityegett egy kevés zöldség,meg egy kis lé..Lassan nagyüzemben kell főzni.Ateszt meg bemártom többször,hogy nem eszik,és akkor elkezd.)
A délutáni alvás sírással,és nagy nyűggel ment mindenkinek.Odakint eközben sütött a Nap,és esett az eső egyszerre.Nekem ment volna az alvás.
Aztán további nyűglődések árán jutottunk el az estéig,miközben még 2 mézes-tejes kávé elfogyott..Kirúgtam a hámból..
Amikor aztán a srácok kezdtek jókedvre derülni,és pár szomszéd kislány is bekapcsolódott a játékba,olyan vihar jött,hogy ihaj!
A medence takaró fóliája épp csak nem emelt fel a talajról,úgy belekapott a szél.Úszógumik repkedtek a levegőben,Szabi ordított.Betereltem a népet a házba,és akkor már tudtam,hogy a mi családunk láttán az összes meteorológus szégyelné magát. :)
Megvolt hát az ok,miért volt ma itt bolondoknak háza.
A fő-fő bolondot rávették az apróméretűek,hogy süssön palacsintát vacsorára.Dobáltam a palacsintákat,ők meg kacagtak,örültek.(Meg kellett tanulnom,mert a sógorom fel tudja dobni,és a gyerekek el voltak tőle ájulva.Részemről nagy teljesítmény..)
Ateszka kapásból megevett 3 palcsit,ami azért nem kevés.Petra kettőnél megállt.(Ő délután még 2 tányér levest,gyakorlatilag a maradékot tette magáévá.Hiába,a front jó hatásai.)
Pancsiztak,játszottunk társast,Szabi kacagva ölelgette kedvenc alvós párnáját,és emlegette a hintát....nagyjából mindenki visszazökkent a rendes kerekének vágásába.
Vannak frontos napok,amikor tehát a gyerekek evésbe fojtják nyűgjüket,Anya pedig extra mennyiségű kávét fogyaszt.

2009. július 4., szombat

Pufiember,vasalós gyöngy



Petráék ismét rákaptak a "vasalós" gyöngyre.Annyira,hogy kifogytunk a készletből.Beszereztünk hát egy IKEA-s, nagy doboz gyöngyöt.(Ennek a legkedvezőbb az ára,és rengeteg van benne.)
Jól fejleszti a finommotorikát,hisz igen kicsi gyöngyöket kell felcsipegetni,illeszteni.
Korábban sablonokkal dolgoztak a gyerekek,melyek jelölték,hogy hova,melyik szín kerül.Mára nagyobb hangsúlyt kapott a kreativitás,így az elrendezést maguk határozzák meg.Petra már kényesen ügyel a szimmetriára is.Nagyon jó játéknak tartom.
A pufiból pedig emberkét készítettünk.Megvolt keze-lába...Picit meg kell nedvesíteni(Ennek legegyszerűbb módja evidens..) és összetapadnak a részek.A testrészeket lehet rajta gyakorolni,és nem mellékes,hogy végül el is lehet fogyasztani.

A függőség ,az függőség






Szabi függ a távirányítóktól.A legnagyobb sérelmek egyike,ha az ember elveszi tőle a megszerzett kincset.Az eszközt rendeltetés szerűen a TV-re célozza,és próbálja az adókat is váltani.
Másik imádata a mobiltelefon.Apa 2 hónapos telefonját el is intézte.Megszerezte a komódról,és a kőre dobta.A kijelző egyből betört rajta,és a képe ezer darabra osztódott.(Keresztfiam meg az esőre helyezte ki a sógornőm telcsijét,valamiért már az sem működik.)
A számítógépért is odavan.A RESET gombot pl. rendszeresen megnyomja.Az egeret ,ha teheti a földhöz vágja,a székre felmászik,és nyomkod..
Hiába,amit lát,sajnos azt csinálja.Na jó,azért nem vagyunk talán egy végtelenül függő család..vagy mégis? :)