Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2009. december 20., vasárnap

Készülődés...?Furdalás..Gazdagság..

Idén elcsúszott nálunk a karácsonyi készülődés.Emiatt furdal is a lelkiismeret.Csütörtökön pl. vásár volt Petrának a suliban.Mindenféle kütyüt lehetett árulni 50Ft-ért.Én pedig elfelejtettem ezt.Mondta ő előző nap is,de valahogy el voltam havazva,pedig még nem is esett a hó.Amikor aztán kiderült,hogy kiment a fejemből még sírtam is..késő bánat.
Attól meg még inkább,hogy a kis drága megoldotta. Készített a suliban asztaldíszeket papírból,és ő azt árulta.Vettek is tőle.
Ő meg abból a kis pénzből másoktól ezt-azt.Annyira drága volt,nekem pedig nagyon fájt!Úgy éreztem nem vagyok jó anyuka.
Tényleg túlvállaltam magam?Ahelyett,hogy jobban az agyamba véstem volna Petruska programját,a dolgozataimon járt az eszem,hogy le tudom-e adni időre..Nos, így esett,hogy íri sem volt kedvem ide.(Dolgozatok leadva,de nem érzem magam ettől jobban.)
Csütörtökön az IKEA-ban voltunk családilag, a Tanácsadó kapott pénzt,és én vállaltam(még mit nem) a fejlesztő eszközök beszerzését.Szokás szerint jól éreztük magunkat,és egy külön kocsiba tettünk ajándékokat is,főleg olyat ,ami tetszett a srácoknak.így könnyű volt ráfogni,hogy az is a Tanácsadóba lesz.Az első ajándékok így születtek meg.
Tegnap pedig Apával mentünk el. Kiemelném a Pöttyös Panni könyvet,ami gyermekkorom kedvence volt.Épp olyan ma is,csak ma 2500Ft az ára..Nem semmi.
Van azért már ajándék is,de kéne még.A lehullott hó mennyiségét tekintve kétes,hogy hogyan fogunk hozzájutni.
Mellesleg holnap Petrának táncos fellépése is lesz.Oda tűzön-vízen át elmegyünk ..ezek után..
Ma pedig kis vendégünk volt.Petruska Petruska nevű kis barátnője.Egy különleges kislány,szívfájdító történettel a háta mögött.Petra rögtön rátalált,már az év elején.
Úgy volt,hogy itt is alszik nálunk.Jól el voltak a srácok.A lányok néha összevesztek,kibékültek.Kicsukták Ateszt a szobából,sírtak,nevettek.Szabi mindezt aláfestette azzal,hogy egy egész doboz gabonapelyhet szórt szét a konyhában,felmosó vödörből csurom vizesen vette ki az eszközt,és segítségként felmosta így a nappalit.Mindezt azon idő alatt,míg én a lányokat győzködtem Ati szobába való bebocsájtásáról.Gondoltam így csökkentem középsőm ordításra való hajlamát.Együtt is fürödtek,vacsiztak a gyerekek..így négyen.Bűnös mód engedtem nekeik,hogy nézzék a Csillag Születik döntőjét.Mogyorót majszolva szurkoltak is.A vendég Petruska úgy fél 10 magasságában fáradt el,és tört ki könnyekben,hogy hiányzik neki az anyukája.Végül eljöttek érte,mert haza szeretett volna menni.Addigra 20 centis hó volt mindenütt.Szegény szülei,alig tudták előásni az autót.
Megnéztük együtt a döntő végét.A lányok kicsit csalódottak voltak,mert Csikó Szabinak szurkoltak.Petráék hazatértek,mi pedig nyugovóra.
Petruskám megint bölcs volt .Olyan tisztán,és logikusan látja a dolgokat.Meg is könnyeztem!
Azt mondat lefekvés után:
-Anya! Nem is baj,hogy az István (Tabáni) nyerte a döntőt.Ő szegény,neki kellett ez. Szabinak(Csikó) ott van az Apukája,aki elkíséri,az Anyukája ,aki főz neki.Van barátnője is.Ő gazdag! István meg egyedül van.
Hiába,a 7 éves jobban tudja,jobban érti,hogy mi a gazdagság,mint mi felnőttek.
Nekem is sokkal jobban kell figyelnem ezentúl arra,hogy mi a legfontosabb!Eddig ment is,ment minden.Most engem is betemetett a nagy hó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése